Charmigt 1950-talsradhus med många originaldetaljer

Lummelundsväg 5 E

På Lummelundsväg i norra Visby ligger detta stilfulla radhus. Byggt 1951 kom området att bli Gotlands första radhusområde. Huset är som en dröm för retrofantasten och de många bevarade originaldetaljerna - bland annat parkett, köksskåp, garderober, blyinfattat fönster och eldningsbar öppen spis - skapar en unik atmosfär. Radhuset består av tre våningar där du gör entré en halvtrappa upp. På mellanplanet ligger de sociala ytorna med kök, matsal och vardagsrum, och på den översta våningen finns sovrummen, tre stycken till antalet, och ett badrum. Till de praktiska utrymmena hör en källare med snickarrum och förvaring. Möjlighet finns också att inreda vinden.
Från huset har du gångavstånd till allt familjen behöver. Förskolor, grundskola, restauranger, café och livsmedelsaffär når man inom ett par minuters promenad från huset. Naturreservatet galgberget och östergravar bjuder på fantastisk natur och fina gång- och joggingstråk.

Planlösning

Entréplan

Vardagsrum / Matsal
Rummet är generöst utformat och uppdelat i två rumsfunktioner, som matsal samt vardagsrum, med öppet samband.
Har man middag dukar man med fördel upp i matsalen som har plats för stora sällskap och ett matsalsbord. Vardagsrummet inrymmer sittgrupp och tv-möbel. Det finns rikligt med ljusinsläpp från fönsterpartier mot sydväst och en glasad altandörr leder ut till altanen och vidare till trädgården. Den öppna spisen utgör en härlig mysfaktor i rummet. Rummets väggar är tapetserade och originalparkett löper tröskelfritt genom öppningen mot matsalen.

Kök
Fint kök med praktiska anpassningar och fina detaljer. Bredvid spisen tar en rostfri bänkskiva vid och bänkhöjd, förvaringslösningar och utförande för tankarna till folkhemmets praktiska kök. Köket erbjuder en utrustning med köksspis, fläkt och kyl/frys. Det finns även plats för ett matbord och 4 sittande gäster. På golvet vilar ett brädgolv och väggarna är tapetserade. Köket har fint ljusinsläpp från fönster mot nordost.

Gästtoalett
Mindre gästtoalett i anslutning till inre hallen med WC och tvättställ. Väggarna är tapetserade och golvet belagt med klinker.

Inre hall
En inre hall binder samman vardagsrummet, köket, gästtoaletten, hallen, trappan till övre plan och källartrappan. Här finns förvaring i två garderober.

Hall
Ingång till huset via trappa på framsidan. En mindre hall med plats för avhängning.

Övre plan

Sovrum 1-3
På övre plan finns tre sovrum att tillgå. Två sovrum mot sydväst samt ett sovrum mot nordost. Samtliga sovrum har praktisk förvaring i garderober och ljusinsläpp från takkupor. Ett av sovrummen har även en fransk balkong med viss havsutsikt.

Badrum
Badrummet stambyttes och renoverades 2007 och inrymmer duschhörna med vikväggar i klarglas, tvättställ med kommod, WC, spegelskåp, handukstork och en toppmatad tvättmaskin. Väggarna är helkaklade och golvet är belagt med klinker och har elburen golvvärme.

Övre hall
Från inre hallen på entréplan leder en trappa med ledstång upp till husets luftiga och möblerbara övre hall. I trappan finns också ett vackert, blyinfattat fönster. Hallen binder samman övervåningen, och härifrån når man sovrummen, badrummet, samt stegen upp till den oinredda vinden.

Oinredd vind
Vinden är oinredd men skulle passa perfekt som ateljé, TV-rum eller tonårsrum. Uppgång till vinden finns via stege från övre hallen och skulle kunna ersättas med en trappa.

Källare
Källaren når man från den inre hallen och sträcker sig under ca halva lägenheten. Här finns förråd och ett snickarrum. Via en dörr kommer man in till föreningens gemensamma utrymmen med tvättstuga, cykelförråd samt extraförråd till lägenheten.

Typ

Bostadsrättslägenhet

Storlek

5 rum och kök, varav 3 sovrum.. Boarea 105 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnad

Byggnadsår: 1951. Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Föreningen har kollektiv anslutning till bredband, TV och telefoni med Telia. Baspaketet ingår i månadsavgiften och avser internet 100/10 Mbit, digital-TV med Telias basutbud av kanaler (18 st) samt tillgång till IP-telefoni.

Balkong/uteplats

Mark i anslutning till bostadsrätten: Uteplats på fram- och baksida.
Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Baksidan utgörs av en träaltan samt trädgård med gräsmatta och buskage. Solläget är perfekt, i sydväst, och blir den naturliga samlingspunkten under sommarhalvåret. På altanen inryms utemöblerna och grillen samtidigt som man har grönytor kvar.

Bilplats

Garageplats. Går att hyra för 250 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, pingisrum, cykelförråd, förråd och tvättstuga.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8 i Guldfisken. Avgift 5 457kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiber.
Total driftkostnad / mån och fördelas enligt följande:500 kr
Hushållsström500 kr
 
Kostnaderna för el är schabloniserade efter jämförliga objekt och kan avvika från faktisk förbrukning.

Energideklaration

Energiprestanda 162 kWh/m² år.

Förening

Guldfisken. I föreningan finns 12st lägenheter Allmänt om föreningen: Föreningen Guldfisken med säte i Visby registrerades år 1949 och inrymmer 12 bostadslägenheter och fyra garage som uppfördes 1951..

Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar: Inga beslut om förändrade avgifter föreligger..

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If Skadeförsäkring AB..

Kommande renoveringar: 2018: Påfyllnad grus parkeringsplatser

Gjorda renoveringar
2016: Omklädning skorstenar, byte av takplåt/vindskivor, omläggning takbeklädnad, målning takfots beklädnad, fasad nyputsad & tilläggsisolerad och färgsatt, nya stuprör, rännor & renssilar (alutech), målat balkong och trapp räcken (utomhus), renoverat entrétak/kupor. I samband med fasadrenovering installerades ventilation i alla rum..

Övrigt: Föreningen förvaltas av medlemmarna själva..

Övrigt

Här finner du ett centralt boende i välskötta och attraktiva Brf Guldfisken med endast ett par minuters promenad till Visby innerstad, livsmedelsaffär och skolor. Lägenheten har en härligt känsla med uteplats på både fram- och baksidan. Möjlighet finns även att inreda vinden om så önskas vilket skapar en fantastisk möjlighet för en ny ägare.

Bostadsfakta

Bostadstyp Bostadsrättslägenhet
Adress Lummelundsväg 5 E
Område Visby - Norr
Ort Visby
Kommun Gotland
Rum 5 rum och kök
Boarea 105 m²
Förening Guldfisken
Månadsavgift 5 457 kr/mån
Driftkostnad 500 kr/mån
Utgångspris 3 795 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter