Havsnära tomt med positivt förhandsbesked och kommunalt avlopp

Sanda Sandgårde 1055

Havsnära tomt under avstyckning i Sanda med positivt förhandsbesked för fritidshus. Tomten är rymlig och inrymmer både bostadshus och komplementbyggnad. Inom cykelavstånd finns stränder och aktiviteter för hela familjen. Golfbanan Kronholmen, av många ansedd som en av Sveriges bästa, ligger ca 5 km bort. Gillar man att gå på konsert eller att äta en god bit mat har man Warfsholm och Stelor i närheten som under sommarhalvåret bjuder på namnkunniga artister. I samhället Klintehamn, ca 7 km bort, finns livsmedelsaffär, apotek och övrig service.

Enskilt vatten via borrad brunn (bekostas av säljaren), kommunalt avlopp via gemensamhetsanläggning (kostnaden för att ingå i gemensamhetsanläggningen uppgår till ca 35 000 kr och bekostas av köpare).

Nyanslutning för el kostar ca 27600 kr inkl. moms. Tillkommer gör kostnad för skåp och installation.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomten är under avstyckning och preliminär tomtstorlek uppgår till ca 2 037 m². En exakt areal fastställs av Lantmäteriet när avstyckningen vinner laga kraft.

Byggnadssätt

VattenEnskilt vatten via borrad brunn
AvloppKommunalt avlopp via gemensamhetsanläggning

Byggrätt

Positivt förhandsbesked finns för nybyggnation av fritidshus. Sedvanlig bygglovsansökan måste inlämnas för prövning..

Ekonomi


Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark. Då tomterna är under avstyckning är typkoden preliminär och taxeringsvärde saknas.
 
Driftskostnader saknas men då fastigheten kommer att ha del i en gemensamhetsanläggning för bland annat väg och avlopp tillkommer en löpande kostnad för detta.

Servitut, planbestämmelser m m

Eventuella servitut kan komma att skrivas in med anledning av avstyckningen för att tomterna skall kunna uppfylla sitt ändamål. Detta kan bland annat beröra in- och utfartsväg, ledningsrätter för el och fiber samt avlopp.

Övrigt

Västergarn på Gotlands västkust ligger endast 2,5 mil söder om Visby och erbjuder ett flertal aktiviteter, naturupplevelser och nöjen för hela familjen. Vid småbåtshamnen och fiskeläget finns det sandstrand och badmöjligheter från piren samt bryggan. Vill man bada vid Tofta strand så är det bara minuter bort med bilen.

Sommartid finns flera restauranger i Västergarn och närområdet. Restaurang Stelor erbjuder lunch, fika och middag i en vacker miljö och har även flertalet populära spelningar under sommaren. Kronholmen serverar fika och lunch ett stenkast från havet. I Björkhaga och Tofta finns också flera alternativ.

Visby Golfklubb ligger bara några kilometer bort och erbjuder en av Sveriges bästa och vackraste golfbana precis vid havet.

Det finns bra kollektivtrafik med buss och en utbyggnad av gång- och cykelvägen från Västergarn och vidare till Klintehamn planeras att starta under 2019.

Bostadsfakta

Bostadstyp Tomt
Adress Sanda Sandgårde 1055
Fastighetsbet. del av Sanda Sandgårde 1:34 (Tomt C)
Område Västergarn - Västra Gotland
Ort Klintehamn
Kommun Gotland
Tomtarea 2 037 m²
Pantbrev 2 st om totalt 1 200 000 kr
Utgångspris 595 000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter