Budgivning pågår Högsta bud: 2 500 000 kr
Storsudret

Fide Nygranne 331

Putsat hus med en trädgård omgärdad av syren ligger denna fina fastighet längsmed den slingrande vägen mellan Fide och Öja kyrka.
Här finns även gästhus och uthus.

Planlösning

Entré: Entré på husets baksidan med praktiskt klinkergolv. Här finns plats för avhängning och även ingång till tvättstuga med tvättbänk, ho och tvättmaskin. Vidare finns husets duschrum med toalett, handfat och dusch, samt förvaring.
Kök med vedspis, elspis och kalkstensskiva, en stor murad spiskåpa med mekanisk ventilation. Även här finns klinkergolv och vitmålade väggar. Köksutrustningen består av kyl, frys och diskmaskin och bra förvaring, här finns även utgång till trädgård och i köket finns även plats för matbord vid fönster.
Vardagsrum med plats för matmöbel och soffgrupp. Här finns även en järnkamin. Trägolv med vitmålade väggar och med många fönster känns rummet ljust och fräscht.
Bästingång och trappa till övre plan.
På övervåningen finns ett sovrum, samt ytterligare ett sovrum som är genomgångsrum till badrum.
Badrummet är ljust och fräscht och inrymmer både toalett, badkar och handfat.

Gästhus
På tomten finns ett välutrustat gästhus med kök, toalett, sovrum, vardagsrum och veranda. I vardagsrummet finns en öppen spis.
På verandan ligger den väl tilltagna matplatsen. I anslutning finns en utedusch.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 97 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt

Plan uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och syrenhäck ut mot vägen.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1910.
Renoveringar: Dränering med pump och brunn och rekonstruktion av stengång. Borttagning av eternitplattor samt isolering och putsning av huset med erforderligt material. Nytt golv med reglar och isolering i vardagsrum, matplats, hall 30 m2. Borttagning av värmepanna samt vattenelement. Nydragen el och element (olja) i hela huset. Helrenovering av badrum, kakel på golv och väggar. Ny dusch. Nya avloppsrör i badrum och tvättstuga. Ombyggnad kök plus utökad yta med 2/3 av gamla pannrummet. Nytt kakel i hela köket plus nytt klinkergolv. Marmorsättning på bänkyta och fönster. Murad spiskåpa med spiselkrans och installerad mekanisk ventilation. Nytt klinkergolv i hall och skafferi. Installation av järnkamin i vardagsrummet. Nybyggd skorsten med erforderliga detaljer. Installation luft/luft-värme- pump. Installation av fiber. Helrenovering av avloppsstammar till trekammarbrunn, plaströr. Putsning av stenladan och indragen el. Eldragning till garage och förråd. Gäststugan har nytt kakel i kök och toa. Byte av varmvattenberedare. Inbyggnad av uteveranda. Nya fönster i allrum och veranda. Byggt och dragit ledningar för varmdusch och avlopp ute. Putsnings av äldre skorstenar på gäststuga och huvudbyggnad och öppen spis i gäststugan. Mur mot landsväg från garaget till entrégrinden, murad, putsad med tegelpannor ovanpå. Installerat badrum på övervåningen i gammalt vindskontor. Ny takkupa. Installerat handfat, toalett och badkar. Nytt fönster i takkupan och byte av gammalt fönster. Glasmosaik monterat på golv och väggar. Nytt lock till trekammarbrunnen i metall. Huset är ombyggt och utbyggt på 60-talet..

Byggnadssätt

GrundTorpargrund och betongplatta
StommeSten/Trä
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadPlåt
Utv plåtarbetenMålad plåt
Fönster2-glasfönster
VentilationSjälvdrag
VattenEnskilt vatten
AvloppEnskilt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/luft värmepump, elradiator samt braskamin.

TV- och internetanslutning

Fiber

Övriga byggnader

På tomten finns gästhus om ca 47 kvm. Två garage ca 36 kvm respektive 16 kvm samt verkstad om ca 10 kvm (säljarens uppgifter).

Ekonomi

Taxeringsvärde: 931 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 516 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:29 221 kr
Uppvärmning22 485 kr
Försäkring4 045 kr
Vatten/avlopp1 300 kr
Renhållning1 058 kr
Sotning333 kr
 
Posten uppvärmning avser även hushållsel.
Avgift för renhållning är under perioden 15/5 - 15/9.
Huset nyttjas som fritidshus.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Övrigt

Runt fastigheten sträcker det vackra kulturlandskapet ut sig och man kan njuta av det lantliga läget. Från fastigheten har man rikt naturliv, vackra promenadområden med ett varierande landskap. Någon kilometer bort ligger havet med vackra strandängar och Tubod fiskeläge.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Fide Nygranne 331
Fastighetsbet. Fide Nygranne 1:40
Område Fide - Södra Gotland
Ort Burgsvik
Kommun Gotland
Rum 4 rum och kök
Boarea 97 m²
Tomtarea 1 841 m²
Driftkostnad 29 221 kr/år
Pantbrev 5 st om totalt 340 000 kr
Utgångspris 2 600 000 kr

Ansvarig mäklare

Linus Edwardson

linus@bertwig.se

0739-29 99 91

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter