Visby - 2:a med fin utsikt precis utanför innerstaden

Byrumsgatan 13, lgh 1202

Centralt belägen bostadsrätt strax söder om Visby innerstad. Bostaden ligger i den populära och välskötta bostadsrättsföreningen som kallas för Björken, precis intill Ica Atterdags. Bostaden ligger två trappor upp, högst upp i huset, och har balkong mot väster med fin utsikt mot havet och palissaderna.

Skicket är mycket bra med vackra golv, nytt kök från 2010, badrum som målades 2018 samt genomgående fina ytskikt. Välplanerade boendeytor med stort vardagsrum med utgång till balkong och rymligt sovrum mot innergård där dubbelsäng med enkelhet ryms. Köket har en matplats med fönster mot väster med fin utsikt mot havet och palissaderna. Mycket välskött bostadsrättsförening med gemensamhetslokal, hobbyrum, cykelförråd, stor tvättstuga och parkeringar.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela bostaden om 64,5 m².

Hall/entré
Rymlig hall med klinkermönstrad plastmatta på golvet och väggar i ljus kulör. Goda avhängningsmöjligheter och plats för skoställ. Hallen rymmer en dubbelgarderob och en enkel garderob och från hallen nås klädkammare, kök, vardagsrum, sovrum och badrum.

Vardagsrum
Dubbla glasdörrar in till det stora ljusa vardagsrummet som har ett vackert parkettgolv. Stort fönster mot havet som ger ett fint ljusinsläpp och där du kan njuta av solnedgångar och se båtarna komma och gå. Den härliga balkongen som är vänd mot väster nås från vardagsrummet. På balkongen ligger trall vilket ger god komfort.

Kök
Väldisponerat och stilrent kök från 2010 som nås från både hallen och vardagsrummet. Skjutdörr mellan hallen och köket ökar möblerbarheten i båda rummen. Köket har bra arbetsytor, gott om förvaring och en naturlig plats för matbord för 4-6 personer. Stort fönster med utsikt mot havet och palissaderna. Klassiskt vitt kakel kontrasterar fint mot den gedigna bänkskivan i ek. Köket är utrustad med kyl/frys, spis med ugn, fläkt samt diskmaskin. Ekparkett på golvet och väggar i ljus kulör. Golvsockel i ek.

Sovrum
Rymligt sovrum mot innergård där dubbelsäng med enkelhet ryms. Gott om förvaring i platsbyggda garderober (nya 2010). Tapetserade väggar i ljus kulör och ekparkett på golvet. Golvsockel i ek, dörrfoder och dörr är vitmålade.

Badrum
Ljust badrum som målades om 2018 med grå plastmatta på golvet, ljusgrå våtrumsmatta på väggarna och målat tak. Utrustning: toalett, badkar, tvättställ samt dubbla badrumsskåp med infälld belysning. Dörr med överljus ovanför dörren som ger extra ljusinsläpp till hallen.

Klädkammare
I anslutning till hallen finns en klädkammare med öppet hyllsystem. Klickgolv och målade väggar. Möjligt att använda som arbetshörna.

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea 64.5 m².

Byggnad

Byggnadsår: 1972. Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Kollektiv anslutning till bredband, TV och telefoni med Telia Triple play (fiber). Du betalar ett obligatoriskt tillägg om 138 kr /mån för fiber.

Balkong/uteplats

Balkong mot väster. Plats finns för liten sittgrupp. Utsikt mot palissaderna och havet.

Bilplats

Till lägenheten hör 2 st parkeringstillstånd som ger rätt till gratis parkering på Atterdags parkering (föreningen äger 26 % av Atterdagsparkeringen).

Carportplats. Går att hyra för 150 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
P-plats. Går att hyra för 80 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns flera cykelförråd, festlokal, hobbyrum med snickarbänk, källarförråd och tvättstuga. Festlokalen får användas utan kostnad för föreningens medlemmar och rymmer 50 personer. Generös tvättstuga innehållande fyra tvättmaskiner, en centrifug, två nya effektiva torkskåp med värmepumpsteknik, en torktumlare och ett stort torkrum samt ett mangelrum. Stort nätförråd i förrådskällare tillhör lägenheten (dörr från trapphuset).

Ekonomi

Lägenhetsnummer 112 i Riksbyggen Brf Visbyhus 15. Avgift 3 221kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för fiber om 138 kr/mån.
Total driftkostnad / mån och fördelas enligt följande:300 kr
Hushållsström300 kr
 
Andel i föreningen är: 0.84671%. Andel av årsavgiften är: 0.84684%.

Energideklaration

Energiprestanda 118 kWh/m² år.

Gårdsplats/innergård

Innergårdar med lekplatser, cykelförråd och sophantering. Barnvagnsförråd samt ytterligare förråd finns i trappuppgången.

Förening

Riksbyggen Brf Visbyhus 15. I föreningan finns 119st lägenheter och 1st lokaler.

Allmänt om föreningen: Mycket välhållen föreningen med byggnader i bra skick. Centralt belägen invid Visby ringmur nära livsmedelsaffär och Adelsgatan med dess affärer, bank m.m..

Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar: Stabil förening med bra ekonomi. Inga planerade avgiftshöjningar..

Kommande renoveringar: Byte av entrédörrar, lägenhetsdörrar, installation av postboxar samt automatiska dörröppnare är upphandlat och kommer att verkställas under 2019. Likaså digitalt bokningssystem för tvättstugan kommer att installeras 2019.

Stambyte planeras att genomföras inom ca 5 år..

Övrigt

Läget kan inte bli mycket bättre än så här. Centralt, precis utanför Visby innerstad, och med stora fina strövområden och parkområden runt knuten. Vandrar man genom Palissaderna tar det bara 5 minuter ner till havet, färjorna och hamnen. Innerstan med dess puls, stora restaurangutbud och affärer ligger direkt norr om kvarteretoch den välsorterade mataffären ICA Atterdags ligger precis intill.

Bostadsrättsföreningen tillåter sommaruthyrning (enligt styrelsebeslut). Stambyte planeras att genomföras inom ca 5 år.

Lägenheten är försedd med ny el-central med jordfelsbrytare, nya el-kablar och
samtliga elkontakter utbytta till jordade. Samtliga innerdörrar i lägenheten är utbytta 2010.

Visningar

Sön 24 Mars kl 11:00-11:30 Boka här Anmälan krävs. Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se
Tis 26 Mars kl 17:00-17:30 Boka här Anmälan krävs. Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Bostadsrättslägenhet
Adress Byrumsgatan 13, lgh 1202
Område Visby - Centralt - Söder
Ort Visby
Kommun Gotland
Rum 2 rum och kök
Boarea 64.5 m²
Förening Riksbyggen Brf Visbyhus 15
Månadsavgift 3 221 kr/mån
Driftkostnad 300 kr/mån
Utgångspris 1 950 000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter