Södra Klinten - Visby innerstad

Bredgatan 11

Representativ innerstadsfastighet med två fina hus, uppförda på 1800-talet, och egen parkering. Läget är lugnt och avkopplande på Södra Klinten nära det bästa Visby innerstad har att erbjuda. Huvudbyggnaden erbjuder ett stort och rymligt boende för en familj med fyra sovrum, stort kök, två toaletter, kontor, allrum, vardagsrum, badrum, balkong samt en spa-avdelning. Den mindre byggnaden, ett kulturhistoriskt bulhus, är avskiljd och insynsfri från huvudbyggnaden med egen ingång från Apgränd och ger goda hyresintäkter vid uthyrning. Innergården är fri från jobbig trädgårdsskötsel och man får tid över till familj och intressen.

Planlösning

Huvudbyggnad om ca 155 m².

Entréplan

Hall
Ingång till huset från Bredgatan till rymlig hall i vinkel. Här finns gott om plats för avhängning och bra förvaring i klädkammare. Närmast entré ligger lättskött klinker som övergår till ekparkett.

Toalett I
I anslutning till entréplanets hall finns en toalett som renoverades 2017. På golvet ligger ett vackert kalkstensgolv från Gotland med golvvärme.

Kontor/bibliotek
Centralt i huset ligger ett öppet rum som förbinder hall, vardagsrum och kök. Rummet passar som kontor eller bibliotek. Rummet har en fiskbensmönstrad originalparkett och fint ljusinsläpp från stora fönster mot innergården.

Vardagsrum
Rummet är rymligt och lätt möblerat, och det finns plats för både soffa, bokhyllor och tv-möbel. Väggarna är målade och golvet belagt med fiskbensmönstrad originalparkett. Stora fönster mot öster fyller vardagsrummet med ljus under förmiddagen och en öppen spis förgyller tillvaron.

Kök
Det lyxiga köket renoverades 2009 och är perfekt för familjen som älskar att laga mat och som gärna bjuder hem släkt och vänner på stora middagar. Interiören kommer från Swenova och skåpen har skåpluckor och lådfronter i vitt samt valnöt. Arbetsbänkarna är i elegant granit och rostfritt stål. Inbyggda högtalare och infälld belysning gör det till en fröjd att laga mat. Stänkskyddet ovanför den långa arbetsbänken, med underlimmad diskho, är klätt med kakel. Vitvaror: induktionshäll (Miele), induktionsuppvärmd wokhäll (Miele), varmluftsugn (Miele), diskmaskin (Miele), fullhöjds kyl (Husqvarna/Electrolux) och fullhöjds frys (Husqvarna/Electrolux), mikrovågsugn (Gaggenau) och rostfri fläkt sattes in i samband med renoveringen. Köket har målade väggar och en fondtapet. Golvet är belagt med ett vackert golv med Gotlands furu. I köket finns även en matplats med utrymme för stort matbord och 10-12 sittande gäster.

Sovrum I
På entréplanet finns också ett rum som passar perfekt som sovrum eller kombinerat gästrum/arbetsrum. Rummet har plats för en dubbelsäng, alternativt en enkelsäng och ett stort skrivbord och utmärkt förvaring erbjuds i garderob. Golvet är belagt med ett fint furugolv.

Toalett II
Utanför sovrummet och köket på nedre plan finns praktiskt nog en toalett. Fint renoverad år 2007 med klinkergolv med golvvärme för frusna fötter.

Övre plan
Från den inre hallen leder vitmålad trappa upp till husets övre plan som disponeras med tre sovrum, allrum, hall, badrum och balkong.

Hall
Hall som förenar sovrum badrum och allrum samt trappa till nedre plan. Från hallen når man även balkongen.

Balkong
Huset erbjuder det mesta man kan efterfråga och utöver den fina innergården erbjuder balkongen ytterligare en samlingsplats för familjen och vännerna på besök. Balkongen vetter mot sydväst och är av modell större. Här kan du med fördel möblera upp med en lonungegrupp och titta ut över takåsarna.

Allrum
Trevligt allrum med plats för sittgrupp och skrivbord.

Badrum
Badrummet, totalrenoverades 2010, inrymmer tvättställ med kommod, dusch med vikväggar i klarglas och ett badkar. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med en plastmatta med struktur och golvvärme. Vädringsfönstret släpper in frisk luft och fyller badrummet med dagsljus.

Sovrum II
Ljust och fint sovrum som ligger mot öster och har en stor takkupa som skänker ljus. Rummet har plats för en enkelsäng, sängbord och bokhylla med mera.

Sovrum III
Rymligt sovrum med plats för en kontentinentalsäng och sängbord. I rummet finns en vacker kakelugn som förhöjer mysfaktorn en kall vinterkväll. Förvaring i skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en textilmatta för komfort och värme.

Sovrum IV
Husets fjärde och sista sovrum erbjuder även här en stor yta för dubbelsäng och gängse möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett målat furugolv.

Källare
I källaren kan man koppla av med bad och bastu i husets spa. Här finns ett hörnbadkar med bubbelfunktion, dusch och en torrbastu med flera sittplatser.
Husets källare består i övrigt av förråd, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och ett pannrum som numera fungerar som förråd då uppvärmning sker med fjärrvärme.
 
Bulhus om ca 25 m².

Byggnaden är ett charmigt bulhus med enkelstugeplan som uppfördes omkring 1850. Fasaden är reveterad i ljus kulör som vackert går ihop med det tegeltäckta taket. Ingång till husets södra entré via Apgränd till mindre farstu. Nedre plan på huset disponerar ett mysigt allrum som har plats för matplats och sittgrupp, kök utrustat med spis, kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Det finns även ett stilrent och fräscht duschrum med golvvärme och infälld belysning. Här finns WC, dusch och tvättställ. Från allrummet leder en trappa upp till den inredda vinden som fungerar som ett sovrum. Här finns plats för två sängar. Charmfaktorn är total och man kan nog inte bo mysigare än så här. Trots sin storlek så finns allt man behöver och man är självförsörjande. Huset värms upp med direktverkande elradiatorer.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 155 m². Biarea 37 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 210 m² (friköpt). Husen avskiljs av en förrådsbyggnad och respektive hus har en egen trivsam uteplats. Här inryms utemöbler och grill för dagens och kvällens aktiviteter. Trädgårdsskötseln är minimal och du får istället tid över till annat.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1800-talet.

Byggnadssätt

GrundKällare under del av huset
StommeSkiftesverk
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
Fönster2-glasfönster
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet.

Bilplats

P-plats med plats för 1 bil finns med infart från Apgränd.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad som utöver förvaring ger inssynsskydd mellan huskropparna.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 3 407 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 662 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:70 321 kr
Uppvärmning28 000 kr
Försäkring6 014 kr
Vatten/avlopp9 857 kr
Sotning1 650 kr
Hushållsström24 800 kr
 
Driftskostnaderna avser ett permanent boende i båda husen.

Posten vatten/avlopp avser även renhållning.

Uppvärmningskostnaden avser fastighetens andel av kostnaden. Angränsande fastighet Visby Flintan 3 står för 30 % av kostnaden.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-last: Avtalsservitut Vatten-Och Avloppsledning,uppstigningsanordning Till Skorsten,fjärrvärmecentral

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vatten- och Avloppsledning,uppstigningsanordning Till Skorsten,fjärrvärmecentral.
Planbestämmelser: Fornlämning , Detaljplan (2010-02-22).

Övrigt

Mitt i det lugna och fridfulla området som kallas "Djurriket" eller Södra Klinten, ligger båda dessa hus på en gemensam fastighet. En ny ägare har möjlighet att disponera husen var för sig då husen har separata ingångar från Bredgatan respektive apgränd. Husen avskiljs med en förrådsbyggnad och placeringen gör att det passar utmärkt som generationsboende eller att använda ett av husen som ett attraktivt uthyrningsobjekt med extra intäkter eller en fristad för vänner och släkt på besök.

Fastighetens läge i innerstan är lugnt och man ligger ett stenkast från Södertorg, Adelsgatan och hamnen. I grannskapet myllrar det av mysiga caféer, restauranger, shopping och allt det härliga innerstan har att erbjuda.

Större delen av inventareierna är möjlig att förvärva i samband med köpet av fastigheten.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Bredgatan 11
Fastighetsbet. Visby Flintan 2
Område Visby-Innerstad
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1800
Rum 7 rum
Boarea 155 m²
Biarea 37 m²
Tomtarea 210 m²
Driftkostnad 70 321 kr/år
Pantbrev 2 st om totalt 2 500 000 kr
Utgångspris 12 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter