Välplanerad 3:a med balkong och fina originaldetaljer

Östra hansegatan 26

En välplanerad gavellägenhet, endast en halvtrappa upp, vid Östra Hansegatan med rymliga rum, balkong och utmärkta förvaringsmöjligheter. Lägenheten är av äldre standard och kvar finns flera fina originaldetaljer såsom kalkstensfönsterbänkar, trägolv, köksskåp och garderober. Trivsam och välskött förening där flertalet större renoveringar är gjorda som stambyte och fasadrenovering. I föreningen finns även en gästlägenhet, bastu och samlingslokal till förfogande för medlemmarna. Läget är perfekt - nära förskola, skolor och gångavstånd till innerstaden och Östercentrum.

Planlösning

Hall
Entré till lägenheten är endast en halvtrappa upp och från hallen når man lägenhetens samtliga rum. Det finns gott om plats för avhängning, skoställ, förvaringsmöbel eller sittbänk. Utmärkt förvaring erbjuds i form av en tidsenlig klädkammare som sväljer det mesta i klädesväg. Hallens väggar är tapetserade och på golvet ligger en linoleummatta. Under mattan ligger det ursprungliga trägolvet.

Kök
Tidsenligt funkiskök med praktiska anpassningar och fina detaljer som för tankarna till folkhemmets praktiska kök. Skåpinredningen är diskret men med väl avvägda proportioner, former och släta ytor. Spisen är placerad utan överskåp vid fönster och man har bra arbetsytor på ömse sidor. Utöver spisen finns även kyl/frys. Det finns även plats för ett mindre matbord och 2-3 sittande gäster. På golvet vilar ett framtaget brädgolv och väggarna är tapetserade. Köket har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Badrum
Lägenhetens badrum renoverades i samband med stambytet år 1996 och inrymmer badkar, tvättställ, spegelskåp, vägghängd WC och handdukstork. Fönster finns som ger naturligt ljus till rummet.

Sovrum I
Sovrummet är det ursprungliga matrummet och inrymmer med lätthet säng med nattduksbord och förvaringsmöblemang eller skrivbord. I rummet finns även förvaring i två garderober. Rummets väggar är tapetserade och golvet belagt med en plastmatta med det ursprungliga trägolvet under.

Vardagsrum
Fönster i två väderstreck fyller vardagsrummet med ljus. Rummet är rymligt, lätt möblerat och den naturliga samlingspunkten. Man får plats med både soffgrupp, bokhylla och tv-möbel utan att den luftiga känslan går förlorad. Därtill har rummet utgång till en balkong i sydöstligt läge mot föreningens innergård. Rummets väggar är tapetserade och golvet belagt med ekparkett.

Sovrum II
Lägenhetens andra sovrum ligger mot den tysta innergården. Utöver plats för säng finns även plats för att inreda en arbetshörna. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en plastmatta med originalgolv under.

Typ

Bostadsrättslägenhet

Storlek

3 rum och kök, varav 2 sovrum.. Boarea 66 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår: 1946. Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber via kollektiv anslutning till Telia. Kostnaden uppgår till 212 kr / mån.

Balkong/uteplats

Balkong, läge sydost.

Bilplats

21 parkeringsplatser. Går att hyra för 45 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, gästlägenhet (4 bäddar), samlingslokal, källarförråd, matkällare, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 47 i Riksbyggens Visbyhus 4. Avgift 3 713kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för fiber (Telia Triple Play) om 212 kr.
Total driftkostnad / mån och fördelas enligt följande:251 kr
Hushållsström251 kr
 
Andel i föreningen är: 2.0568%. Andel av årsavgiften är: 2.08817%.

Energideklaration

Energiklass E, energiprestanda 113 kWh/m² år.

Förening

Riksbyggens Visbyhus 4. I föreningan finns 53st lägenheter och 3st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Tjuren nr 1-3 med 53 lägenheter och 3 lokaler. Fastighetens adresser är Lännaplan 1A-1G, Östra Hansegatan 26 och Linnégatan 4..

Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftshöjningar finns.

Kommande renoveringar: Föreningen kommer framöver att plåta in skorstenarna. Detta ommer inte påverka föreningens ekonomi..

Övrigt: Utförda renoveringar:

2016: Entréer
2015: Fönstersmyglister
2012: Varmvattenberedare och expansionskärl.
2011: Tvättmaskiner och tvättrum.
2008: Fasadrenovering
2006: Byte av värmeväxlare i undercentralen. Utebelysning och parkering.
2004: Byttes dörrar och målades trapphus.
2000-2001: Förnyades fastighetens alla elinstallationer.
1998: Helrenoverades balkongerna.
1996: Utbyttes VA-stammar inkl. badrumsrenovering samt byte fönster och balkongdörrar..

Visningar

Sön 24 Februari kl 11:00-12:00 Boka här Anmälan krävs! Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se
Tis 26 Februari kl 16:30-17:00 Boka här Anmälan krävs! Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Bostadsrättslägenhet
Adress Östra hansegatan 26
Fastighetsbet. Visby Tjuren 1,2,3
Område Visby - Centralt - Länna
Ort Visby
Kommun Gotland
Rum 3 rum och kök
Boarea 66 m²
Förening Riksbyggens Visbyhus 4
Månadsavgift 3 713 kr/mån
Driftkostnad 251 kr/mån
Utgångspris 1 550 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter