Sanda Björkhaga - Vackert vid havet

Sanda Lilla Varbos 876

Underbar fastighet belägen vid havet på Gotlands vackra västkust, strax söder om Björkhagas fina sandstrand. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus i ett plan från 2007 om 100 m² med fyra sovrum, två duschrum, stilrent kök och stor altan med havsutsikt. Vattenburen golvvärme och treglasfönster ger låga driftskostnader vilket gör detta till en bra plats att bo på under årets alla årstider.

Här finns även ett enklare gästhus för sommargäster om 52 m² byggt 1958 med två sovrum, allrum och enklare köksdel. Ytterligare en friggebod som idag inrymmer en dubbelsäng och en våningssäng finns samt en förråds- och verkstadsbyggnad.

Tomten är stor och i stora delar fri från insyn med omgärdande häckar mot grannar och med utsikt mot havet i sydväst.

Omgivningarna bjuder på storslagen natur och strövområden i naturreservatet vid Vivesholm med magisk utsikt över havet och Karlsöarna. Promenerar du norrut förbi Björkhaga kommer du till Koviks vackra fiskeläge.

Klintehamns samhälle med matbutik och annan service ligger bara 3 km bort, Kromholmens golfbana ligger ca 7 km bort och till Visby är det knappt 3 mil med goda bussförbindelser.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela huvudbyggnaden om 100 m².

Huvudbyggnaden är byggd 2007 och disponeras enligt följande.

Entrén leder in i hall med klinkergolv. Klinkergolvet fortsätter i hela huset, med varierande kulörer i sovrummen och badrummen. Vattenburen golvvärme under alla golven.

In till vänster från entrén ligger rymligt wc/duschrum utrustat med dusch bakom duschväggar, wc, kommod i valnöt, överskåp med belysning, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Takets sluttning ger en fin rymd i badrummet och golvet är brunt klinkergolv i olika nyanser som ger ett härligt liv och väggarna har vit stående klinkerplattor som delvis bryts av med små brunfärgade kakelplattor.

Rakt in från hallen ligger två sovrum med plats för enkelsängar. Mot den högra gaveln sett från entrén ligger två rymligare sovrum med plats för dubbelsängar. Det sovrummet som ligger mot baksidan av huset har en klädkammare intill och altanen nås härifrån via altandörr.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och ligger i den vänstra delen av huset sett från entrén. Rummet är rymligt med fin takhöjd och plats för både soffgrupp och matplats. Matplatsen är ljust placerad i ett burspråk med altanutgång precis intill. I vardagsrummet finns en kakelugn som värmer gott och som ger möjlighet att baka bröd och pizza i den övre delen.

Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spishäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, fläkt, diskmaskin och skafferi. Luckor och lådfronter har en vacker ljusblå kulört som fint matchar det vita och blåa kaklet som sitter mellan arbetsytor och överskåp. Köksstommar är från IKEA och luckor och lådfronter är specialbeställda från ett finsnickeri. Vitvarorna är rostfria och bänkskivorna är i granit. Dimbara spottar i taket i kök, vardagsrum samt hall.

Med utvändig ingång bredvid entrédörren ligger ytterligare ett wc/duschrum. Även det har klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Här finns dusch bakom duschväggar, wc, handfat och panna. Passar perfekt för gäster att använda utan att behöva gå in i huvudbyggnaden.

Rumsbeskrivning på hela gästhuset om 52 m².
Gästhuset är fastighetens ursprungliga byggnad och uppfördes 1958. Huset är isolerat och värms vid behov upp med väggfasta radiatorer. Huset har en egen veranda under tak med ingång som leder in i allrum äldre brädgolv och en äldre öppen spis. Innanför allrummet ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng. I den bakre delen av byggnaden ligger enklare kök med matplats, ytterligare en entré och ett litet sovrum. Köket och sovrummet har plastmattor på golven. I köksdelen finns äldre elspis och ett kylskåp. Huset har inte vatten indraget.

Typ

Vinterbonat fritidshus

Storlek

Boarea 152 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomtarea 2 537 m² (friköpt). Stor insynsskyddad tomt. Öppnar upp sig mot havet med havsutsikt. Stora gräsytor som varvas och med häckar längs med stora delar av tomtgränsen.

Byggnad

1-plan. Byggår 2007/1958.

Byggnadssätt

GrundPlatta på mark
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadStående träpanel
TakbeklädnadBetongpannor
Fönster3-glas
VentilationSjälvdrag
MurstockPlåt
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vattenvärmepump samt kakelugn.

TV- och internetanslutning

Fiber. 3700 kr per år (avgiftsfritt under 2 sommarmånader och inkluderar medlemsavgift).

Övriga byggnader

Förråd, friggebod och gästhus.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 2 329 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 769 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Förslag på nytt taxeringsvärde 2017 är 2 434 000 kr.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:22 056 kr
Uppvärmning13 000 kr
Försäkring3 277 kr
Vatten/avlopp4 721 kr
Renhållning1 058 kr
 
Avser säljarnas faktiska kostnader, med 2 personer + 2 barn varannan helg i hushållet:
I posten uppvärmning ingår även hushållsel.
Posten renhållning avser sommarhämtning + 2,24:- /kg.
Ingen sotning har utförts i år.

Övrigt: Det nybyggda huset har alltid varit uppvärmt till minst 17 grader men ägaren har ofta varit där på helger och då höjt till 21-22 grader samt bott där hela maj 2017 + julhelgen 2016.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg
Officialservitut Väg.
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1956-10-25).

Vägbeskrivning

Från Visby kör väg 140 söderut mot Klintehamn ca 29 km. Passera Björkhaga strandby och fortsätt ca 300 meter och tag sedan av till höger. Fortsätt ca 300 meter ner mot vattnet och fastigheten ligger på höger sida. Välkommen!

Övrigt

Huset är ett miljövänligt hus från Sverigestugan av modell Solrosen. Det är byggt helt med naturmaterial och isolerat med ekofiber

Utvändig fasadbelysning löper runt tre sidor av huset och två markiser ger en bra möjlighet att spendera sena sommarkvällar på altanen.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Sanda Lilla Varbos 876
Fastighetsbet. Sanda Lilla Varbos 1:42
Område Sanda Björkhaga
Ort Klintehamn
Kommun Gotland
Rum 5 rum
Boarea 152 m²
Tomtarea 2 537 m²
Driftkostnad 22 056 kr/år
Pantbrev 1 st om totalt 1 200 000 kr
Utgångspris 3 875 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter