Kalkstenshus från 1700-talet i Visby med högt läge och hänförande utsikt

Lummelundsväg 147

Kalkstenshuset har gamla anor och uppfördes runt år 1760 av den holländska kvarnaren Van Kohlen. Historien och karaktären är påtaglig vilket ger en härlig känsla så fort man kliver innanför dörren. Huset har genomgående och varsamt renoverats till ett modernt boende med stil och klass. Tomten är en sluttningstomt vilket ger en fantastisk utsikt mot havet, horisonten och solnedgången. En kalkstensladugård finns på tomten och ger en fin gårdsbild samt möjligheter för en ny ägare att utveckla och förädla. Från huset är havet närvarande från alla rum och naturen nära. Området kännetecknas av strandvallar och avsatser i en dramatisk miljö och från huset slingrar sig vackra promenadstigar genom miljön. Man möter bäckraviner, källor och flera unika växtarter som dikesskräpa, vitoxel, gotländsk haverrot och rönnoxel. Söker man sandstrand och aktiviteter ligger Snäck alldeles i närheten och till Visby tar man sig med fördel på cykel.

Planlösning

Hall
Mitt på den östra långsidan finns entrén som leder in till hall med plats för avhängning. Här finns även trappan som leder upp till den inredda vinden.
På golvet vilar vacker kalksten med golvvärme.

Sal
Till vänster om hallen möter vi den ena salen bakom en spegeldörr. En naturlig samlingspunkt med vackra fönsterpartier i tre väderstreck och utgång till altanen. Rummet är väl tilltaget och inrymmer både matsalsbord och sittgrupp. Trägolvet, de putsade innerväggarna och trätaket kompletterar varandra. En braskamin förhöjer känslan och karaktären i rummet samtidigt som man har en extra värmekälla.

Kök
Köket når man från salen eller hallen och är både praktiskt och yteffektivt. Ljusa spegelluckor och vitrin ger luft och känsla. Bänkskivan är av laminat och övrig utrustning utgörs av induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin kolfilterfläkt och kyl/frys. I köket finns även en massiv bakugn och vedspis som numera ger en extra avställningsyta. Ett fönster finns ovanför bänken som ger ljusinsläpp och havsutsikt.

Sal
Den andra salen används idag som ett allrum och här finns plats för soffgrupp och tv-möbel. Rummet har ljusinsläpp i tre väderstreck och en glasad altandörr leder ut till altanen. Salen nås från hallen via en vacker spegeldörr.

Altan
Träaltanen når man via glasade dörrar från båda salarna. Här befinner man sig med hav i blickfånget och en unik uteplats med utrymme för både fest och avkoppling.

Övre plan

Sovrum I / Hall
Trappa från nedre hall leder upp till ett större sovrum och hall i öppen planlösning. Sovrumsdelen har öppet till nock med synliga bjälkar och har plats för två enkelsängar eller en dubbelsäng med nattduksbord, byråer med mera. Hallen har en utbyggd takkupa med en fantastisk utsikt mot havet.
Utmärkt förvaring erbjuds i form av platsbyggd förvaring i sidovindarna.

Sovrum II
Trivsamt sovrum med karaktär och känsla. Synliga takbjälkar, öppet till nock och putsad innervägg. Plats finns för dubbelsäng och gängse möblemang. Även här platsbyggd förvaring i sidovinden.

Duschrum och WC
Från övre hallen når man husets duschrum som inrymmer dusch med vikväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp, WC, tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är vitmålade samt kaklade och golven belagda med klinker med golvvärme. Duschrummet har fönster genom takkupan hela vägen och det finns även en praktisk bänkskiva längs med fönstren.

Typ

Kalkstenshus

Storlek

Boarea 75 m². Areauppgifter enligt uppskattad mätning (avviker från taxerad area). 4 rum, varav 2 sovrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomtarea 2 739 m² (friköpt). Stor tomt som från huset sluttar ner mot havet. Framför huset är tomten plan och här finns fruktträd och grönytor. Den östra delen av tomten ramas in av kalkstensladan och ger en fin gårdsbild.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1760.

Byggnadssätt

GrundTorpargrund
StommeKalksten
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadPlåt
Fönster2-glas och 3-glas
VentilationSjälvdrag
VattenEnskilt vatten - borrad brunn (2016). Fastigheten kommer preliminärt anslutas till det kommunala nätet under 2018-2019.
AvloppKommunalt avlopp via Snäcks camping. Anslutningskostnad för att kunna koppla på det kommunala nätet med egen punkt är erlagd.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft- luftvärmepump, direktverkande el och braskamin.

Bilplats

Grusad infart med parkering för flertalet bilar.

Övriga byggnader

Kalkstensladugård
Ladan ger fastigheten en extra dimension och möjligheter till utveckling. Tidigare ägare har bland annat använt den till ateljé men det skulle också kunna inredas till en bostad eller festlokal. Ladan disponerar ett öppet rum öppet till nock med synliga bjälkar, fönster och dörrar. Det finns även en trappa till ett loft med fönster. Den norra delen av ladan utgörs av förråd.

Förråd
Enklare förråd beläget norr om bostadshuset.

Förråd
Förråd beläget norr om ladugården.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 2 127 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 895 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:31 556 kr
Försäkring4 768 kr
Renhållning1 816 kr
Hushållsström24 972 kr
 
Viktbaserad behandlingsavgift för renhållning tillkommer om 2,24 kr/kg.

Energideklaration

Energiklass G, energiprestanda 169 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gotland Visby Annelund S:3, Gotland Visby Lilla Hästnäs S:10, Gotland Visby Lilla Hästnäs S:14, Gotland Visby Lilla Hästnäs S:17, Gotland Visby Lilla Hästnäs S:3, Gotland Visby Lilla Hästnäs S:8, Gotland Visby Skogsholm S:1, Gotland Visby Snäckgärdet S:1, Gotland Visby Snäckgärdet S:2, Gotland Visby Snäckgärdet S:3, Gotland Visby Snäckgärdet S:4, Gotland Visby Stora Hästnäs S:1, Gotland Visby Stora Hästnäs S:2, Gotland Visby Stora Hästnäs S:3.
Skattetal: Mantal. 1/32768.

Övrigt

Denna fint belägna fastighet vid Kolens kvarn med utsikt mot havet, horisonten och solnedgången är något alldeles extra. Påkostade detaljer, fina materialval och den storslagna utsikten ger ett boende med klass och stil nära havet. Från huset når man vackra promenadstråk, stränder och nöjen. Till pulsen i Visby är det inte längre än 5 km.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Lummelundsväg 147
Fastighetsbet. Visby Snäckgärdet 1:22
Område Visby - Norr
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1760
Rum 4 rum
Boarea 75 m²
Tomtarea 2 739 m²
Driftkostnad 31 556 kr/år
Pantbrev 3 st om totalt 3 500 000 kr
Utgångspris 5 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter