Västergarn Kronholmen - Exklusivt med havsutsikt

Västergarn Sjöviken 51

I Västergarn på västra Gotland, intill en av Sveriges bästa golfbanor, Kronholmen, ligger detta stilrena fritidsboende med havsutsikt. Uppfört 2016 med exklusiva val och smart planering. Här inryms tre sovrum och gott om sällskapsytor där köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. I köket och badrummet har exklusiva material valts. I anslutning till altanen ligger ett väl tilltaget matrum och sommartid blir gränsen mellan ute och inne lätt flytande mot den stora träaltanen som erbjuder sol ända fram till kvällen med solnedgång i havet.

Fastigheten har även ett gästhus som idag disponeras med ett sovrum och en verkstadsdel. Fina utemiljöer med planterad gräsmatta, lavendelrabatt, grusad uppfart för parkering och en stor träaltan längs med hela främre långsidan och ena kortsidan av huset.

Planlösning

Rumsbeskrivning på hela bostaden om 82 m².

Genom dubbla altandörrar på den främre långsidan kommer du in i matrummet. Här finns plats för en stor matplats och rakt in nås vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket.

Köket är ett vinkelkök med en fristående köksö. Bänkskivan är i svart granit och mellan arbetsytor och överskåp sitter grå/beige kakel. Den vita skåpinredningen är försedd med stilrena läderbeslag och kylen och frysen är snyggt inbyggda bakom skåpsluckor. Spisen och micron är i rostfritt och det finns en spishäll integrerad i bänkskivan.

Vardagsrummet har en putsliknande fondvägg som snyggt bryter av de övriga vitmålade väggarna. Att vardagsrum, kök och matrum ligger intill varandra gör planlösningen perfekt för socialt umgänge.

Badrummet ligger innanför köket och känns exklusivt och rymligt med stora klinkersplattor med golvvärme och sandfärgade kakelplattor på väggarna. Här finns dusch bakom stora duschväggar (kvadratiska), handfat, wc, spegelskåp, tvättmaskin och varmvattenberedare.

Sovrum 1 ligger närmast badrummet och har plats för dubbelsäng och det finns gott om förvaring bakom skjutdörrar.

På motsatt kortsida av huset finns de andra två sovrummen. Sovrum 2 är försett med våningssäng och sovrum 3 med en enkelsäng samt en garderob. Mellan rummen finns ett utrymme för ytterligare förvaring i skjutdörrsgarderob.

Alla rum utom badrummet har stilrena vitborstade ekparkettgolv.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 82 m². Areauppgifter enligt säljaren (taxerad boarea 92 m²). 4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 223 m² (friköpt). Plan tomt med gräsmatta framför huset och ängsmark bakom huset. Grusad uppfart för uppställning av flera bilar. Välkomnande lavendelrabatt intill gästhuset. Vackra och välskötta utemiljöer.

Byggnad

1-plan. Byggår 2016.

Byggnadssätt

GrundPlintgrund
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadTräpanel
TakbeklädnadAluzink
Utv plåtarbetenAluzink
HängrännorAluzink
Fönster3-glas
VentilationSjälvdrag
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/luftvärmepump och elradiatorer.

Övriga byggnader

Gästhus om 39,5 m². Gästhuset disponeras med ett rymligt gästrum och en del med verkstad/motorcykelgarage. Gästrummet har massiva furugolv och verkstadsdelen har målade massiva trägolv.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 1 743 000 kr (fastställt avseende år 2017) varav byggnadsvärde 1 262 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:15 000 kr
Uppvärmning5 000 kr
Försäkring5 000 kr
Samfällighet5 000 kr
 

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Gemensamhetsanläggning: Gotland Västergarn GA:16
Ändamål: Vägar, grönområden och gångväg.
Gotland Västergarn GA:17
Ändamål: Vatten- och avloppsledningar med tillhörande.
Gotland Västergarn GA:18
Ändamål: Fritidsområde med tennisbana och tillhörande anläggningar.
Gotland Västergarn S:54
Ändamål: Vägar samt naturområde.
Planbestämmelser: Detaljplan (2009-11-09).

Vägbeskrivning

Från Visby kör väg 140 söderut mot Klintehamn. Kör ca 24 km, passera avfarten mot Kronholmens golfbana och kör ytterligare ca 500 meter. Framma vid skylt "Sjöviken" sväng till höger. Kör denna vägen ca 300 meter och fastigheten ligger på höger sida. Välkommen!

Övrigt

Västergarn tillhör ett av Gotlands mest populära fritidsområden. Det beror på närheten till havet och vackra stränder och vid Paviken finns ett otroligt rikt fågelliv och varierande natur. Vill du spela golf så bor du praktiskt taget granne med Kronholmens golfbana. De flesta anser detta en av Sveriges vackraste platser att svinga en golfklubba på och I Golf Digest årliga ranking av Sveriges bästa golfbanor hamnar Visby GK i år på en ytterst hedrande andra plats och rankas därmed till Sveriges näst bästa bana!

En kort promenad från huset ligger Hotel Stelor som bjuder på god mat och underhållning under sommarhalvåret. Även nere vid golfbanan finns en utmärkt restaurang.

Visningar

Lör 28 Oktober Boka här Anmäl dig gärna till Hjalmar 0722-113300 / hjalmar@bertwig.se, eller boka här via hemsidan

Bostadsfakta

Bostadstyp Fritidshus
Adress Västergarn Sjöviken 51
Fastighetsbet. Västergarn Kronholmen 1:16
Område Västergarn - Kronholmen
Ort Gotlands Tofta
Kommun Gotland
Rum 4 rum
Boarea 82 m²
Tomtarea 1 223 m²
Driftkostnad 15 000 kr/år
Pantbrev 1 st om totalt 250 000 kr
Utgångspris 3 750 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter