Hyresfastighet med centralt läge och unika utvecklingsmöjligheter

Mejerigatan 13

Hyresfastighet i absoluta toppskick med ett centralt och tillgängligt läge i Visby. Inom gångavstånd finns busskommunikationer till hela Visby och Gotland, livsmedelsaffär, banker, affärer och Visby innerstad. På fastigheten finns flera avgiftsfria parkeringsplatser till hyresgästerna och deras besökare. Ett beslut om direktanvisning av mark finns vilket ger en ny ägare fantastiska möjligheter till exploatering av bostäder.

Mer information gällande fastigheten, direktanvisningen och driftnetto finns att tillgå hos fastighetsmäklaren.

Planlösning

Byggnaden har 3 st entrédörrar på den västra långsidan, 1 st entrédörr på södra gaveln samt en terrassdörr från fika-/lunchrum på norra gaveln. Trappa och ramp finns till entrédörrarna på långsidan och till dörrarna på gavlarna finns trappa. Hyresgäster och besökare tar sig lätt och smidigt mellan parkering och huskropp.

Entréplan disponerar flertalet kontorsrum och gemensamma faciliteter. Samtliga kontorsrum har fönster med naturligt ljusinsläpp samt fönster in mot korridoren för en ljus och luftig känsla. Samtliga utrymmen har ljuddämpade
akustik tak och injusterade luftflöden för högsta komfort och arbetsklimat. En separat lokal finns i byggnadens västra hörn. Lokalen har en separat, egen, ingång på gaveln och disponerar två fina rum, WC/dusch och ett gammalt bankvalv. Lokalen har ett mycket trevligt läge i byggnaden med ljusinsläpp från 3 väderstreck.

Samtliga hyresgäster delar på gemensamma utrymmen såsom ett fullt utrustat kök med matplats, mötesrum, toaletter och duschar. Postfack finns i korridoren och det finns även städförråd och förråd.

Byggnadens övre plan nås via 2 separata trappor. Det finns även en trapphiss i den ena trappan för att öka tillgängligheten. Trappan med hiss leder upp till ett större kontorslandskap med hall och pentry. I utrymmet finns också ett par separata kontors- och mötesrum. Stora takkupor skänker ljus till lokalen och rummen.

Den andra delen av övre plan utgörs av en stor, öppen lokal med pentry och WC som nås via en egen trappa. Lokalen har två stora takkupor och ett gavelfönster. Den öppna ytan ger utmärkta förutsättningar till anpassningar för en ny hyresgäst när lokalen blir vakant i februari 2018.

Källaren löper under hela huskroppen och tillför ett gott kassaflöde i uthyrningsbar yta. Totalt finns 13 st förråd som är uthyrda. Nere i
källaren finns även driftrum med inkommande fjärrvärme och ventilationsanläggningen.

Det finns även en lokal på övre plan med separat entré och trappa. Lokalen inrymmer 2 rum och kök. Allrum och kök i öppen planlösning med ljusinsläpp från takfönster och gavelfönster. Separat rum samt en dusch/WC. Lokalen blir vakant under våren 2018.

Samtliga utrymmen håller en mycket hög standard och erbjuder konkurrenskraftiga lokaler mitt i Visby. Brandskydd, ventilation och värme är injusterat och uppdaterat till dagens standard och krav samt lokalernas
nuvarande användningssätt.

Inga stundande renoveringar väntar och det finns också utvecklingsmöjligheter i den öppna lokalen på övre plan samt den vakanta
enheten med kök och badrum.

Typ

Hyresfastighet

Storlek

Boarea 771.7 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Tomt

Tomtarea 1 892 m² (friköpt).

Byggnad

Hyresfastighet. Byggår 1938.

Byggnadssätt

GrundKällare
StommeBetong
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
Fönster3-glasfönster
VentilationMekanisk till- och frånluft
VattenKommunalt
AvloppKommunalt

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

ADSL.

Bilplats

P-platser finns med plats för ca 25 bilar.

Ekonomi

(fastställt avseende år 2016)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark.
 

Energideklaration

Energiklass F, energiprestanda 156 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-08-27.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Kraftledning
Officialservitut Väg.
Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut.
Planbestämmelser: Detaljplan (1994-10-10) , Grundvattenskydd (1977-01-19).

Övrigt

Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare eller biträdande fastighetsmäklare för mer information samt tidsbokning för personlig visning av fastigheten.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Mejerigatan 13
Fastighetsbet. Visby Järnvägen 8
Område Visby - Centralt
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1938
Boarea 771.7 m²
Tomtarea 1 892 m²
Pantbrev 1 st om totalt 1 000 000 kr
Utgångspris 17 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Extra kontaktperson

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter