Budgivning pågår Högsta bud: 11 000 000 kr | Visa alla
Budgivare 1: 11 000 000 kr 2018-12-14 16:53
Visby innerstad - Exklusivt 1800-talshus med havsutsikt

Södra Slottsgränd 1

På Slottsterrassen i Visby innerstad, precis ovanför Visbys småbåtshamn, finner ni detta vackra och exklusivt renoverade 1800-talshus. Bostaden erbjuder härlig känsla med stora öppna sällskapsytor, generös takhöjd och hela fem fönster som vetter mot havet på bottenvåningen. Exklusivt platsbyggt kök i massivt trä och kalksten med högklassiga vitvaror. Köket är smart integrerat med vardagsrummet så att båda rummen får del av den fina utsikten mot havet i väster.

I stort sett hela interiören har renoverats med stor stilsäkerhet och klass. Vackra trägolv, två fungerande eldstäder och smarta förvaringslösningar. Utsikten mot småbåtshamnen och havet är vacker och påtaglig från i stort sett alla bostadens rum.

Villakvarteret är lugnt med knappt någon biltrafik och innerstadens puls finns nära men ändå tillräckligt långt bort för att ge ett lugnt boende.

Övre plan inrymmer två sovrum, ett sällskapsrum, ett badrum samt södervänd balkong. Bottenvåningen disponerar hall, kök, vardagsrrum, gäst-wc samt ett sovrum. Källarplan är inredd med ett sovrum, wc/duschrum med bastu samt en tvättstuga. Bra driftskekonomi med bergvärme. Nydragen el och vvs. Fiber finns.

Lättskött innergård, till stora delar stenlagd, med uteplats och vackra rosenbuskar. Det finns även ett uthus som idag används till förvaring.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela bostaden om ca 145 m².

Bostadens entré leder in i hallen som har plats för att hänga av ytterkläder på vacker smideshängare. Det finns även ytterligare förvaring i garderober.

Hallen förbinder även bottenvåningen med trappa upp till övre plan och ner till källarplan. Golvet i hallen är kalkstensplattor.

Vidare in i huset ligger köket i anslutning till hallen. Köket är exklusivt, platsbyggt i massivt trä med extra djupa lådor och skåp för bra förvaring. Spisen är en stor Ilve gasolspis med dubbla ugnar. Även fläkten är av märke Ilve. Mellan spisen och fläkten sitter blankt brunt kakel. Det finns en köksö med stor kalkstenskiva som ger en bra bänkyta och ett trevligt sammanlänkande av matplatsen och köket. Längs med ena väggen finns högskåp med inbyggda kyl och frys med inbyggd ismaskin samt vinkyl. Hela takhöjden utnyttjas med förvaringsskåp.

I anslutning till köket finns en generös matplats intill den vackra utsikten mot havet. Den öppna planlösningen bort mot vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp från väster. Vardagsrummet har plats för stor soffgrupp och här finns även en öppen spis. Nedre plan har även en gäst-wc med klinkergolv, delvis kaklade väggar och delvis tapetserade väggar. Sovrummet på nedre plan används idag som kontor, men är ett perfekt gästrum eller föräldrasovrum. Rummen på nedre plan har nya massiva furugolv.

Övre plan
En trappa upp erbjuds tre stora rum, hall och WC/duschrum. De tre rummen ligger alla med fönster mot väster och kan således ta del av den fina utsikten mot havet. Det största sovrummet har även fönster mot söder och en hel garderobsvägg. Hallen har utnyttjats väl genom inbyggda förvaringslösningar. WC/duschrummet är nyrenoverat och har stilrent klinkergolv, vitkaklade väggar och är utrustat med dusch med takdusch med avgränsande helkaklad vägg, wc, handfat och förvaringsskåp. Ljusinsläpp via ett takfönster. Rummet i mitten har äldre trägolv medan rummen i hörnen och hallen har nya massiva furugolv. Från hallen på övre plan nås en balkong som vetter mot södert.

Källarplan (Biarea 65 m²)
En trappa ner ligger källarplan som endast nås via invändig nedgång från hallen. Här finns ytterligare boendeytor med ett stort sovrum, tvättstuga, pannrum och wc/duschrum med bastu. Sovrummet och delar av övriga källaren har en nyinlagd heltäckningsmatta anpassad för källare som ger en härlig komfort. WC/duschrummet har klinkergolv med golvvärme och väggarna är vitkaklade. Det finns dusch bakom duschväggar, handfat, wc samt en bastu. Tvättstugan är utrustad med klinkergolv och har bra bänkytor och tvättmaskin och torktumlare. Här finns även förvaring i garderober.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 145 m². Biarea 65 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tillträde

1 maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Tomt

Tomtarea 216 m² (friköpt). Vacker tomt som till stora delar är stenlagd. Här finns två olika nivåer som förbinds genom en trappa. Vackra planteringar med rosor och andra buskar. Skyddas mot gatlivet med ett plank och har knappt någon insyn från grannar.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1890.

Byggnadssätt

GrundmurKalksten med cementputs
GrundKällare
StommeTrä och betonghålsten
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadFalsad plåt
Fönster2-glasfönster dubbelkopplade
VentilationMekanisk frånluft
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme - vattenburet system (IVT Greenline HT+E11) + öppna spisar.

TV- och internetanslutning

Fiber finns.

Bilplats

Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till fastigheten. Ingen egen parkeringsplats hör till fastigheten.

Övriga byggnader

Fristående uthus, troligtvis uppförd omkring sekelskiftet 1900. Används idag som förvaringsutrymme.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 5 661 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 938 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:42 095 kr
Uppvärmning27 000 kr
Försäkring4 291 kr
Vatten/avlopp10 061 kr
Sotning743 kr
 
Säljarens faktiska kostnader 2017. Avser permanentboende för fem personer.

Energideklaration

Energiklass C, energiprestanda 43 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2014-10-30.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Fornlämning , Detaljplan (2010-02-22).

Övrigt

Ett mycket vackert bostadshus i ett av innerstadens bästa lägen. Den vackra rosafärgade putsen och byggnadens vackra proportioner ger huset en härlig karaktär. Husets höga läge gör att trots alla stora fönster mot hamnen så har du i princip ingen insyn alls, varken inne i huset eller på innergården.

Huset rymmer den stora familjen med upp till fem sovrum om källaren inkluderas. Källaren utgör ett perfekt utrymme när barnen börjar bli äldre eller för den som vill kunna inhysa gäster utan att ha dem på samma boendeplan.

Byggnaden med sin utpräglade nyrenässansstil och bevarade volym har ett stort byggnads- och kulturhistoriskt värde. Den har även ett miljöskapande värde i sin placering ovanför hamnen.

I samband med renovering har el och vvs dragits om och spottar placerats i stora delar av innertaken. Belysningen i huset styrs enkelt via en app i telefonen och alla belysningsknappar är försedda med dimmer. Det finns även larm och fiber installerat. Nätverksuttag är dragen till merparten av rummen.

Visningar

Sön 16 December För att boka in dig på visningen, vänligen kontakta Hjalmar på 0722-113300 eller hjalmar@bertwig,se
Ons 19 December För att boka in dig på visningen, vänligen kontakta Hjalmar på 0722-113300 eller hjalmar@bertwig,se

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Södra Slottsgränd 1
Fastighetsbet. Visby Palissaden 10
Område Visby innerstad-hamnen
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1890
Rum 5 rum
Boarea 145 m²
Biarea 65 m²
Tomtarea 216 m²
Driftkostnad 42 095 kr/år
Pantbrev 6 st om totalt 5 567 500 kr
Utgångspris 11 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter