Hamra - Sommarparadis nära Gotlands sydspets

Hamra Rums 217

En sommardröm på Storsudret! Charmigt hus på stor härlig tomt och gästboende i äldre inredd kalkstenslada. 400 meter till havet och två raukfält och två utmärkta sandstränder inom 2,5 km

Nära havet vid Gotlands sydspets. Sommardröm på stor grönskande tomt med charmigt sekelskifteshus byggt 1908 och inredd äldre kalkstenslada. Bostadshuset har en fin känsla med genomgående brädgolv, vackra dörrar och fint ljusinsläpp. I anslutning till vardagsrummet nås stensatt uteplats via vackra altanpardörrar. Köket är huset medelpunkt med helkaklade väggar och smarta lösningar.

Kalkstensladan är inredd till boende och ligger på precis lagom avstånd från huset vilket gör det möjlighet att husera många gäster eller hyra ut. Vatten till gästerna finns direkt utanför ladan och vill du inte ha gästerna inne i bostaden finns ett utedass i anslutning till ladan.

Tomten är stor nog att ha en fotbollsplan, midsommarfirande och andra härliga sommaraktiviteter.

Platsen är helt fantastisk och ligger ca 400 meter från havet. 1 km bort börjar Hammarshagehällars mycket vackra Raukfält, till Skvalpviks fina sandstrand är det ca 1,2 km, Holmhällars Raukfält ligger ca 2 km bort och till den enastående sandstranden vid Austre är det ca 2,5 km. Närmaste samhälle är Burgsvik som ligger ca 12 km bort.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela bostadshuset.

Det finns två entréer till bostaden. En på framsidan av huset och en på baksidan. Den främre entrén leder in till hall med plats avhängning av ytterkläder, dels på klädhängare och dels i en inbyggd garderob.

Rakt in från den främre entrén ligger köket som är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys, skafferi och förvaring i öppna hyllor. Bänkskivan är av massivt trä med en bra arbetsyta. Tre väggar i köket är klädda med kakel och övriga väggar är vitmålade. Intill köket finns ett inbyggt skafferi under trappan. Vackra äldre dörrar döljer uppgången till trappan och in till skafferiet.

Vardagsrummet ligger i anslutning till både köket och den främre hallen och har ett stort fönster och en altanutgång via pardörrar i glas. På motsatt sida om köket finns även ett allrum med braskamin som kan användas som ett sovrum om så önskas.

Mot baksidan av huset finns en tillbyggnad med ett härligt rum med flera fönster, perfekt för att läsa en bok och njuta av semestern eller möjlighet att få till ytterligare ett sovrum.

Även den bakre hallen och badrummet ligger mot baksidan i den tillbyggda delen. Badrummet har klinkergolv, dusch, wc, handfat, toppmatad tvättmaskin och varmvattenberedare.

Övre plan har tre avdelningar. Direkt ovanför trappan finns ett allrum med målade trägolv och ett fönster på ena gaveln av huset. I den mellersta delen finns en alkov som används som sovutrymme. Här släpps ljuset in via takkupa mot baksidan av huset. Längst in på övre plan finns ett rymligt sovrum med fönster på andra gaveln av huset.

Samtliga rum i huset har vackra trägolv utom badrummet som har klinkergolv. På övre plan har allrummet och alkoven målade trägolv och sovrummet och rummen på nedre plan har vitoljade trägolv.


Rumsbeskrivning på ladan.
Ladans nedre plan har ett stort härligt kök med trägolv och ett enklare kök med spis, ugn kyl och frys. I köket finns en stor sittplats även om gränsen mellan ute och inne lätt suddas ut på sommaren. Från köket finns en trappa upp till övre plan som har ett stort härligt allrum/sovrum samt ett separat sovrum. Ytskikten är i gott skick och golven är lackade trägolv.

Ingång till ladan finns på båda sidor om ladans långsidor. Köket är har inget rinnande vatten indraget, rinnande vatten finns dock utanför husknuten. Det finns dessutom ett utedass strax utanför ladan. På motsatt sida om köket finns ett förråd med egen ingång.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea ca 120m². Areauppgifter enligt säljaren (avviker från taxerad boare/biarea). 4 rum och kök i bostadshus, 2 rum och kök i ladan.
Av säljaren angiven boarea avser 75 kvm bostadshus och 45 kvm ladan. Taxerad boarea 50 kvm, taxerad biarea 25 kvm.

Tomt

Tomt med äganderätt om ca 3 363 m². Stor uppväxt tomt med häck längs med vägen, fruktträd och stora öppna gräsytor. Perfekt för sommaraktiviteter som fotboll, midsommarfirande, spel och lek.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1908.

Byggnadssätt

StommeTrä
BjälklagTrä
FasadTräpanel
TakbeklädnadPlåt
Utv plåtarbetenPlåt
HängrännorPlåt
Fönster2-glas kopplade fönster
VentilationSjälvdrag
MurstockPlåt
VattenEnskilt vatten
AvloppEnskilt avlopp (septitank och äldre infiltration)

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

TV- och internetanslutning

Fiber finns. Två abonnemang, ett för ladan och ett för bostadshuset.

Övriga byggnader

Vedbod. Det finns en vedbod/förrådsbyggnad i ena hörnet av tomten. Viss osäkerhet råder kring om huruvida hela denna byggnad är placerad på rätt sida om fastighetsgränsen eller inte.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 006 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 416 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:15 000 kr
Uppvärmning9 000 kr
Försäkring3 500 kr
Vatten/avlopp1 500 kr
Renhållning1 000 kr
 
2 tömningar per sommar, beror på hur mycket man använder fastigheten.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Landskapsbildskydd (1967-12-15).

Övrigt

Storsudret hör till ett av Gotlands mest natursköna områden. Landskapet har få motsvarigheter och utgör en säregen kombination av kulturlandskap och orörd natur. Bygden med kyrkor, gårdar, åkrar och fält bildar en mångskiftande väv med inslag av hedmark med låga enbuskar, myrar, skogsdungar, sandstränder, lövängar, klapperstensvallar och raukfält. Här upplever du en rymd och frihet och närheten till havet var du än befinner dig.

Fastigheten ligger mycket bra till ca 400 m från havet. Inom bara 2,5 km avstånd nås två underbara raukfält och två riktigt bra sandstränder. Holmhällars pensionat med sommarrestaurang ligger ca 1,7 km bort och Hamra krog ligger ca 4 km bort.

Fastigheten är lättskött och det går bra att husera många gäster med den underbara kalkstensladan som ett perfekt gästhus. Ladan har ett enklare kök (utan rinnande vatten) i ladan.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Hamra Rums 217
Fastighetsbet. Hamra Rums 1:16
Område Vändburg Storsudret
Ort Burgsvik
Kommun Gotland
Rum 6 rum
Boarea 120 m²
Tomtarea 3 363 m²
Driftkostnad 15 000 kr/år
Pantbrev 4 st om totalt 1 280 000 kr
Utgångspris 3 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter