Budgivning pågår
Bästa läget i Visby, bästa läget på Gotland

Stenklivet 5

Stor exklusiv fastighet med lugnt läge och en helt fantastik utsikt över stad,
hav och horisont. Totalrenoverat från grunden 2008. Ursprungligen byggt 1888 i 2 plan med källare. Boarea 185 m² med 5 rum, varav 2-3 sovrum och två badrum, källare (85 m²) med badrum/spa/bastu, relaxrum, vinkällare, tvättstuga och teknikrum/förråd. Bergvärme. Dubbelgarage. Tomtarea 405 m² stensatt och mur mot klintkant.

Planlösning

Planlösning på hela bostaden om 185 m².
Fastighetens bostad är i sin helhet ombyggd och renoverad 2008 och har blivit en väl anpassad och modern bostad med hög klass och finish in i minsta detalj.
Källaren är sänkt och har god takhöjd och rymd. Bjälklaget mellan källare och bottenplan är gjutet och fribärande (i trä) mot övervåning.

Bottenplanet har kalkstensgolv (Norrvange, Slite Stenhuggeri) i hela planet och huvudentré via ingång vid den södra gaveln. Kapprum och trapphus (med källarnedgång och uppgång till övre plan). Passagen mellan hall och kök/allrum har en vackert huggen kalkstensportal från Burgsvik med inskription "1956" (bevarad från tidigare renovering).

Badrum om ca 4 m². Golv: klinkers. Väggar: kakel. Tak: gipsskivor/målat, infälld belysning och högtalare. Utrustning: toalett, dusch och tvättställ.

Stort öppet rum kombinerat med kök. Köksavdelning: Köksfabrikat: Ballingslöv. Köksluckor: Exklusiva köksluckor. Bänkhöjd: 100 cm. Bänkskivor (inkl. köksö i italiensk granit). Matplats: plats för 10 personer, öppen planlösning.
Utrustning: gasspis (Husqvarna Regina Gastronome som är en bred rostfri gasspis (998 mm). Med 4 gasbrännare och ett stekbord i mitten. Spisen har två elektrisk reglerade ugnar. Den stora ugnen på 61 liter har bl.a. varmluft, snabbstart, dubbel belysning och klockautomatik med timer, koktid och stopptid. Den lilla ugnen på 36 liter har över/undervärme, grill, samt roterande grillspett och en ugnsbelysning), fläkt (Franke), kakel (Italienskt), kyl-fullhöjd (Husqvarna med kolsyrat vatten i dörren), frys-fullhöjd (Husqvarna frostfri frys i rostfritt med ismaskin i dörren och utrustad med helautomatisk avfrostning), diskmaskin (Miele integrerad), mikrougn (Husqvarna), vinkyl (Siemens). Diskbänk med avfallskvarn.
All maskinell utrustning är från ombyggnadsåret 2008.
Köket är öppet mot stort allrum/matsal på bottenvåningen med stora fönsterpartier med utsikt mot havet och dörrar ut till stor terrass.
Här finns även en fin, gammal rundad kakelugn och direktutgång till dubbelgarage. I bottenvåningen finns även ett litet rum/bibliotek.


Övervåningen har mot havet ett stort allrum med stort fönsterparti mot havet och utgång till balkong på 14 m², med kalkstensgolv. I allrummet finns en fast bar med disk och vask och en öppen spis/braskamin. I den andra delen finns 2 sovrum med stora garderober och mellan dem ett stort badrum. Golv: klinkers. Väggar: kakel. Tak: gipsskivor/målat med infälld belysning och högtalare. Utrustning: toalett, dusch, dubbla handfat och handdukstork.
Parkettgolv i alla bostadsrum.

Källare under hela huset.
TV-rum, vinkällare med glasvägg mot samvarorum. Kalkstensgolv.
Relaxavdelning 14 m². Golv: klinkers. Väggar: kakel. Tak: puts. Utrustning: toalett (avskilt med egen dörr), bubbelbad, ångbad/bastu (med plats för tre personer), dusch (med glasbetong och glasdörr), värmeslingor, tvättställ och handdukstork.
Tvättutrymme om ca 9 m². Golv: klinkers. Väggar: målat. Tak: puts. Utrustning: tvättmaskin (Bosch, 2008), torktumlare (Bosch, 2008) och mangel.
Pannrum med bergvärmeanläggning Nibe Fighter 1135, acctank/v/v-beredare Nibe VPA. Här finns även centraldammsugare, kylanläggning till vinkällare (som ger möjlighet att hålla jämn temperatur (14-16 grader) året runt) och vattenavhärdare. Klinkergolv.
Förråd/teknikrum med inkommande fiber. Ljudanläggningscentral med Sonance/Onkyo/Nuvö. Klinkergolv.
Källaren är väl integrerad och anpassad till övrig bostad. Källaren har en uppmätt (bi-)area på 84,82 m² enligt Svensk Standard (SS 21054:2009)

Typ

Villa

Storlek

Boarea 185.7 m². Biarea 84.8 m². Byggnadsyta ca 107 m². Areauppgifter enligt mätning (SS 21054:2009). 5 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 405 m² (friköpt).
Tomten avgränsas mot gaturummet av bostadshuset och tillbyggd garagedel och plank mot Stenklivet, vilket gör att större delen av tomten är väl insynsskyddad. Större delen av tomten är stenlagd med kalkstensflis vilket gör den praktisk och lättskött. Den nordvästra tomtgränsen ligger mot klintkanten och avgränsas med en låg kalkstens mur. Höjden på tomten gör att man har en mycket fin utsikt över staden och havet från hela tomten och hela bostaden. I den södra gränser växer en stor kastanj som dominerar området och skänker lä och viss skugga.

Byggnad

2 plan med källare. Byggår 1888.
Renoveringar: 2008.

Byggnadssätt

UndergrundBerg
GrundmurBetong
GrundGjuten
StommeTrä
BjälklagTrä/betong
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
Utv plåtarbetenGalvaniserat/målat
HängrännorGalvaniserad målad plåt
Fönster3-glasfönster isoler
VentilationMekanisk frånluft
MurstockSkorsten av plåt
Centraldammsugare1
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme + kakelugnar. 2008. Elstammar: Ledningarna utbytta. Huvudsäkring: 16 A.

TV- och internetanslutning

Fastigheten har ett avancerat ljud- och IT-system. Med fasta installationer och styrning från de flesta utrymmen.
Fast lina.Fastigheten ansluten till fast fibernät.

Balkong/uteplats

Uteplats 1: Terrass om ca 100 m², läge nordväst.
Uteplats 2: Balkong om ca 13 m², läge nordväst. Balkong med räcke i smidesjärn och kalkstensgolv.

Bilplats

Garage om 45 m² (byggnadsarea: 55 m²) med plats för 2 bilar.
Garaget är tillbyggt 1980. Klinkergolv med golvbrunnar. Fjärrstyrda portar. Direktingång från garage till köket i huvudbyggnaden. Från garaget har man även utgång till tomten på baksidan.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 8 229 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 4 157 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:33 700 kr
Uppvärmning15 000 kr
Försäkring5 000 kr
Vatten/avlopp4 500 kr
Renhållning1 500 kr
Sotning700 kr
Hushållsström7 000 kr
 

Energideklaration

Energiklass D, energiprestanda 56 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2018-11-06.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Fornlämning , Detaljplan (2010-02-22).

Övrigt

Det finns bara ett fåtal fastigheter som kan konkurrera med denna vad gäller standard, läge och utsikt. Denna kombination är helt unik efter att nuvarande ägare renoverat och byggt om hela fastigheten från grund till vind 2008 och inte sparat och snålat på någonting. Det ger en mycket gedigen känsla och intryck. Mot gaturummet har bostadshuset kvar mycket av sitt ursprungliga och lite småskaliga utseende och det smälter bra in i gatubilden utan att utmärka sig på något sätt. Storskaligheten breder ut sig på insidan och baksidan med stora fönster, terrass och balkong mot havet. Tomten är i stort sett helt stensatt och därmed praktisk och lättskött. Sammanbyggt dubbelgarage med fjärrstyrda portar och köksingång och utgång till baksidan (tomten).

Fastigheten ligger i den södra delen av innerstan i kvarteret som ofta kallas Södra Klinten med sina vackra gränder och fina fastigheter. Området kallas även för "Djurriket" med gränder uppkallade efter olika djur. Läget är avskilt och lugnt även under den mest hektiska perioden i juli men man har ändå promenadavstånd till pulsen med restauranger och nöjen. Shoppinggatan Adelsgatan ligger runt hörnet och en välsorterad mataffär ligger strax utanför Söderport. Dessutom ligger hamnen och hamnterminalen bara några minuter bort.

Ett bättre läge är svårt att hitta och den höga standarden gör detta till en av de bästa fastigheterna i Visby, ja på hela Gotland.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Stenklivet 5
Fastighetsbet. Visby Berget 25
Område Visby - Centralt - Innerstan
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1888
Rum 5 rum
Boarea 185.7 m²
Biarea 85 m²
Tomtarea 405 m²
Driftkostnad 33 700 kr/år
Pantbrev 4 st om totalt 350 000 kr
Utgångspris 16 000 000 kr

Ansvarig mäklare

Leif Bertwig

leif@bertwig.se
070-343 21 00
070-343 21 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter