Slite - Villa i bra skick nära havet

Sören Norrbys Väg 7

Villa i bra skick nära havet i Slite på norra Gotland. Ett utmärkt boende med goda möjligheter till intäkter från uthyrning med upp till 10 bäddar. Bostadshuset som uppfördes 1946 håller bra standard och har totalrenoverats de senaste 10 åren där i stort sett allt har renoverats. Övre plan har två sovrum, ett vardagsrum och kök som har utgång till stor balkong i söderläge. Nedre plan har ett sovrum, allrum, ett badrum med dusch och bastu. På den stora insynsfria trädgården finns även ett gästhus byggt 2012 med två sovrum och ett badrum med wc och dusch.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela huvudbyggnaden om ca 80 m².

Bostadsbyggnaden har ett nedre plan med har två entréer. Utrymmet innanför den ena entrén används som ett allrum/TV-rum. Nedre plan disponeras i övrigt med ett sovrum och ett stort badrum med dusch, tvättmaskin, två handfat, wc och en bastu. Det finns även förrådsutrymme och en passage med trappa till övre plan. Hela nedre plan har klinkergolv.

Övre plan har två sovrum, ett vardagsrum och ett och kök. Från köket nås den stora balkongen som har ett fint soligt läge mot söder. Sovrummen och vardagsrummet har fina parkettgolv som är nyinlagda för ca 10 år sedan. Köket är utrustat med kyl/frys, elspis med ugn, fläkt, diskmaskin, diskbänk och bänkskiva i laminat. Mellan arbetsytor och överskåp sitter snygg blå mosaik. I köket finns en matplats för 4-5 personer.

Rumsbeskrivning på hela gästhuset om ca 40 m².
Gästhuset som byggdes 2012 disponeras med två sovrum på vardera sidan om den centralt belägna hallen. Rakt in från hallen finns ett rymligt badrum med klinkergolv och delvis kaklade väggar och delvis träpanel på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, dusch med duschväggar, handfat, varmvattenberedare och handdukstork. De båda sovrummen i gästhuset har egna altandörrar ut och här ligger det vackra furugolv. Väggarna i sovrummen är delvis träpanel och delvis släta vita väggar. Taket sluttar vilket ger en härlig rymd i rummen.

Typ

Vinterbonat fritidshus

Storlek

Boarea ca 120m². , biarea ca 28m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 014 m² (friköpt). Stor trädgårdstomt fri från insyn med omgärdande häckar både mot grannar och mot gatan. Det finns en härlig uteplats under tak och längs med långsidan av gästhuset finns en träaltan perfekt för morgonkaffet.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 1946 och 2013.

Byggnadssätt

GrundPlatta på mark
StommeBetonghålsten
BjälklagTrä
FasadLiggande träpanel
TakbeklädnadPlåt
Fönster2-glas kopplade fönster
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el + luft/luftvärmepump.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 664 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 471 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:25 292 kr
Uppvärmning8 000 kr
Försäkring3 000 kr
Vatten/avlopp3 000 kr
Renhållning1 800 kr
Hushållsström9 492 kr
 

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1968-04-03) , Tomtindelning (1947-01-14).

Övrigt

Ett utmärkt läge på norra Gotland. Att bo permanent eller som fritidsboende. Nuvarande ägare har använt fastigheten som fritidsboende och har även delvis hyrt ut fastigheten eller delar därav med goda intäkter. Närheten till havet med bra badstrand och all service som behövs gör det till ett attraktivt boende att hyra sommartid. Det nyligen byggda gästhuset gör också att det går att hyra ut med 10 bäddar vilket gör att två familjer kan hyra tillsammans, vilket ger ökade intäkter.

Den totalrenoverade bostaden och gästhuset håller bra standard och trädgården är tillräckligt stor och insynsfri för att få ett högkvalitativt boende.

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Sören Norrbys Väg 7
Fastighetsbet. Othem Spettet 11
Område Slite - Norra Gotland
Ort Slite
Kommun Gotland
Rum 7 rum
Boarea 120 m²
Biarea 28 m²
Tomtarea 1 014 m²
Driftkostnad 25 292 kr/år
Pantbrev 2 st om totalt 406 000 kr
Utgångspris 1 975 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter