Lägenhet med tillhörande råvind

Rådstugugränd 4

En stor, välrenoverad och insynsfri lägenhet med sällsynt låg avgift.
Lägenheten omfattar två våningar högst upp i huset där det översta planet utgör en oinredd vind med en golvyta om ca 56,4 kvm. Vinden kan med sedvanligt bygglov kunna kopplas ihop med lägenheten och bli en fantastisk etagevåning. Lägenheten har fint ljusinsläpp i två väderstreck från både takfönster samt takkupor och en härlig karaktär med synliga takbjälkar. Attraktivt läge mitt i innerstan vid S:t Hansplan, nära Almedalen, Högskolan, affärer, restauranger, shopping och nöjen. Populär och välskött förening med gemensam innergård. Uthyrning under Almedalsveckan är tillåtet. Inget krav på mantalskrivning.

Planlösning

Kök
Köket bjuder in till umgänge och det finns plats för att duka upp till stora middagar i goda vänners lag och bardisken. Det är rejält tilltaget med förvaring, och skåpen har vita, släta luckor från Marbodal med snygga handtag. Köket är i U-form och köksbänk i ek med rostfri ho. Partiet ovanför bänkarna är klätt med vitt kakel med grå fog. Den maskinella utrustningen utgörs av diskmaskin, spis, fläkt, kyl/frys och vinkyl. Väggarna är vitmålade och en takkupa skänker ljus. Det finns även infälld belysning över bardisken.

Vardagsrum
Takfönster i söder fyller vardagsrummet med ljus samtidigt som de skapar en härlig atmosfär tillsammans med takbjälkarna. Rummet är lättmöblerat, och det finns plats för soffgrupp, TV-bänk med mera. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ett fint parkettgolv.

Sovrum
Sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet, och även här ljus från takfönster i söder. Både dubbelsäng och mindre sängbord ryms och det finns bra förvaring i garderoberna. Rummet har vitmålade väggar samt tak och liksom i vardagsrummet är golvet belagt med ett parkettgolv.

Badrum
Badrummet är stilrent renoverat i sobra färger. Här finns duschhörna, tvättställ, kommod, tvättpelare och toalettstol. Väggarna är helkaklade i vitt samt grått och golvet belagt med ett grått klinker med golvvärme.Taket har infällda spottar som ger en bra och behaglig belysning.

Hall
Ingång till lägenhetens hall från trapphuset. Här finns plats för avhängning och från hallen når man även ett praktiskt förråd. Hallen öppnar upp sig till en inre hall och förbinder alla lägenhetens rum. I den inre hallen finns det gott om plats att bygga en trappa till råvinden. I entrén har hallen vitmålade väggar och en plastmatta medan det i den intre hallen ligger ett parkettgolv som löper tröskelfritt vidare till vardagsrumsdelen.

Råvind
Råvinden ovanför lägenheten är ett fantastiskt komplement och kan efter tillståndsprövning bli en del av lägenheten. Golvytan uppgår till ca 56,4 kvm och skulle kunna inrymma fler sovrum, våtrum och förråd.

Typ

Bostadsrättslägenhet

Storlek

2 rum och kök, varav 1 sovrum.. Boarea 68 m². , biarea 56.4 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnad

Byggnadsår: 1700-tal. Uppvärmning: Direktverkande el.

TV- och internetanslutning

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Com Hem eller bredbandsbolaget mot tillägg. Fiberanslutning kommer ske under hösten 2017. Anslutningen är betald men lägenhetsinnehavare betalar sina respektive abonnemang.

Bilplats

Föreningen har inga parkeringsplatser men det kan evenutellt finnas möjlighet att överta ett garage som ligger innanför söderport vid Södertorg. Avgiften för garaget är f.n. 750 kr / mån.

Övriga utrymmen

Det finns ett rymligt källarförråd om ca 6 kvm som tillhör lägenheten.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12 i Pennan 1 i Visby. Avgift 1 445kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel tv och renhållning.
Total driftkostnad / mån och fördelas enligt följande:784 kr
Hushållsström784 kr
 
I posten hushållsel ingår även värme. Andel i föreningen är: 5.3586%.

Energideklaration

Energiprestanda 114 kWh/m² år.

Gårdsplats/innergård

Gemensam stensatt innergård som nyttjas gemensamt av medlemmarna.

Förening

Pennan 1 i Visby. I föreningan finns 16st lägenheter och 4st lokaler.

Allmänt om föreningen: Trivsam och välmående innerstadsförening med totalt 16 st lägenheter och 4 lokaler..

Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar: Föreningen har en bra ekonomi och inga planerade ändringar av avgiften är förestående..

Övrigt

En mycket trevlig lägenhet med fint genomgångsljus och optimal planlösning. Lägenheten har goda möjligheter att bli en välfungerande etagelägenhet genom att koppla samman råvinden i lägenheten.

Visningar

Fre 29 September kl 15:00-15:30 Boka här Anmälan krävs. Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Bostadsrättslägenhet
Adress Rådstugugränd 4
Område Visby-Innerstad
Ort Visby
Kommun Gotland
Rum 2 rum och kök
Boarea 68 m²
Biarea 56 m²
Förening Pennan 1 i Visby
Månadsavgift 1 445 kr/mån
Driftkostnad 784 kr/mån
Utgångspris 3 495 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter