Martina Bertwig

 • martina_1-3 Ålder: 33
  Familj: maken Hjalmar, sönerna Alfred, snart 5, och Valter 3 år
  Bor: i funkisvilla på Hällarna i södra Visby
  Läser: romaner och inredningstidningar
  Ser på teve: inredningsprogram
  Goda egenskaper: glad, positiv, snäll, ordningsam
  Sämre egenskaper: vill gärna göra allt på en gång
  Smultronställe på Gotland: en picknickkorg på Ekstakusten

Kontaktuppgifter:
0498-217920,
martina@bertwig.se

Martina Bertwig är civilekonomen som gick från revisionsbranschen till mäklarbranschen. Bakgrunden och erfarenheten av att ha arbetat med börsnoterade bolag i Stockholm till ägarledda bolag på Gotland har gett henne en bra grund att stå på.

Studierna till civilekonom började i Umeå och avslutades i Uppsala 2007 och första jobbet efter examen var på Ernst & Young i Stockholm.

– Det var så klart en ny och spännande värld att komma in i. Det var drömjobbet för mig. Tempot var högt och jag lärde mig otroligt mycket under denna tid. I det livet är det dock inte konstigt att en arbetsdag slutar kl 21 eller senare.

– När tankarna på familj började komma insåg jag att det skulle bli svårt att kombinera den livsstilen och samtidigt få vardagen och familjelivet att gå ihop. Längtan hem till Gotland har alltid funnits med mig under åren på fastlandet.

Flyttlasset gick 2009 till Gotland och till revisionsbyrån Grant Thornton i Visby. Martina har under åren även varit delaktig i familjeföretaget i mindre skala och under 2014 var det dags att ta klivet in i mäklarbranschen.

– Hjalmar och jag har under flera år pratat om att vi vill göra detta ihop. Nu när vi är igång känns det inspirerande även om det är en stor utmaning att komma till en helt ny bransch.

– Jag ser nog allt på ett lite annat sätt och kan därmed komma med nya idéer.

Martina är ansvarig för ekonomi, administration och driver idag familjeföretaget tillsammans med Hjalmar.

På fritiden blir det mycket familjetid med barnen, men hon har även ett stort inredningsintresse och med en trädgård att förvalta så börjar även trädgårdsintresset att ta fart.