Nybyggt hus i Stenkyrkehuk

Stenkyrka Stenkyrkehuk 361C

I den allra vackraste miljö, vid Stenkyrkehuk, ligger detta nybyggda bulhus för den kräsne som färdigställdes år 2017. Uppfört av skickliga gotländska hantverkare enligt gammal tradition och historia men med en standard och komfort som man kan kräva av ett nytt hus. Flera fina och påkostade gotländska materialval och lösningar som platsbyggt kök och förvaring från Roma Specialsnickeri, vattenburen golvvärme, gotländsk kalksten och braskamin med täljsten. Läget är lugnt och avstressande med hög livskvalitet och utanför dörren kan man njuta av en av de finaste kustmiljöerna Gotland har att erbjuda. Närområdet bjuder på allehanda service såsom året runt öppen livsmedelsaffär, skola, förskola och restauranger vilket gör att man med fördel kan bo och leva här året runt om man önskar.

Planlösning

Rumsbeskrivning: Hall
Redan i hallen visar man ambition av den högre klassen med gotländsk kalksten på vattenburen golvvärme och tak med infälld belysning. Plats finns för avhängning samt förvaring i stor skjutdörrsgarderob.

Allrum
Från hallen öppnar allrummet upp sig som är den naturliga samlingspunkten med familj och vänner. Rummet är rymligt och öppet till nock med synliga takbjälkar. Rummet har höga fönster i flera väderstreck som ger ett behagligt ljus och fin kvällssol. Ytorna är väl tilltagna för både soffa, fåtöljer, TV-möbel och matbord. Kaminen med täljsten, som är förhöjd, står bra för att sprida behaglig värme genom huset och förhöjer trivseln i rummet. En glasad altandörr leder ut till den skyddade träaltanen. På golvet ligger ett fint oljat ekgolv som tröskelfritt löper vidare till köket, inre hallen och sovrummen.

Kök
Köket, från Roma Specialsnickeri, är hänförande och väl tilltaget med bänkyta och förvaring. Vinkelbyggt med bänkskivor i gotländsk kalksten, platsbyggda snickerier med speglade och innanförliggande luckor i grå kulör samt öppna hyllor. Partier ovan bänkskivor av fasat vitt kakel med vit fog. Den maskinella utrustningen är rostfri och här finns integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kyl och frys med vatten- och isdispenser, varmluftsugn och mikrovågsugn.

Loft
Ovanför köket finns ett praktiskt loft som med fördel kan användas som ett extra sovrum eller kontorsplats. En flyttbar trappa leder upp till utrymmet som har plats för två sängar och skrivbord. Ljusinsläpp från fönster och öppet ner mot allrum.

Badrum
Det platsbyggda badrummet är lyxigt och påkostat. Utrymmet är optimalt planerad med skjutdörr, badkar, vägghängd WC, kommod, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Den rymliga duschhörnan, som skärmas av med glasdörr och kaklade väggar, är utrustad med både takdusch och handmunstycke. WC-stolen är vägghängd för att underlätta städning. Rummet har infälld belysning som tillsammans med ett fönster ger bra ljusinsläpp och belysning. Väggarna är klädda med vitt kakel och glasmosaik och golvet belagt grått och svart klinker med golvvärme.

Sovrum I
Sovrum i modell större som tar upp ena hörnet av huset vilket ger fint ljusinsläpp från fönster och altandörr i motsatta väderstreck. Altandörren leder direkt ut till terrassen och mot hallgången har man monterat en skjutdörr för att spara plats. I sovrummet inryms med lätthet en dubbelsäng med sängbord. Förvaringen och sittbänken är platsbyggd från Roma Specialsnickeri.

Sovrum II
Ett utmärkt barnrum eller gästrum med plats för våningssäng eller enkelsäng och gängse möblemang. Förvaring i garderob. Även i detta rum används en skjutdörr för platsbesparing.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 100 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt

Lättskött trädgårdstomt som inramas av gotlandstun. Gräsmatta med inslag av fina tallar. Större delen av tomten breder ut sig bakom huset med fin kvällssol.

Byggnad

1 plan. Byggår 2017.

Byggnadssätt

GrundIsolerad betongplatta
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadTrä
TakbeklädnadTegel
Fönster2-glasfönster isoler
VentilationSjälvdrag
VattenEnskilt vatten
AvloppEnskilt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft- vattenvärmepump / Braskamin.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet

Övriga byggnader

Carport med förråd/driftrum.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 2 545 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 853 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
 

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Gotland Stenkyrka GA:6, Gemensamhetsanläggning: Gotland Stenkyrka GA:7.
Planbestämmelser: Detaljplan (2016-02-03) Detaljplan (2008-10-29).

Vägbeskrivning

Från Visby: Länsväg 149 (Lummelundsväg) norrut 25 km. Framme i Stenkyrka, tar man av till vänster mot "Vale 1". Man kör denna lilla smala och slingriga väg mot havet 4 km. På vägen passerar man de vackra gårdarna vid Vale.

Innan Stenkyrkehuk tar man vänster, se till salu skylt. Fastigheten ligger sedan på höger sida.

Visningar

Sön 28 Juli kl 10:30-11:15 Boka här Boka på hemsidan eller ring 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se
Tor 01 Augusti kl 15:00-15:45 Boka här Boka på hemsidan eller ring 0498-217920 alt nicklas@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Stenkyrka Stenkyrkehuk 361C
Fastighetsbet. Stenkyrka Sorby 1:50
Område Stenkyrkehuk
Ort Tingstäde
Kommun Gotland
Rum 3.5 rum och kök
Boarea 100 m²
Tomtarea 1 896 m²
Pantbrev 3 st om totalt 2 932 500 kr
Utgångspris 3 795 000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Nicklas Ivarsson

nicklas@bertwig.se
0733-660 330
0733-660 330

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter