Västerhejde Tullebo

Högklint Tullebovägen 10

Ett av Gotlands mest exklusiva hus med ett hänförande läge och utsikt mot havet och med Visbys siluett vid horisonten. Byggt efter arkitektritning 2004 med 7 rok-245 m². Två fullt moderna gästhus,och som kronan på verket ett tornrum med utsikt åt alla väderstreck och en takterrass med bästa utsikten i hela området. Ett fantastiskt hus med ett hänförande läge. Stor hägnad naturtomt på hela 3.300 m².

Planlösning

Planlösning på hela bostaden om ca 245 kvm.
Huvudbyggnaden består av en stor bostad på 8 rok-245 kvm.
Byggnaden är uppförd i 1 plan med ett påbyggt tornrum över kök/matrum.
Bostaden nås från ett stort insynsskyddat terrassdäck (c:a 80 kvm) i söderläge. Hall/kapprum med separat klädkammare. Badrum med gästtoalett, wc, handfat och duschplats. Mosaikgolv och kakelklädda väggar. Ingång till stort öppet vardagsrum, med öppet upp till nock. Golv i gotlandsmarmor (kalkstensflis från Slite Stenhuggeri, "Norrvange") med infällda ekplankor. Stor fönstervägg mot havet och utgång till altan/trädäck. Infälld belysning och inbyggda rör för anslutning till all tänkbar modern teknik som bredband, TV mm. I den östra delen av bottenplanet finns en sovavdelning med ett stort sovrum med fönsterparti mot havet, liten hall, med egen utgång till litet terrassdäck. Badrum med klinkergolv och kakelklädda väggar, wc, handfat och duschplats. Och en stor klädkammare (ett f d sovrum som byggts om till "walk in closet").
Det stora öppna vardagsrummet är helt öppet mot köksavdelningen och matrum i runt rum med fönster åt väst, öst och norr. Öppen ektrappa upp till tornrum ovanför köket. Kök och matrum har marmorgolv med smakfullt och dekorativt infällda ekplankor. Spotbelysning både från golv och tak. Köket har mycket modern och exklusiv inredning med skåpinredning klätt med mörkt glas och rostfri mosaik och diskho. Köksö med en bred rostfri gasspis med 4 gasbrännare och en värmeplatta i mitten. Under värmeplattan finns en glaskeramikhäll med 2 zoner. Spisen har två elektriskt reglerade ugnar. Stora ugnen är på 61 liter och lilla ugnen är på 36 liter. Runt spisen avlastningsytor med marmorskivor. Spisen är av märket Husqvarna och resten av maskinutrustningen är av märket Miele, som kyl, frys, mikro och diskmaskin. I köket finns även inbyggd kaffemaskin. Från vardagsrummet finns även ingång via grovingång/tvättstuga med tvättbänk, tvättmaskin, torktumlare och bergvärmepump med varmvattenberedare på c:a 400 liter.
Från köket ingång till tillbygge åt söder med stort badrum med vägghängt wc, handfat, hörnbadkar, duschplats och bastu. Hall och allrum/lekrum med marmorgolv och 3 sovrum med laminatgolv. Golvvärme i alla utrymmen.
I plan 2 finns ett sovrum i "tornrummet" med fönster åt alla fyra vädersträck och med en ännu finare utsikt över havet, horisonten och Visby, än vad det är från bottenplan. Utgång till terrass/balkong i söderläge och uppgång till en takterrass på 25 kvm, överst, med den bästa utsikten i hela området.

Hela bostaden är exklusiv med elegant och påkostad inredning i alla detaljer i alla utrymmen.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 245 m². Byggnadsyta ca 250 m². Areauppgifter enligt säljaren. 7 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 3 364 kvm (friköpt). Fastigheten ligger som hörntomt i området med en plan gräsbeväxt tomt med inslag av berg. I den södra delen i anslutning till infarten finns en stor grusad parkering med plats för ett 10-tal bilar. Hägnad med järnstaket och gotlandstun. Separat upphöjd uteplats med marmorplattor och jacuzzi för utomhusbad i stjärnornas sken med utsikt mot Visby.

Byggnad

1 plan. Byggår 2005.

Byggnadssätt

UndergrundBerg
GrundmurBetong
GrundPlatta på mark
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadPuts/träpanel
TakbeklädnadBetongpannor
Utv plåtarbetenGalvaniserad omålad plåt
HängrännorGalvaniserad omålad plåt
Fönster3-glasfönster
VentilationMekanisk frånluft
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmeanläggning.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fast fibernät.

Balkong/uteplats

Uteplats 1: Terrass om ca 80 m², läge söder. Träräcke skyddar mot insyn.
Uteplats 2: Terrass om ca 50 m², läge norr.
Takterrass (ovanför övre sovrum): 25 kvm, via balkong i söderläge på 20 kvm med utgång från sovrummet i "tornet".

Bilplats

P-plats om ca 100 m² med plats för 10 bilar.

Övriga byggnader

Fristående gäststuga byggd i trä under betongtak med en byggnadsyta på 30 m² och inrett med ett rum, kök och badrum i bottenplan och ett sovloft. Hela denna lilla bostad har exklusiv och påkostad utrustning och design.Utgång till terrass mot havet.

Ytterligare byggnad (ombyggt garage) som har en total byggnadsarea på 71 m² med stomme i trä, klädd med träpanel och under betongtakpannor. Inredd till gästlägenhet. 3 rok + badrum. Vid den östra gavlen finns en stensatt uteplats med kalkstensflis på c:a 20 m².

Ekonomi

Taxeringsvärde: 5 421 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 3 091 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:68 602 kr
Uppvärmning38 640 kr
Försäkring5 520 kr
Vatten/avlopp10 810 kr
Renhållning4 140 kr
Hushållsström9 492 kr
 
Enligt schablon, vid året runt boende.

Energideklaration

Energiklass G, energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-08-23.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gotland Västerhejde GA:36, Gotland Västerhejde S:81.
Planbestämmelser: Detaljplan (2000-12-13).

Vägbeskrivning

Man passerar infarten till Kneippbyn och fortsätter söderut mot Högklint c:a 500 meter och tar då in avtagsväg till höger. Fastigheter ligger längst ner i området, till höger. Uthusbyggnad vid infarten, och till höger om infarten finns stor grusad parkeringsplants på egna tomten.

Övrigt

Området Tullebo, strax söder om Kneippbyn, har blivit ett av de mest exklusiva områdena på hela Gotland och det är inte så svårt att förstå. Här har man ett fantastiskt läge med hänförande utsikt mot havet och vid horisonten norrut ser man Visbys vackra siluett. Bebyggelsen är modern och funktionaliskt med spännande och nyskapande arkitektur. Detta hus är ritat av arkitekten Jan de Gysser. I sin nuvarande utformning har fastigheten en stor exklusiv och representativ bostad och två gårdshus med möjligheter att inhysa gäster eller ytterligare hyra ut vid behov. Allt beläget med en fantastisk utsikt och man har närhet till havet och till Kneippbyn norrut och söderut ligger Axelsro och hela det fantastiska Högklintsområdet med sin varierande och dramatiska natur och miljö. Och in till Visby är det inte mer än c:a 4 km och där finns ju allt som Gotland har att erbjuda i form av nöjen och kultur.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Högklint Tullebovägen 10
Fastighetsbet. Västerhejde Vibble 1:477
Område Västerhejde Tullebo
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 2005
Rum 7 rum
Boarea 245 m²
Tomtarea 3 364 m²
Driftkostnad 68 602 kr/år
Pantbrev 7 st om totalt 6 319 500 kr
Utgångspris 12 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Leif Bertwig

leif@bertwig.se
070-343 21 00
070-343 21 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter