Per Calissendorff

Kontaktuppgifter:
Mobil: 0707-292973
Mail: 
pelle@bertwig.se

Som något av firmans mentor presenterar sig Per Calissendorf. Dryga fyrtio år i branschen väger tungt. Han har fått de grå tinningarnas charm och är egentligen ålderspensionär, men att helt lägga jobbet på hyllan är inget alternativ. Arbetet som mäklare är hans livsgärning.
– Det är fortfarande kul att vara med, hjärnan hålls igång. Jag jobbar två dagar i veckan, fungerar lite som bollplank här på firman. Att bara gå hemma vore tråkigt.

I tjugoårsåldern gled Per in på mäklaryrket lite av en slump. Egentligen studerade han juridik, men ett vikariat som mäklare med påföljande erbjudande om fast anställning fick honom att tänka om. Husförsäljningarna har blivit många under åren, en av de roligaste inträffade just i början av hans karriär.
Per var nere på Sudret med en kund och var tillsagd att ringa kontoret i Visby på hemvägen ifall ett annat ärende skulle dyka upp i området.
– Kunden jag hade med mig var lite speciell. Han insisterade på att huset som var till salu var fel hus. ”Här är det”, ropade han, och pekade på ett helt annat. Då artighet hör yrket till svängde Per in på gården i fråga för att bevisa för kunden att han hade fel. Till hans förvåning stod husets ytterdörr öppen och han möttes av förtjusta tillrop. ”Kommer du redan, vilken service! Vi ringde ju mäklarfirman bara för en halvtimme sedan”. Per förstod ingenting men höll masken.
– Och jag har redan en spekulant med mig i bilen, sa jag. Affären gjordes upp på stående fot till allas belåtenhet. Väl i Visby fick Per en avhyvling. Han skulle ju ha ringt! Ett annat hus hade blivit till salu i samma trakt nere på Sudret.
– Deras min när jag berättade att just den affären redan var i hamn, var obetalbar. Gissa om jag jäste…

Per tycker att han har det bästa av två världar. Vid sidan av jobbet umgås han mycket och gärna med sina barnbarn, två på fastlandet och två i Spanien. Resorna blir många. Ett nybyggt hus i Tofta och ett hus i södra Frankrike tar också sin tid. Sysslolös är han inte.