Budgivning pågår Högsta bud: 2 900 000 kr | Visa alla
Budgivare 1: 2 900 000 kr 2019-06-16 20:54
Bungenäs - Stenbrottet

Littorinavägen 23

På unika Bungenäs på Gotlands karga norra del hittar vi detta boende nedanför brottkanten som formgivits av prisad arkitekt. De två husen, 45 +15 kvm, är utformade efter naturens och markens förutsättningar i kalkindustrins lämningar och smälter diskret in i den säregna miljön. Interiört är arkitekturen modern och avskalad med betong och puts som harmoniserar mot gotländskt kärnvirke. Stora fönsterpartier ger en dramatisk vy över det öppna landskapet, brottet och havet. Innergården förenar huskropparna och ramas smakfullt in av kallmurad kalksten. Här råder ett lugn, inte minst tack vare att halvön är bilfri. Den lagrade solenergin i brottet avger värme långt efter att solen har gått ner - ett alldeles eget mikroklimat med en högre temperatur. Inom någon minuts promenad når man havet samt sommaröppet café och restaurang.

Planlösning

: Huvudbyggnaden bjuder på en social tillvaro med allrum, matplats samt kök i en öppen planlösning med älda och förfinade material. De helglasade altandörrarna och stora fönstren av gotländskt kärnfuru fångar in brottet, havet och det dramatiska landskapet. Söderläget ger gott om ljusinsläpp samtidigt som takutsprånget ger skydd mot värmen. Rummet inrymmer med lätthet ett matbord med plats för 6-8 sittande gäster, sittgrupp och TV. Flera platsbyggda lösningar ger rummet smarta funktioner och praktisk förvaring utan ta onödig yta i anspråk eller påverka gestaltningen. Golvet är ett glättat betonggolv som diskret smälter ihop med innerväggarna och en braskamin ger värme och förgyller rummet. Värmeslingor för vattenburen värme är förberett i betongplattan.

Köket är specialbyggt av lokal smed med svetsad stomme och rostfri bänkskiva. Öppna hyllsystem samt förvaring i skjutbart underskåp tillverkat av lokalt möbelsnickeri. Den maskinella utrustningen utgörs av gasspis, kyl/frys samt fläkt.

Sovrummet har en mjukare framtoning där ett hårdvaxoljat furugolv från Bungenäs tröskelfritt möter betonggolvet från allrummet. Plats finns för dubbelsäng och förvaring. Även här har man en kontakt med innergården och brottet genom stort fönsterparti och glasad altandörr som leder till uteplatsen.

Badrummet ligger i anslutning till köket och är diskret och stilrent. Väggarna är helkaklade och på golvet ligger ett klinkergolv med komfortvärme. Utöver duschplats finns WC, tvättställ samt tvättmaskin och arbetsbänk. En glasad altandörr leder ut till en utedusche under tak. I badrummet är det förberett att kunna installera en elpanna för vattenburen golvvärme.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 45 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 2 rum, varav 1 sovrum.

Tomt

Tomtarea 411 m² (friköpt).Tomten ligger fint i landskapet bland klippor och stenar samt med skyddande vall i norr. Framför tomten breder det storskaliga Västerklintbrottet ut sig och man har ett soligt läge mot söder utan insyn eller grannar. I öster tornar brottkanten upp sig som vacker fond till omgivningen. Tomten ramas smakfullt in av kallmurad kalksten och mot vallen finns stödmurar som skydd och ger utrymme för förvaring under taksprånget. Gården är grusad med sten från platsen och vid entré samt utedusch finns kalkstensflis.

Byggnad

1 plan. Byggår 2014.

Byggnadssätt

GrundIsolerad betongplatta
StommeMurad
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadVarmgalvaniserad plåt
FönsterIsolerglas
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft- luftvärmepump och braskamin (förberett för vattenburen golvvärme).

TV- och internetanslutning

Fastigheten är inte ansluten till fibernätet men det finns i anslutning till fastigheten.

Övriga byggnader

Gästhus
Fristående gästhus om 15 m² som är uppfört i platsgjuten betong mot slänten och trästomme mot innergården. Fasaden i obehandlad gran mot innergården och betong mot slänten medans taket är i genomfärgad betong med inspiration från färgerna i landskapet. I gästhuset finns en platsbyggd våningssäng med fyra sovplatser från vilka man kan ana havet. Det är även förberett för en braskamin och det inryms även ett skrivbord eller förvaringsmöbel.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 077 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 624 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:14 790 kr
Försäkring2 000 kr
Vatten/avlopp2 400 kr
Sotning190 kr
Hushållsström8 200 kr
Samfällighet2 000 kr
 
I posten el ingår uppvärmning.
Posten samfällighetsavgift är preliminär då den är under bildande.
Posten vatten och avlopp är preliminär.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-förmån: Officialservitut Utfart(3 st)
Officialservitut Utfart(3 st).
Gemensamhetsanläggning: En samfällighetsförening är under bildande. Samfällighetsföreningen kommer preliminärt ha som ändamål att förvalta gemensamhetsanläggningar bestående av sophämtning, v/a och vägar.
Planbestämmelser: Detaljplan (2012-04-23) , Ändring av detaljplan (2013-02-06).

Övrigt

Detaljplanen och gestaltningsprogrammet gör det möjligt att bygga en mindre komplementsbyggnad på platsen om så önskas. Förutsättningar finns att berika fastigheten med ett attefallshus samt ett mindre växthus. Komplementsbyggnaden får uppföras i fastighetsgräns enligt detaljplan. Vänligen tag del av planbestämmelserna för mer information.

Visningar

Tor 18 Juli Boka här För att boka tid kontakta Nicklas på nicklas@bertwig.se eller 0498-217920

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Littorinavägen 23
Fastighetsbet. Bunge Biskops 1:38
Område Bungenäs
Ort Fårösund
Kommun Gotland
Rum 2 rum
Boarea 45 m²
Tomtarea 411 m²
Driftkostnad 14 790 kr/år
Pantbrev 3 st om totalt 991 000 kr
Utgångspris 3 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Linus Edwardson

linus@bertwig.se

0739-29 99 91

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter