Välskött fritidshus med uppvärmd pool på Badvägen i Ljugarn

Badvägen 15

Attraktivt sommarhus beläget i den lugna, avskilda norra delen av Ljugarns samhälle. Huset ligger indraget från vägen och bjuder på charm och karaktär med eldstäder, fina trägolv, en rymlig träaltan samt en uppvärmd pool som inramas av kalkstensflis. Tomten är plan och lättskött och inrymmer även förråd, gästrum och bastu. Från huset är det bara en kort promenad till en av Gotlands finaste badstränder.

Planlösning

Bostadshuset ligger väl indraget på tomten och har en bra planlösning med stora sällskapsytor. Den stora träaltanen och poolen blir en naturlig förlängning av huset och bjuder in till umgänge och samvaro med vänner och familj på
besök. Plats finns för loungegrupp, solsängar och matgrupp.

Bostadshuset och komplementbyggnaderna är i genomgående gott skick och man kan direkt börja njuta av sin sommarbostad utan några renoveringar.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust, rymligt och lättmöblerat, och det finns gott om plats för en stor soffgrupp och tv-möbel. Rummet har fönsterpartier i 3 vädersträck och det finns även en altandörr som leder ut till träaltanen samt en dörr
ut till trädgården. Trivselfaktorn är hög, inte minst tack vare att den vackra öppna spisen. Väggarna och taket är av vitmålade panel, och golvet pryds av ett fint trägolv.

Sovrum 1
Det större sovrummet som inrymmer en dubbelsäng och ett fönster fyller rummet med ljus. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ett trägolv. Det finns bra förvaring i 4 garderober med överskåp.

Matrum
Trevligt matrum som bjuder in till trevliga middagar med familjen och vänner. Rummet ligger i anslutning till kök och vardagsrum och inrymmer ett stort matbord med 8 platser. Rummet har även en öppen spis och skåpförvaring. Väggar och tak i vitmålad panel och ett fint trägolv.

Kök
Ljust och hemtrevligt kök med allt man behöver. Köket går i vinkel och har ljus skåpinredning och är utrustat med spis, diskmaskin, fläkt och kyl/frys samt stänkskydd av kakel. Köket har trägolv och ett fint ljusinsläpp från fönster.

Sovrum 2 och 3
Två mindre sovrum med 2 väggfasta sängar i vardera rum. Perfekt för barnen eller gäster på besök. Förvaring i garderober och fint ljusinsläpp från fönster.

Duschrum
Duschrum med plastmatta och våtvägg. Det finns WC, tvättställ, duschplats och en toppmatad tvättmaskin. Det har tidigare funnits bygglov för att förstora
badrummet.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea ca 75m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Vacker insynsskyddad och tomt omgärdad av gotlandstun, stora vackra träd och buskar. Huset är placerat i den nordvästra delen av tomten och det finns därför gott om grönyta för lek och spel. Den uppvärmda poolen byggdes 2010 och ger fastigheten en extra dimension. Poolen omgärdas av vacker kalkstensflis och man får plats med flertalet solsängar.

Byggnad

1 plan. Byggår 1965.

Byggnadssätt

GrundTorpargrund
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadStående träpanel
TakbeklädnadPlåt
HängrännorPlåt
FönsterKopplade fönster
VentilationSjälvdrag
MurstockMurad skorsten
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet via IP-only och man kan själv välja leverantör och paket.

Övriga byggnader

Komplementbyggnad uppfört i trä på tomtens norra del. Här finns ett gästrum med platsbyggda sängar och garderob, bastu och duschkabin samt stort förrådsrum. På baksidan av byggnaden finns en vedbod under tak.

På tomtens södra del vid infarten uppfördes 2014 ett cykelskjul i trä med tillhörande förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 421 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 748 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:17 100 kr
Uppvärmning10 100 kr
Försäkring3 200 kr
Vatten/avlopp2 800 kr
Renhållning800 kr
Sotning200 kr
 
I posten uppvärmning ingår hushållsel och uppvärmning av pool (6190 kwh).
Posten vatten/avlopp avser 3 kbm förbrukning.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1964-06-12).

Vägbeskrivning

Kör till Ljugarn, kör Storvägen och tidigt i samhället går Badvägen in till vänster och fastigheten ligger ca 200 meter längre ner på vänster sida, se skylt.

Övrigt

Mycket vackert och attraktivt belägen fastighet i sommaridyllen Ljugarn på östra Gotland. Sommartid blommar detta lilla samhälle upp, mycket tack vara dess fina sandstrand, flertalet restauranger och vackra omgivningar men man kan med fördel använda det huset när man vill.
Badvägen ligger i den norra delen av samhället och man är bara minuter från den fina stranden och inom räckhåll finns flera restauranger, livsmedelsaffär, tennis och golf.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Badvägen 15
Fastighetsbet. Ardre Botvalde 1:83
Område Ljugarn - Östra Gotland
Ort Ljugarn
Kommun Gotland
Rum 5 rum
Boarea 75 m²
Tomtarea 2 017 m²
Driftkostnad 17 100 kr/år
Pantbrev 1 st om totalt 10 000 kr
Utgångspris 3 250 000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter