Visby - Nybyggt exklusivt stenhus

Greta Arwidssons Gata 13

Nybyggt exklusivt stenhus med centralt läge i Visby på det nya A7-området. Bostaden präglas av genomgående hög standard på material och öppen planlösning med generösa takhöjder.

Nedre plan har social planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum och med fönsterpartier åt tre väderstreck. I köket finns en köksö med bänkskiva i gotländsk kalksten. Nedre plan har slipat betonggolv med vattenburen golvvärme och golvet kontrasterar fint mot de kalkputsade innerväggarna och köksinredningen i trä.

Nedre plan har ett stort sovrum med eget badrum med stora vackra kalkstensplattor och vitkaklade väggar. Detta sovrum har egen ingång via altanen vilket gör denna del perfekt för gäster eller uthyrning.
Intill trappan på nedre plan finns en gäst-wc och det finns en bra tvättstuga.

Övre plan har ett stort allrum med takfönster och det finns tre sovrum varav ett har en stor walk-in-closet med fönster som även kan användas som kontor eller barnrum. Golven på övre plan är vitoljade furugolv och det finns ett rymligt badrum med stora kalkstensplattor och vitkaklade väggar.

Huset är välisolerat och värms upp med fjärrvärme, det finns balanserad FTX-ventilation, underhållsfria och välisolerade 3-glasfönster med utvändig profil i aluminium och snygg träprofil invändigt. Tak och plåtarbeten är aluzink.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela bostaden om 173 m².

Nedre plan nås via entrédörr på långsidan samt via fyra altandörrar. I anslutning till entrén finns plats att hänga av ytterkläder och härifrån finns även trappan upp till övervåningen. Bredvid trappan finns en gästwc med handfat och wc. Hela nedre plan har slipade betonggolv med golvvärme förutom badrummet som har kalkstensgolv.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Från vardagsrummet är det fint ljusinsläpp med fönster och altandörrar åt tre väderstreck. Här finns gott om plats för både matplats och sällskapsytor.

Köket har bra arbetsytor och har även en köksö med kalkstensbänkskiva. Rostfri diskbänk, stänkskydd i kalksten, inbyggd kyl och frys, köksfläkt, diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och micro. Vitvaror i köket är genomgående Siemens med hög kvalitet och långa garantitider. Köksstommar är Ikea med handgjorda oljade luckor i trä och med beslag från Superfront.

Bakom köket ligger tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare av märke Siemens. I anslutning till tvättstugan finns även ett maskinrum med inkommande fjärrvärme, fiber och vatten.

I den bakre delen av nedre plan ligger ett stort sovrum som nås både från hallen och via egen ingång från altanen. Detta gör det perfekt att hyra ut eller ha gäster här. Med ingång från sovrummet ligger badrum som är utrustat med wc, handfat, dusch bakom duschväggar samt ett stort fönster. Här ligger kalkstensplattor med vattenburen golvvärme på golvet och väggarna är vitkaklade. Armaturer från Tapwell och toalett från Duravit Starck.

Övre plan nås via platsbyggd vitoljad trätrappa i gotländskt kärnfuru gjord av Specialsnickeriet i När. Uppe finns ett stort allrum med gott om plats för soffa och sällskapsytor. Ljussläpp sker via två stora takfönster.

Det finns tre stora sovrum på övre plan varav det ena har en walk-in-closet med fönster som även kan användas till kontor eller barnrum. Alla sovrum och allrummet har vitoljade furugolv. Övre plan har även ett stort badrum med wc, dusch bakom duschväggar och handfat. Kalkstensgolv med elgolvvärme, vitkaklade väggar och ljusinsläpp från takfönster. Armaturer från Tapwell och toalett från Duravit Starck.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 173 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Tillträde

15 juni 2018 eller enligt överenskommelse.

Tomt

Tomtarea 656 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 2018.

Byggnadssätt

GrundPlatta på mark
StommeLeca isolerblock
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadAluzink
Utv plåtarbetenAluzink
HängrännorAluzink
Fönster3-glasfönster
VentilationMekanisk till- och frånluft
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber

Övriga byggnader

Det finns bygglov för ett gästhus.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 472 000 kr (fastställt avseende år 2017)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:38 900 kr
Uppvärmning15 000 kr
Försäkring4 000 kr
Vatten/avlopp4 900 kr
Renhållning3 000 kr
Hushållsström12 000 kr
 
Driftskostnader enligt säljarnas uppskattade uppgifter. Kan variera beroende på hur fastigheten används.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gotland Visby GA:33.
Planbestämmelser: Detaljplan (2015-06-15) , Grundvattenskydd (1977-01-19).

Övrigt

Huset har en radonsäkrad grund i form av radonmembran.

Visningar

Ons 23 Maj Förhandsvisning. Kontakta hjalmar@bertwig.se / 0722-113300 för att boka in dig

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Greta Arwidssons Gata 13
Fastighetsbet. Visby Malajen 5
Område Visby - Öster
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 2018
Rum 6 rum
Boarea 173 m²
Tomtarea 656 m²
Driftkostnad 38 900 kr/år
Pantbrev 1 st om totalt 1 400 000 kr
Utgångspris 5 495 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter