Tomt i planlagt område med kommunalt vatten och avlopp

Sanda Fyrbåksvägen 12

Utmärkt tomt i planlagt område i Västergarn för fritids- eller permanentboende. Läget är naturskönt och strandnära med vackra omgivningar. Från tomten har man gång- och cykelavstånd till stranden i Västergarn och gillar man golf ligger en av Sveriges bästa banor, Kronholmen, ca 4 km bort. Livsmedelsaffär, apotek och övrig service finns i Klintehamn ca 7 km söderut. Kommunalt vatten, avlopp och el är framdraget till tomtgräns och anslutningskostnaderna betalda.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomtarea 2 006 m² (friköpt).

Byggnadssätt

VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp
ÖvrigtKostnaden för elanslutning är betald och kabel är framdragen till tomtgräns. Tillkommer gör kostnad för skåp och installation av mätare.

Möjligt att ansluta till fiber finns. Anslutningskostnad: ca 20.000 kr. Tillkommer gör kostnad för grävning, ca 5 000- 10 000 kr. Abonnemangsavgift ca 350 kr / mån.

Byggrätt

Tomten ligger inom planlagt område. Enligt planen får total byggnadsarea inte överstiga 215 kvm varav komplementbyggnad max får utgöra 20 kvm. Vänligen kontakta Region Gotland för mer information om bygglovsprocessen.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 433 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:1 650 kr
Samfällighet1 650 kr
 
Kostnaden avser obebyggd tomt. Tomter med färdigställda hus betalar för 2 250 kr.

Övrigt

Västergarn på Gotlands västkust ligger endast 2,5 mil söder om Visby och erbjuder ett flertal aktiviteter, naturupplevelser och nöjen för hela familjen.

Vid småbåtshamnen och fiskeläget finns det sandstrand och badmöjligheter från piren samt bryggan. Vill man bada vid Tofta strand så är det bara minuter bort med bilen.

Sommartid finns flera restauranger i Västergarn och närområdet. Restaurang Stelor erbjuder lunch, fika och middag i en vacker miljö och har även flertalet populära spelningar under sommaren. Kronholmen serverar fika och lunch ett stenkast från havet. I Björkhaga och Tofta finns också flera alternativ.

Visby Golfklubb ligger bara några kilometer bort och erbjuder en av Sveriges bästa och vackraste golfbana precis vid havet.

I Västergarn finns även tennisbanor, vackra vandringsleder och fiskemöjligheter.

Det finns bra kollektivtrafik med buss och en utbyggnad av gång- och cykelvägen från Västergarn och vidare till Klintehamn planeras att starta under 2019.

Bostadsfakta

Bostadstyp Tomt
Adress Sanda Fyrbåksvägen 12
Fastighetsbet. Sanda Lekarve 1:185
Område Sanda Västergarn
Ort Klintehamn
Kommun Gotland
Tomtarea 2 006 m²
Utgångspris 995 000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter