Enastående havsutsikt i Västergarn

Sanda Havsstigen 12

Med havet, horisonten och solnedgången ständigt närvarande ligger detta fantastiska hus i utkanten av lilla Västergarn, på Gotlands västkust. Byggt i 2 plan 2006 om 247 m² fördelat på hela 7 representativa rum och kök. Stora fönsterpartier och delvis öppet upp till nock ger ett fint ljus. Stensatt terrass med stor pool. Övervåning med 4 stora sovrum och 2 badrum. Bergvärme och vattenburen golvvärme i hela huset. Öppen spis. Lättskött plan och öppen tomt på 1 229 m² mot allmänning. Nära till fina bad i Västergarn, Tofta och Björkhaga. Bara 3 km till Kronholmens fantastiska golfbana, en av Sveriges vackraste.

Planlösning

Planlösning på hela bostaden om 247,07 m².
I bottenplanet har man en stor, fin entré med garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar och på motsatt sida, svängd trappa upp till övervåningen. Rakt fram i bottenplanet ligger ett stort rum, nedsänkt ett trappsteg. Ett stort ljust samvarorum med stensatt golv, stora skjutbara glasdörrar, utgång till poolen, en bardisk och ingång till bastu/dusch. Från bastun har man en vidunderlig utsikt mot havet.
I bottenplanets södra del ligger det kombinerade köket och vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med all modern utrustning, med bänkar och fönsterbänkar i svart granit. Skåpinredning med vita släta luckor. Vardagrummet har också utgång till terrassen mot söder och väster. Öppet upp till nock ger en härlig rymd och ljus i rummet. Öppen murad spis och vacker massivt trägolv.
I bottenplanets norra del finns ett mindre rum/kontor med inbyggt kassaskåp (som ingår), badrum kombinerat som tvättstuga med wc, handfat och dusch. Kakelklädda väggar och klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare (Miele). Ingång till dubbelgarage med fjärrstyrd port. I denna del finns även teknikrum med värmepanna (till bergvärmen)fr 2006, avhärdare och centraldammsugare. Förråd/genomgång med utgång till baksidan. Här finns även, under bastun, teknikrum för pool-anläggningen.
Uppmätt boarea 141 m² bottenplan.

Övervåningen har hall och ett master bedroom i den södra delen med fönster mot havet och glasbetong mot vardagsrummet i söder. Detta stora sovrum har egen luftkonditionering (ifall det skulle bli varmt om sommaren), stor klädkammare och ett eget badrum med wc, handfat och dusch. Kakelklädda väggar och svart klinkergolv.
I den norra delen finns ytterligare tre rejäla sovrum och ett gemensamt badrum med wc, handfat och bubbelbadkar. Vitkaklade väggar och svart klinkergolv.
Uppmätt boarea 106 m² övre plan.

Hela bostaden är representativ, välskött och omsorgsfullt underhållen utan nämnvärt slitage.

Typ

Villa

Storlek

Boarea ca 247m². , biarea ca 37m². Byggnadsyta ca 190m². Areauppgifter enligt mätning (SS 21054:2009). 7 rum, varav 4 sovrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomtarea 1 229 m² (friköpt).
Plan tomt med gräsmatta. Häck mot söder och stenmur mot väst (havet).

Överlåtelse sker även av 1/3-del av fastigheten Sanda Lekarve 1:25 (10 590 m²) som ligger mellan denna fastighet och vägen. Inköpt gemensamt med två grannar för att förhindra bebyggelse framför dessa tre fastigheter, för att bibehålla den fantastiska havsutsikten.

Byggnad

2-plan. Byggår 2006.

Byggnadssätt

GrundmurBetong
GrundPlatta på mark
StommeLättbetong
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
Utv plåtarbetenGalvaniserat/målat
HängrännorGalvaniserad målad plåt
Fönster3-glasfönster
VentilationMekanisk till- och frånluft
MurstockMurad skorsten
Centraldammsugare1
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme. 2006. Huvudsäkring: 20 A.

TV- och internetanslutning

TV-antenn och ansluten till fibernät.
Fast lina. Fastigheten ansluten till fibernät.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 3 508 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 3 027 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:46 700 kr
Uppvärmning20 000 kr
Försäkring5 000 kr
Vatten/avlopp5 800 kr
Renhållning2 000 kr
Sotning900 kr
Hushållsström11 000 kr
Samfällighet2 000 kr
 

Energideklaration

Energiklass E, energiprestanda 88 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-05-10.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gotland Sanda GA:13.
Planbestämmelser: Detaljplan (1991-03-11).

Vägbeskrivning

Fastigheten är belägen strax söder om Västergarns samhälle på Gotlands västra kust. Man tar in avtagsväg "Horisontvägen" till vänster, mellan två grindstoplar i staplad kalksten. Sen tar man första avtagsvägen till höger som är "Havsstigen". Fastigheten ligger som sista på höger sida.

Övrigt

Ett stort och representativt hus från 2006 där man bor med stil och klass. Havet, horisonten och solnegången är ständigt närvarande. Bostaden upplevs som nybyggd och håller hög standard. Det är arkitektritat och uppfört av duktiga hantverkare. Allt känns nytt och välskött och därmed även lättskött. Man har tillgång till en stor stensatt terrass runt stora delar av huset och med pool och poolområde mot väster. Resten av tomten är mycket lättskött - släta gräsmattor med bevattningsslingor i marken och garageuppfarten är stensatt.

Havet gör sig ständigt påmint både ute och inne. Huset är placerat så att de stora fönsterpartierna på båda planen släpper in ljuset och havets skådespel på bästa sätt.

Fastigheten är belägen strax söder om Västergarn och är även delaktig i samfällighet som sträcker sig ända ner till havet. Nära till bra kommunikationer (busshållplats) utmed länsväg 140 mellan Visby och Klintehamn och några kilometer norrut ligger en av Sveriges vackraste och bästa golfbanor: Kronholmen. Vill man bada går det med fördel att göra i Västergarn, strax söder om hamnen. Dryga 6 km norrut badar man vid Tofta Strand och 2 km söderut ligger Björkhaga.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Sanda Havsstigen 12
Fastighetsbet. Sanda Lekarve 1:112, 1/3-del av Lekarve 1:25
Område Sanda Västergarn
Ort Klintehamn
Kommun Gotland
Rum 7 rum
Boarea 247 m²
Biarea 37 m²
Tomtarea 1 229 m²
Driftkostnad 46 700 kr/år
Pantbrev 6 st om totalt 5 305 000 kr
Utgångspris 8 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Leif Bertwig

leif@bertwig.se
070-343 21 00
070-343 21 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter