Hjalmar Bertwig

 • hjalmar_1-3 Ålder: 34
  Familj: hustrun Martina och sönerna Alfred och Valter
  Bor: funkisvilla på Hällarna i Visby
  Läser: biografier och magasin så som Filter och Horisont
  Ser på teve: serier.
  Egenskaper: positiv, tålmodig och ambitös
  Smultronställe på ön: Visby innerstad

Kontaktuppgifter:
Mobil: 0722-11 33 00
Mail: hjalmar@bertwig.se

Hjalmar Bertwig är fastighetsmäklare och även firmans jurist. Orden faller lätt och skratten är många. Hans tempo är högt och det trivs han med.

– Jag står på många ben. Man får energi av att göra olika saker, säger han medan han brygger nytt kaffe.

Vid sidan av juridikstudierna i Uppsala spelade han fotboll på elitnivå i Sirius sex kvällar i veckan. Efter moget övervägande kom han fram till att den tiden kunde investeras till annat. Han tog sin jur. kand. examen och fick traineetjänst på en välrenommerad advokatbyrå i Uppsala. Därefter gick flytten till Stockholm och två nya byråer där han förkovrade sig i affärsjuridik med tonvikt på avtalsskrivande.

– Det var spännande juridik som omfattade stora överlåtelser. Affärer har alltid intresserat mig till skillnad från domstolsvärlden som känns främmande. Varför flyttade han hem till Gotland mitt i karriären?

– Min fru och jag ville bilda familj och då kändes Stockholm fel. Långa dagar, långa pendlingar, svårt att få ihop livspusslet.
– Gotland är en ideal plats för barn. Här är det tryggt och skolorna är bra.

Och det råder ingen tvekan om att det är familjen som är det viktigaste i Hjalmars liv. Han riktigt lyser inifrån när han återger hur dagarna förgylls av sina solstrålar Alfred och Valter.

Att börja jobba i firman tillsammans med pappa och mamma var ingen självklarhet. Men juridiken gav en bra grund att stå på, och tanken på den sociala biten och inte minst alla fantastiska bostäder lockade. Det, men även att ett familjeföretag är fristående och går att styra åt det håll man vill.

– Jag tänkte att jag testar. Jag har ju hört farsan prata i alla år och jobbet verkade vara sjukt roligt.

– Fastighetsmäklarexamen tog jag 2010 och jobbet blir bara roligare ju mer erfarenhet man får.

– Att få förtroendet att förmedla någons hem är stort. Jag är mån om att saker ska bli gjorda på ett bra sätt och det driver mig att bli bättre på allt jag gör.

Sedan 2015 har Hjalmar tillsammans med Martina tagit över driften av verksamheten.