Pampig sekelskiftesvilla med centralt läge i Visby

Södervärnsgatan 48

Elegant sekelskiftesvilla från 1909 i tidlös och smakfull design belägen på barnvänliga Södervärnsgatan. Villan är vackert renoverad och har en fantastisk atmosfär med stora och representativa sällskapsytor och flertalet sovrum. Villan omfattar 252 kvm fördelat på 2,5-plan samt en källare om 64 kvm. Vackra originaldetaljer, generös takhöjd samt fint ljusinsläpp från många och stora fönster. Den inredda vinden utgör ett utmärkt komplement som en separat bostadsenhet med eget kök och badrum. Perfekt för generationsboende eller till uthyrning. Trädgården är rymlig och bjuder in till både lek och vila samtidigt som man har flera naturliga uteplatser.Till vackra parken Tallunden tar det inte längre än en minut och det finns högstadie- och gymnasieskola i närområdet. Till Visby innerstad och Östercentrum tar det inte längre än ett par minuter att ta sig till fots eller på cykel.

Planlösning

Entréplan

Kök och matplats
I köket är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring, och tack vare paralella bänkar samt en praktisk köksö slipper man trängas. Skåpluckorna går i en antikvit nyans mot arbetsbänkar av lättskött laminat och ek. Partierna ovanför arbetsbänkarna är klätt med grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl, frys, diskmaskin, fläkt, varmluftsugn och induktionshäll. Golvet är belagt med ett klinkergolv och taket är vitmålat med infälld led-belysning.
I anslutning till köket finns en stor matplats med plats för gäster på besök. Vid matplatsen finns det även förvaring i öppna hyllsystem. På golvet vid matplatsen ligger ett oljat parkettgolv av ek.

Sovrum 1 / Gästrum
Från matplatsen når man ett rymligt sovrum som även fungerar bra som ett kontor eller gästrum. Här inryms en dubbelsäng och man har god förvaring i garderober. Rummet har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Vardagsrum
Vardagsrummet är öppet, rymligt och lättmöblerat. Rummet är indelat i två sektioner med en salongsdel och en del för samvaro och TV. Salongen ligger invid burspråket som fyller rummet med ljus. Här inryms en soffa eller ett matsalsbord. Den andra sektionen har plats för stor soffgrupp. När skymningen fallit har man en öppen spis med insats för värme och mys. Rummet har ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv som löpper tröskelfritt mellan sektionerna. Väggar och det kassettformade taket är vitmålat och de höga golvsocklarna ger ett tidsenligt intryck.

Terrass
Från vardagsrummet når man den stora terrassen som ligger under skyddande tak och ger ett nyttjande under hela sommarhalvåret. Ett större matbord inryms med lätthet och man kommer även direkt ner till trädgården.

Hall / Entré
Ingång till ljus och fin hall som renoverats under 2017. Hallen har gott om plats för avhängning. Från hallen når man kök, gästtoalett, källare och övre plan.

Gästtoalett
Toaletten ligger i anslutning till hallen och här finns WC, tvättställskommod och spegelskåp. På golvet ett mörkt klinkergolv med elburen värme samt kaklade väggar. I taket finns infälld led-belysning.

Groventré / WC
På nedre plan finns även en groventré med förvaring i garderober och en separat WC.

Övre plan

Sovrum 2
Ett ljust och rymligt föräldrasovrum som ger en god nattsömn. Rummet vetter in mot trädgården och man har ett lugnt och behagligt läge. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och det finns även plats för förvaringsmöblemang. Rummet fylls med ljus i två väderstreck och det finns även en balkong med plats för en mindre sittgrupp. På golvet ligger ett fint trägolv. Väggarna i ljus färg mot en fondvägg bakom sängplatsen. Infälld led-belysning i taket.

Badrum
Lyxigt badrum, perfekt för den stora familjen. Påkostade materialval, infälld led-belysning, förvaringsmöbler, stora ytor och en balkong ger en stilful och härlig inramning.
Väggarna är helkaklade i vitt och golven belagda med ljus klinker med vattenburen golvvärme för morgonkalla fötter. Badrummet är utrustat med stort bubbelbadkar för två personer, stor takdusch med dubbla dörrar i klarglas, tvättställ med stor kommod och förvaringsmöbler. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Allrum
På övre plan finns ett allrum som idag fungerar som ett lekrum. En perfekt plats utanför barnens sovrum för lek och bus. Plats finns för soffa/dagbädd, leksaker och tv-möbel. I rummet finns även en öppen spis med insats. På golvet ligger ett oljat parkettgolv av ek i ljus ton.

Sovrum 3 och 4
Två härliga och ljusa sovrum varav det ena har plats för dubbelsäng. Rummen har bra förvaring i garderober och fint ljusinsläpp från fönster. Det ena sovrummet har utgång till en balkong som inte används. På golvet ligger ett fint parkettgolv av oljad ek.

Vindsvåning
Högst upp i huset finner vi en separat lägenhet som inrymmer 2 rum med trinettkök. Lägenheten har utöver trinettkök med matplats ett rymligt vardagsrum, sovrum, dusch, WC och klädkammare/förråd. Lägenheten har ljusinsläpp från 4 väderstreck och är perfekt för tonåringen eller till uthyrning.

Källarplan
Källaren ligger under hela huset och här finns tvättstuga, pannrum med luftvärmepump, förråd och matkällare. Här finns alla möjligheter att forma källaren efter eget behov. Relax, bastu eller gästrum. Då källaren även har separat nedgång skulle det kunna gå att inreda en uthyrningslägenhet.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 252 m². Biarea 64 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 8 rum, varav 6 sovrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomt

Tomten är om 1 419 m² (friköpt) och utgör en härlig uppvuxen trädgårdstomt som omgärdas av en vitkalkad stenmur. På tomten finns trivsamma gräsytor, blommande rabatter och en lummig pergola med uteplats. Det finns plats för lek, vila, svalka i skuggan och värmande sol. På uppfarten till huset står ett dubbelgarage med tillhörande förråd. Tomten har ett hörnläge och gränsar till Södervärnsgatan samt Johansgatan. Storleken på tomten och hörnläget ger bra möjligheter till ytterliggare byggnation eller att stycka av fastigheten om så önskas.

Byggnad

2½ plan med källare. Byggår 1909.

Byggnadssätt

GrundKällare
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadPlåt
Fönster2-glasfönster
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft- vattenvärmepump samt öppen spis med insats på entréplan och övre plan.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet och man har en öppen anslutning vilket innebär att man själv kan välja operatör och abonnemang.

Bilplats

Bilplats 1: Dubbelgarage med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: Gott om p-platser på gården. Inbjudande grusad uppfart via järngrindar.

Övriga byggnader

Förråd.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 3 313 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 089 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:43 192 kr
Uppvärmning25 969 kr
Försäkring8 739 kr
Vatten/avlopp6 973 kr
Renhållning911 kr
Sotning600 kr
 
Renhållning innefattar grundavgiften. Tillkommer gör 2,24 kr per kilo för behandling av avfallet.

Energideklaration

Energiprestanda 67 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2009-07-09.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1934-03-29) , Tomtindelning (1912-09-14).

Övrigt

Runt förra sekelskiftet byggdes förmodligen de finaste och vackraste husen i Sverige. Det här är onekligen ett av dem. Bland lummiga trädgårdar i idylliska villakvarter ligger detta hus med sin stilrena fasad, stora sällskapsytor, flera balkonger och en terrass. Husets storlek ger förutsättningar till ett hem att samla familjen och vänner i, eller att dela av och ge hyresintäkter. I den inbäddade trädgården finns uteplatser i olika väderstreck, fruktträd, bärbuskar, blommor, lekytor och lagom mycket gräs att klippa. Allt som allt är detta ett mycket trivsamt familjeboende som ligger i ett lugnt läge med distans till trafik och buller men ändå nära skolor, idrottshallar, gym, grönområde och service. Till Visby innerstad, hamnen och Öster centrum tar man sig till fördel till fots eller med cykel.

Visningar

Sön 01 Oktober kl 11:30-12:15 Boka här Anmälan krävs. Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Södervärnsgatan 48
Fastighetsbet. Visby Kamelian 2
Område Visby - Centralt
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1909
Rum 8 rum
Boarea 252 m²
Biarea 64 m²
Tomtarea 1 419 m²
Driftkostnad 43 192 kr/år
Pantbrev 15 st om totalt 2 900 000 kr
Utgångspris 6 495 000 kr

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter