Budgivning pågår
Furillen - Fastighet i toppskick

Rute Furilden 849

På natursköna och exklusiva Furillen finner vi detta bostadshus i toppskick med en grönskande trädgård. Man har med smakfull stil, påkostade materialval och sobra färgval skapat ett boende att återvända till året runt. Exteriört i markerande svart panel mot fönster och dörrar i vacker gul ockra. Interiört är arkitekturen modern och avskalad med naturliga material och ljusa färger. Flera fina och påkostade detaljer som braskamin från Danmark, linoljefärgade snickerier, strömbrytare och eluttag i porslin samt panelade väggar och tak. Ett ytterst lyckosamt resultat utan några stundande renoveringar. Från huset har man ett av Gotlands vackraste och varierande natur till förfogande. Ön är glest bebyggd och man tar sig med fördel runt till fots eller cykel. Här finns ett rikt fågelliv, vackra vindpinade skogar, sand- och stenstränder, raukar, hedar och gamla brott.

Planlösning

Entréplan
Husets första plan har en trevlig planlösning med stora sociala ytor. Under 2006-2007 genomgick huset en stor ombyggnad och renovering. Köket kommer ifrån Ikea och har rostfria lådfronter undertill och släta fronter på överskåpen. Bänkskivan är av Gotländsk kalksten från Burgsvik och stänkskydd går i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av ugn med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Öppna hyllor ger en lantlig känsla och plats till mikrovågsugn. Från köket har man även utgång till den stora uteplatsen på husets långsida. Matplatsen ligger vackert intill köket och inrymmer matbord med plats för 10 sittande gäster. Rummet har tillgång till en vacker braskamin som sprider värme till hela huset.
Vardagsrumsdelen ligger öppet mot matplatsen i ett burspråk och man har fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Här finns plats för sittgrupp och TV. Ett fint furugolv löper tröskelfritt mellan kök, matplats och vardagsrum. Väggarna är målade i äggoljetempera och bryts fint mot det panelade taket och vissa väggar med panel. Här finns även fina detaljer som strömbrytare och eluttag i porslin.
Nedre plan inrymmer 2 sovrum. Det största sovrummet har fönster i två väderstreck och inrymmer med lätthet en dubbelsäng och byråer. Furugolv, ljusgrå väggar målat i äggoljetempera, vit panelat tak samt en panelad fondvägg.
Det andra sovrummet är idag inrett som ett barnrum med våningssäng men kan även fungera som ett gästrum eller kontor. I rummet finns det 3 inbyggda garderober.
Duschrummet är stilrent och klassiskt med grå klinkerplattor mot vitt kakel. Här finns duschplats, tvättställ, WC, handdukstork och ett rostfritt spegelskåp.
I hallen finns klädavhängning direkt innanför dörren samt trappa upp till kök respektive källare.

Övre plan
En vacker vit trappa tar oss upp till husets övre plan och ett takfönster ger ljus. Här finns en mindre hall och två rymliga sovrum som har karaktär och charm. Snedtak med vitmålad panel, fina furugolv och gråmålade väggar i äggoljetempera går igen i alla rummen. Det största sovrummet är ljust och harmoniskt. Här finns plats för dubbelsäng och gängse möblering. Det andra sovrummet som också har snedtak inrymmer dubbelsäng och det finns även förvaring i garderob.

Källare
Källaren är en praktisk våning med flera bra utrymmen och möjligheter till utveckling. Förrådsutrymmet med fönster kan utvecklas till gästrum och i tvättstugan/pannrummet är det förberett för att installera badkar. Det finns utöver detta en WC med tvättställ och fler förråd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 107 m². Biarea 70 m². Areauppgifter enligt mätning SS 21054:2009. 5 rum, varav 4 sovrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Preliminär tomtarea 1 375 m² (friköpt). Fastigheten kommer att genomgå en fastighetsreglering genom avstyckning och angiven area är preliminär tills dess att åtgärden har vunnit laga kraft.

Trädgård
Trädgården är lummig, ombonad och inhägnad. Vid husets ena långsida finns en träaltan som bjuder på sol under dagen. På eftermiddagar och kvällar sitter du med fördel på husets framsida eller längre in i trädgården. I trädgården växer flera fruktträd och tillsammans med övriga träd och buskar har man en grönskande och inramad tomt. Det finns även odlingslådor och grönytor för lek och spel.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1954.

Byggnadssätt

GrundKällare
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadTrä
TakbeklädnadTegel
Fönster2-glasfönster
VentilationSjälvdrag
VattenEnskilt vatten via gemensamhetsanläggning
AvloppEnskilt avlopp via gemensamhetsanläggning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och braskamin.

Övriga byggnader

Lekstuga.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 291 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 456 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:18 500 kr
Uppvärmning11 900 kr
Försäkring1 900 kr
Vatten/avlopp1 600 kr
Renhållning2 000 kr
Sotning500 kr
Vägavgift500 kr
Samfällighet100 kr
 

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-förmån: Officialservitut Avlopp
Rättigheter-last: Officialservitut Avlopp
Officialservitut Avlopp.
Gemensamhetsanläggning: Gotland Rute GA:1, Gotland Rute GA:2.

Övrigt

I lummiga omgivningar cirka 1,5 km till Fabriken Furillen ligger denna fina och väl omhändertagna 50-talsvilla. Husets entréplan bjuder bland annat på stora sociala ytor i kök och vardagsrum och har tillgångar som kamin samt utgång till altan. Övervåningen ger två fina sovrum med charmiga vinklar och snedtak. Dessutom har huset en källare med flera användningsområden. Den lummiga trädgården har uteplatser i olika väderstreck, fruktträd och bärbuskar, odlingslådor, lekytor och lagom mycket gräs att klippa. Detta är ett hus med hög kvalitet och många tillgångar.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Rute Furilden 849
Fastighetsbet. del av Rute Furilden 1:21
Område Furillen
Ort Lärbro
Kommun Gotland
Byggnadsår 1954
Rum 5 rum
Boarea 107 m²
Biarea 70 m²
Tomtarea 1 375 m²
Driftkostnad 18 500 kr/år
Pantbrev 2 st om totalt 321 000 kr
Utgångspris 3 995 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter