Arkitektritat Gotlandshus i Vamlingbo

Vamlingbo Bonsarve 318d

I Vamlingbo med fantastiska omgivningar ligger detta arkitektritade hus med flygelbyggnad i tilltalande Gotlandsstil. Huset uppfördes år 2000 och är i gott skick med stora sociala ytor såväl inomhus som utomhus. Flygelbyggnaden fungerar utmärkt som separat boende för familj eller gäster. Cykelavstånd till strand och aktiviteter på Storsudret. Bra värmesystem med låga driftskostnader.

Planlösning

Huset är uppfört i mycket tilltalande Gotlandsstil och ritades av arkitekten Birger Andersson. Huset är välbyggt med en isolerad betongplatta och en stomme i lättbetong. Exteriört en vitputsad fasad mot lertegelpannor på taket. Invändigt finns flera fina attribut och bland annat gotlandsmarmor i fönsterbänkarna. Uppvärmning sker med bergvärme och man har vattenburen golvvärme i båda planen. Du kan därför med fördel vistas här året runt.

ENTRÉPLAN

Groventré
Groventré på husets gavel in till hall med lättskött klinkergolv med vattenburen golvvärme. Gott om plats för avhängning och förvaring i 4 garderober.

Tvättstuga
Från hallen når man tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Det finns gott om skåpförvaring och en arbetsbänk med rostfri ho. Lättskött klinker pryder golvet.

Badrum
Badrum på entréplan med klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, dusch och handdukstork.

Kök
Trivsamt och rymligt kök med plats för stort matbord. Köket renoverades 2014 och har massiva träluckor målade i ljus grå ton , bänkskiva av laminat, stänkskydd av kakel, diskmaskin i arbetshöjd, ugn, microvågsugn, induktionshäll och fläkt. Köket har ljusinsläpp från två väderstreck.

Hall
Rymlig hall med plats för avhängning och förvaringsmöbler. Här finns garderob, förvaringsutrymme under trappan samt trappa upp till övre plan.

Vardagsrum
Från hallen når man ett stort vardagsrum som blir den naturliga samlingspunkten i huset med flera fönsterpartier och en eldstad som förhöjer mysfaktorn. Gott om plats för sittgrupp och matsalsbord - ett rum att njuta i med vänner och familj.

Gästrum / Kontor
Trevligt rum som fungerar utmärkt som gästrum eller arbetsrum. Plats för säng och skrivbord. Här finns även en garderob med hyllplan. Från rummet når man även det inglasade uterummet.

Uterum
Stort uterum på husets baksida med klinkergolv och helglasade väggar. Väggarna är skjutbara och man har ett rum att njuta i från tidig vår till sen höst. En fin vinranka växer i rummet och ger gott om druvor.

ÖVRE PLAN

Hall
Rymlig hall med fin takkupa mot gårdsplanen. Här finns plats för en sittgrupp och fungerar utmärkt som ett tv-rum eller bibliotek. I rummet finns även en rymlig klädkammare.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring finns i garderober. Tapetserade väggar.

Sovrum 2
Trevligt sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord eller byrå. Förvaring i garderob. Vitmålade väggar och tak.

Sovrum 3
Trevligt sovrum med plats för säng, nattduksbord och skrivbord eller byrå. Förvaring i garderob. Vitmålade väggar och tak.

Badrum
Rymligt badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns badkar, tvättställ med komod, förvaringsskåp och handdukstork.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea ca 163m². Varav bostadshus 125 m² och bostadsdel i flygel 38 m². Angiven area avviker från taxerad yta. 6 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Preliminär tomtarea ca 40 000 m² (friköpt).
Fastigheten är under bildande genom fastighetsreglering och arealuppgifter är preliminära tills fastighetsregleringen har vunnit laga kraft (preliminärt klart i maj 2017). Bebyggelsen ligger i den norra delen av tomten och det vackra gotlandsinspirerande huset får en fin gårdsbild med flygeln som inramas av en vacker stenmur på 3 sidor om huset. Mot vägen skydar en fin stentun. Växter, träd och odlingar ger ett mjukt och behagligt komplement till byggnationen. Södra delen av tomten utgörs av skog.

Byggnad

1 ½ plan. Byggår 2000.

Byggnadssätt

GrundIsolerad betongplatta
StommeLättbetong
BjälklagLättbetong
FasadPuts
TakbeklädnadLertegel
Fönster2-glasfönster
VentilationMekanisk frånluft
VattenEnskilt vatten
AvloppVia gemensamhetsanläggning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärmepump - Nibe (2014) med vattenburen golvvärme i båda planen / Öppen spis med insats.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernätet och man har en öppen anslutning vilket innebär att man själv kan välja operatör och abonnemang.

Balkong/uteplats

Inglasat uterum i skyddat söderläge på husets baksida. Fungerar som ett extra vardagsrum under vår, sommar och höst.

Stensatt uteplats på husets baksida vänd mot söder i insynsskyddat läge. Plats för sittgrupp och grill.

Stensatt uteplats på husets framsida mot norr och plats för sittgrupp.

Bilplats

Carport från 2004 med plats för 4 bilar.

Övriga byggnader

Flygelbyggnad
Pittoresk och iögonfallande flygelbyggnad i 1,5 plan som går i harmoni med bostadshuset. Nedre plan på flygelbyggnaden utgörs av garage, förråd och pannrum.

Övre plan på flygeln inreddes 2016 till en egen charmig lägenhet om ca 38 kvm boa och är lämplig för generationsboende, uthyrning eller perfekt när nära och kära kommer på besök. Lägenheten har karaktär och charm med synliga takbjälkar och omfattar ett rum med pentry samt en toalett med tvättställ. Lägenheten värms upp med vattenburen värme från bergvärmen via radiatorer. Separat entré via trappa på gaveln av flygeln. Tvärs över vägen finns bastu och tvättmaskin, perfekt när man hyr ut.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 2 054 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 492 000 kr.
Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd. Fastigheten är taxerad som en lantbruksenhet.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:24 435 kr
Uppvärmning18 000 kr
Försäkring3 900 kr
Vatten/avlopp600 kr
Renhållning1 500 kr
Sotning435 kr
 
I posten uppvärmning ingår hushållström.

Energideklaration

Energiklass D, energiprestanda 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-03-08.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Rättigheter-last: Officialservitut Avlopp; Officialservitut Väg

Gemensamhetsanläggning: Gotland Grötlingbo GA:2
Gemensamhetsanläggningen är under avreglering och kommer att försvinna från fastigheten.

Övrigt

Det här är en Gotlandsdröm för många. Här bor man med stil och klass nära hav och vacker natur på Storsudret på stor tomt. Bostadshuset och flygeln håller hög standard och är välskött och därmed även lättskött. Det är arkitektritat av Birger Andersson som förmedlar vidare den vackra, traditionella gotländska arkitekturen.

Södra delen av Gotland anses av många som den bästa och den vackraste platsen som går att finna. Det finns ett skimmer och ett ljus över denna del som lockar många kreativa och levnadsglada människor. Den här fastigheten ligger mitt här, mitt på Storsudret. I närheten finns förutom rik, frodig och varierande natur det välkända Vamlingbolaget, kyrkan med intilliggande naturum och Lars Jonsson museum. I söder ligger Hoburgen, Austrestranden (en av Gotlands finaste sandstränder) och Holmhällar. Österut ligger Faludden och Hamra. På vägen norrut passerar man Bottervegården på vägen mot Burgsvik. Kultur och natur i rikt överflöd.

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Vamlingbo Bonsarve 318d
Fastighetsbet. Vamlingbo Bonsarve 1:19
Område Vamlingbo - Södra Gotland
Ort Burgsvik
Kommun Gotland
Byggnadsår 2000
Rum 6 rum
Boarea 163 m²
Tomtarea 40 000 m²
Driftkostnad 24 435 kr/år
Pantbrev 5 st om totalt 193 000 kr
Utgångspris 3 995 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter