Tofta - Kalkstenshus med charm och stil

Tofta Dyple 109 + 111

I vackra omgivningar nära Tofta kyrka ligger detta kalkstenshus från 1909. Under senare år har byggnaderna renoverats på ett mycket smakfullt sätt och här bor du modernt men ändå med den äldre charmen som de tjocka kalkstensväggarna och äldre välbevarade fönster ger. Gästhuset som ligger uppe vid vägen ger bra intäkter utan att störa det egna boendet. Tofta strand ligger ca 5 minuter med bil och Visby nås på ca 15 minuter.

Planlösning

4 rum och kök - c:a 158 kvm med takhöjd på bottenvåning om ca 2,5 m.

PLANLÖSNING:
Bottenvåning: Den främre entrén nås via veranda. Verandan byggdes 1984 och här finns plats för att sitta på båda sidor om ingången. Den främre hallen har gotländskt kalkstensgolv med golvvärme och här finns gott om förvaring som döljs av skjutdörrar från golv till tak. Direkt in till höger om entrén ligger en gästtoalett med gotländskt kalkstensgolv och väggen bakom spegeln är klädd med kalksten medan övriga väggar är vitmålade, även här är det golvvärme. Rakt in från den främre entrén ligger den stora matplatsen som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. I hörnet mot köket finns en öppen spis med insats. Vardagsrummet har öppen spis och parkettgolv, här finns det gott om plats för soffor. Fönster i tre väderstreck ger bra ljusinsläpp.

Köket som ligger mot söder på bottenvåningen är ett stort rum med köksö i mitten och gott om arbetsytor. Smart planerat med exklusiv maskinell utrustning. Kylskåp, diskmaskin är av märket Miele, tvättmaskin och torktumlare är Cylinda och spis med ugn är Smeg. Diskhon är av fragranit och bänkskivor i oljat körsbär. På köksön och i anslutning till spisen är bänkskivorna av Amerikansk granit. Tvättmaskin och torktumlare är smart inbyggda bakom skjutdörrar med underliggande klinkergolv där även diskbänk och förvaringsskåp finns.
I anslutning till köket ligger nergång till källaren och även utgång till trädgården.

Övre plan: Takhöjd ca 2,2 m.
Trappan leder upp i hall som sammanlänkar de övriga rummen på övre plan. Hallen är rymlig och har plats för soffa eller kontorshörna.
Det stora sovrummet som är placerat längst söderut har stilrent körsbärsparkettgolv och inbyggd förvaring bakom skjutdörrar. Frilagda murstockar syns i både hallen och sovrummet. De gamla takbjälkarna är vitmålade och väggarna är tapetserade.
I den norra delen finns två sovrum varav ett är lite mindre med takfönster och det andra lite större vitmålat trägolv och även en walk-in closet.
Badrummet är ett stort och välplanerat rum med klinkergolv och golvvärme, delvis kakel och delvis mosaik på väggarna. Exklusiv känsla med dubbla tvättställ, vägghängd wc, badkar, dusch med duschvägg och handdukstork. Här finns även snedgående balkar som påminner om att det är ett hus från förra sekelskiftet.

Källare
Har främst används till hobbyrum och förvaring. Här finns även hydrofor (2015) och varmvattenberedare (2014). Takhöjd källare ca 1,90 m.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 158 m². Biarea 63 m². Areauppgifter enligt säljaren. 4 rum, varav 3 sovrum.
Storlek enligt taxering är 120 kvm boarea och 22 kvm biarea.

Tomt

Tomtarea 3 276 m² (friköpt). Välplanerad trädgårdstomt med lång grusgång mot den främre entrén med rosenbuskar på båda sidor. Intill huset finns stenlagd uteplats perfekt för soliga dagar och grillkvällar. Det finns även bärbuskar och gott om fruktträd på den lummiga tomten. Mot ena grannen avgränsar staplad kalkstensmur med bakomliggande grönska och mot andra grannen tät syrenhäck. Detta gör tomten helt skyddad och insynsfri under sommarmånaderna.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1909.

Byggnadssätt

GrundKällare
StommeKalksten
BjälklagTrä
FasadPuts
TakbeklädnadTegel
Fönster2-glasfönster kopplade
VentilationMekanisk frånluft
MurstockMurad
VattenEnskilt vatten, Borrad brunn
AvloppEnskilt avlopp (egen tank och 2-kammarbrunn)

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luft/luftvärmepump + braskamin och öppen spis.

TV- och internetanslutning

Fiber

Bilplats

Garage och grusad parkering.

Övriga byggnader

Gästhus om ca 48 kvm. Placeringen långt från bostadshuset vid parkeringsplatserna gör det mycket bra för uthyrning utan att det stör det egna boendet. Byggnaden håller bra standard med kök renoverat 2004, köksgolv 2017, badrum 2001 och stora delar av golv och ytskikt 2013. Nuvarande ägare har hyrt ut huset året runt med en månadsintäkt på 5 250 kr (hyresgästen har betalat sina egna driftskostnader). Bra planlösning med kök utrustat med kyl/frys, spis med ugn, diskmaskin (2017). Laminatgolv samt en liten matplats. Vardagsrummet nere har laminatgolv, en öppen spis och två garderober. Badrummet har dusch, wc, handfat samt tvättmaskin. Övre plan har begränsad takhöjd med plats för dubbelsäng. Inbyggd garderob direkt upp från trappan. Uppvärmning med luft/luft- värmepump (2014) Det finns även ett växthus i anslutning till södra delen av det stora huset samt en redskapsbod i sten.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 064 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 784 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:65 100 kr
Uppvärmning32 600 kr
Försäkring11 500 kr
Renhållning14 000 kr
Sotning1 000 kr
Övrigt6 000 kr
 
Posten uppvärmning avser även hushållsström.
Posten renhålling avser även slamtömmning.
Posten övrigt avser fiber.

Energideklaration

Energiklass G, energiprestanda 162 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2014-04-01.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Grundvattenskydd (1973-04-18).

Vägbeskrivning

Från Visby kör du väg 140 söderut. Från södra rondellen i Visby (vid Leva Kungslador) kör du 13,2 km och tar då av till vänster vid vid Berså café mot Tofta Kyrka. Kör då ca 380 meter och fastigheten ligger på vänster sida. Välkommen! 5km till Tofta Strand, 13,5km till Visby.

Visningar

Mån 23 Oktober Boka på hemsidan eller ring/maila 0498-217920 alt linus@bertwig.se

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Tofta Dyple 109 + 111
Fastighetsbet. Tofta Dyple 1:27
Område Tofta Kyrka
Ort Gotlands Tofta
Kommun Gotland
Byggnadsår 1909
Rum 4 rum
Boarea 158 m²
Biarea 63 m²
Tomtarea 3 276 m²
Driftkostnad 65 100 kr/år
Pantbrev 9 st om totalt 2 805 000 kr
Utgångspris 3 700 000 kr

Ansvarig mäklare

Linus Edwardson

linus@bertwig.se
0739-29 99 91
0739-29 99 91

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter