Kalkstenshus i Valleviken med havsglimt nära havet

Rute Hamnbacken 37

En charmerande fastighet med bästa läget i trendiga Valleviken. Bostadshuset är stort och ståtligt med högt i tak, stora rum, bra planlösning och flera större renoveringar gjorda med bland annat nytt kök och badrum. Nedre plan ger plats för umgänge medan övre plan erbjuder en fridfull sovavdelning. Moderna utformningar tillsammans med äldre detaljer har gett ett ytterskt lyckosamt resultat. Kvar finns också möjlighet att själv skapa och utveckla då det finns en äldre flygelbyggnad från 1700-talet som kan bli ett gästboende. Från den stora träaltanen och balkongen ser man havet mellan träden och det är cirka 300 m till hamnen med barnvänlig sandstrand och restaurang.

Planlösning

Entréplan
Entréplan på huset bjuder på en social tillvaro med sal, kök, hall och badrum. Salen har en fantastisk rymd och ljusinsläpp från stora fönsterpartier med nischer i tre väderstreck. Ett mycket trivsamt sällskapsrum med en fin eldstad som nuvarande ägare låtit sätta in. Golvet utgörs av ett furugolv och väggarna går i vitt. Separat in- och utgång finns till träaltanen på husets baksida samt till uteplatsen på framsidan.
I anslutning till salen ligger köket. Ett inbjudande lantkök i modern tappning med gråa spegelluckor, vita helkaklade väggar, köksö och ett fint furugolv. Stilsäkert och utrustat med bänkskivor i betong, induktionshäll, ugn, kyl/frys samt skåpförvaring. Gott om plats för rejält matbord och det finns även en vedspis med avställningsytor och ett gammalt fint köksskåp. En glasad altandörr leder ut till träaltanen. I anslutning till köket ligger ett nyrenoverat och lyxigt badrum med golvvärme och flera fina detaljer som blandare och handdukshållare i mässing. Marmor och kakel pryder golv och väggar i utmanade färger. Badrummet är utrustat med WC, badkar och kommod. Nedre plan disponerar även en välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt en groventré vid köket med trappa till källaren.

Övre plan
Övre plan nås från hallen via en trätrappa till den mer privata delen av huset. Väl uppe möts vi av en mindre hall med fönster och dörr som leder ut till balkong under skyddande tak. Balkongen är nyrenoverad med golvvärme. Balkongen öppnar för möjligheten att inredda ytterligare ett generöst sovrum. Övre plan inrymmer i övrigt tre rymliga sovrum som ger gott om sovplatser för nära och kära. Två av sovrummen har takfönster och det är genomgående trägolv

Typ

Kalkstenshus

Storlek

Boarea 122 m². Biarea 29 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum och kök, varav 3 sovrum.

Tomt

Preliminär tomtarea 3 430 m² (friköpt). Rymlig tomt i utmärkt läge i Valleviken. Tomten erbjuder fina grönytor och ligger skyddat mot vägen. Flertalet träd har tagits ner mot havet vilket ger havsglimt från altanen och balkongen. Promenadavstånd till restaurang och strand.

Tomten är under avstyckning och storleken preliminär. En exakt areal fastställs av Lantmäteriet när avstyckningen vinner laga kraft. Avstyckningen beräknas vara klar sommaren 2019.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1909.

Byggnadssätt

GrundKällare / Torpargrund
StommeKalksten
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
HängrännorPlåt
FönsterEnkla fönster med spröjs
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppEnskilt avlopp - Anläggningsavgift för kommunalt avlopp är betalt och inkoppling kan ske efter en ändringsanmälan till VA-avdelningen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet.

Balkong/uteplats

Stor träaltan på ca 50 kvm i söderläge med fin havskontakt. Här finns ett utekök och plats för sittgrupp och loungemöbel. Trappa ner till trädgården samt in- utgång till köket.

Renoverad balkong under skyddande tak som skulle kunna byggas om till ett extra sovrum. Vacker Marockanskt klinker med elburen golvvärme.

Övriga byggnader

Flygelbyggnad i kalksten från 1700-talet med ca 55 kvm byggyta. Dräng / pigkammare, förråd, samt vind över hela.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 166 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 673 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:27 364 kr
Försäkring3 200 kr
Vatten/avlopp3 106 kr
Renhållning1 058 kr
Sotning1 000 kr
Hushållsström19 000 kr
 
Enligt säljarens egna uppgifter vid sommarboende.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Vägbeskrivning

Kör till Valleviken i Rute och fastigheten ligger som sista huset på vänster sida innan hamnen i Valleviken

Övrigt

Denna fastighet ligger på den norra och karga delen av Gotland vid Valleviken och är inget vanligt hus. Från början en enkelt stenhus som pietetsfullt blommat ut till ett mycket smakfullt och unikt bostadshus med många naturliga materialval.Till skillnad från den gamla tiden har dock standard och moderniteter all det som 2000-talet kan frambringa och denna kombination ger fastigheten en svårslagen kombination. Nedre plan ger plats för umgånge medan övre plan erbjuder en fridfull sovavdelning. Proportioner, material och detaljer är noga utvalda för att ge huset den rätta känslan. Utvändigt erbjuds man en lättskött tomt med gott om plats för umgänge och en härlig havskontakt.

Rute och norra Gotland har verkligen blommat ut och erbjuder fantastiska utflyktsmål. I Valleviken finns förutom sandstrand, restaurang Sjökrogen samt en hamn som sommartid erbjuder båtutflykter till Gotlands "enda" skärgård. Färskt bröd, stenugnsbakad pizza och hög kändisfaktor hittar du på Rute Stenugnsbageri cirka 4 km bort. Gotlands kanske mest spännande badstrand och kalkbrott - Smöjen ligger alldeles i närheten och Lergrav samt Furillen når du med cykel. Bungenäs och fåröfärjan ligger ca 15 min bort med bil.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Rute Hamnbacken 37
Fastighetsbet. del av Rute Sudergårde 1:9
Område Rute - Valleviken
Ort Lärbro
Kommun Gotland
Byggnadsår 1909
Rum 4 rum
Boarea 122 m²
Biarea 29 m²
Tomtarea 3 430 m²
Driftkostnad 27 364 kr/år
Pantbrev 3 st om totalt 2 885 000 kr
Utgångspris 3 600 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter