Budgivning pågår Högsta bud: 4 500 000 kr | Visa alla
Budgivare 1: 4 500 000 kr 2017-09-23 19:39
Visby - Charmig 40-talsvilla med pool och två uthyrningsdelar

Vegagatan 11

Charmig 40-talsvilla med mycket fint läge i södra Visby. Beläget på stor trädgårdstomt omgärdad av häckar vilket gör den i stort sett fri från insyn. Bostadshuset har en boarea om 113 kvm och är välplanerat med fokus på sällskapsytor på nedre plan och tre sovrum på övre plan.

I anslutning till bostaden finns ett stort trädäck med helgjuten uppvärmd pool. 2011 byggdes ett garage/gästlägehet. Gästlägenheten om 32 kvm har egen ingång på sidan av garaget och egen uteplats vilket ger möjlighet till intäkter utan att det stör det egna boendet. Det finns även en källarlägenhet med eget badrum och pentry med egen ingång som även den ger möjlighet till intäkter eller tonårsboende. I kvarteret finns skola, lekplats och mataffär.

Planlösning

Rumsbeskrivning på huvudbyggnad om 113 m².

Bostaden nås via entré på ena kortsidan som leder in i hall med klinkergolv med möjlighet att hänga av ytterkläder. Direkt till vänster om entrén finns invändig nedgång till källaren. Vidare in fortsätter hall med parkettgolv och härifrån finns trappa upp till övervåningen. In till höger från hallen ligger köket som har stilren köksinredning i ljus björk. Mellan arbetsytor och överskåp sitter mörkgrå klinker som matchar de mörka bänkskivorna väl. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. I köket finns även en öppen spis med insats.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och det finns gott om plats för matplats och soffor. Vardagsrummet fortsätter i vinkel bak mot baksidan av huset och här finns ytterligare en matplats. Köket och vardagsrummet har parkettgolv.

Med ingång från hallen på nedre plan ligger ett duschrum som har klinkergolv och kaklade väggar. Här finns dusch bakom duschväggar, wc, handfat, kommod, förvaringsskåp, handdukstorkare samt ett fönster.

Trappan mot övre plan är vitmålad och på väggarna sitter vitmålad panel vilket ger ett ljust intryck på vägen upp.

Övre plan har en hall/korridor som förbinder de tre sovrum. Hallen har utgång till balkong (byggd 2011) och det finns även plats för kontorshörna. De två sovrummen närmast trappan har laminatgolv och det första har fönster mot balkongen och det andra har ett takfönster. Sovrummet längst bort från trappan har vitmålade trägolv och plats för dubbelsäng. I anslutning till detta sovrum finns även en walk-in closet.

Det finns även ett wc-rum på övre plan där det tidigare funnits ett badkar (kranen finns kvar vilket gör det möjligt att återigen sätta in ett badkar om så önskas). Här finns wc och handfat samt förvaringshyllor.

Källarplan
Källaren nås både via invändig trappa och en utvändig trappa. Den utvändiga ingången är från motsatt kortsida mot huvudentrén och leder ner i gästlägenheten. Denna del ger möjlighet till en helt fristående lägenhet eftersom det finns badrum, pentry och ett sovrum. Sovrummet har laminatgolv och pentydelen har klinkergolv. Badrummet är rymligt med dusch, wc och handfat. Badrummet har klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet, hallen och pentryt har golvvärme (i den här delen är källaren utgrävd och isolerad underifrån).

Övriga källaren består huvudsakligen av förvaringsutrymmen, pannrum och tvättstuga. Tvättstugan har en tvättmaskin och gott om förvaringsskåp.

Rumsbeskrivning på gästlägenhet om 32 m².
Gästlägenheten nås via entré på baksidan av byggnaden vilket gör att det går att ha den uthyrd utan att det egna boendet störs av hyresgäst. Lägenheten håller bra standard med parkettgolv med golvvärme och ett rum som kombinerar sovrum och vardagsrum. Köket ligger öppen planlösning mot rummet och är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys och bänkskivor i trä. Väggarna i köket är vitkaklade. I anslutning till köket finns även en minre matplats. Lägenheten har ett eget badrum med dusch, vägghängd wc, handfat och tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 145 m². Biarea 60 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Tillträde

1 november 2017, eller enligt överenskommelse.

Tomt

Tomtarea 1 053 m² (friköpt). Stor insynskyddad tomt med häckar i tomtgräns mot grannar. Fruktträd och öppen gräsmatta. Ett stort trädäck sammanlänkar bostadshus och gästhus. Mitt på trädäcket finns en stor pool. Poolen är uppvärmd via egen värmepump och är helgjuten och beklädd med glasmosaik. I anslutning till poolen finns även en utedusch.

Byggnad

1 ½ plan med källare. Byggår 1945 och 2011.

Byggnadssätt

GrundKällare. Platta på mark i gästhus/garage
StommeTrä. Lecablock i gästhus.
BjälklagTrä
FasadTräpanel. Puts på gästhus.
TakbeklädnadTegel
Utv plåtarbetenPlåt
HängrännorPlåt
Fönster2-glas kopplade fönster. 3-glas i gästhus
VentilationSjälvdrag
MurstockMurad
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vattenvärmepump (2005).

TV- och internetanslutning

Fiber.

Bilplats

Garage byggt 2011. Rymligt garage med gjuten platta. Här finns plats för både bil och mindre verkstadsdel. I den bakre delen av garaget med separat ingång från bakre långsidan ligger självförsörjande gästlägenhet med eget kök, badrum, allrum och egen uteplats. Bostadsdelen är byggd med stomme i isolerleca medan garagedelen är byggd med vanliga lecablock.

Övriga byggnader

Bakom gästhuset finns en enklare förrådsbyggnad.

Ekonomi

Taxeringsvärde: 2 388 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 483 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Total driftkostnad / år och fördelas enligt följande:41 761 kr
Uppvärmning21 188 kr
Försäkring5 914 kr
Vatten/avlopp11 542 kr
Renhållning3 117 kr
 
Säljarens faktiska kostnader för 2016. Avser boende för 2-3 personer, delvis obebott under året. Observera att driftskostnaderna kan variera beroende på hur fastigheten används och hur många personer som bor i huset. I uppvärmningskostnaden ingår även uppvärmning av poolen under sommarmånader, och helårsboende i gästlägenhet.

Energideklaration

Energiklass F, energiprestanda 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-09-11.

Servitut, planbestämmelser, gemensamhetsanläggningar m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1952-05-23) , Tomtindelning (1957-10-23) , Grundvattenskydd (1977-01-19).

Vägbeskrivning

Fastigheten är belägen i Lyckåkersområdet i södra Visby. Ett lugnt och barnvänligt kvarter nära skola, lekplats och mataffär. Om du kör från Visby centrum kör söderut på Stenkumlaväg. Strax före ICA Wisborg sväng av till vänster in på Vegagatan och fastigheten ligger på vänster sida efter knappt 200 meter. Välkommen!

Bostadsfakta

Bostadstyp Villa
Adress Vegagatan 11
Fastighetsbet. Visby Svärdet 10
Område Visby - Centralt - Söder
Ort Visby
Kommun Gotland
Byggnadsår 1945
Rum 5 rum
Boarea 145 m²
Biarea 60 m²
Tomtarea 1 053 m²
Driftkostnad 41 761 kr/år
Pantbrev 21 st om totalt 1 762 000 kr
Utgångspris 4 500 000 kr

Ansvarig mäklare

Hjalmar Bertwig

hjalmar@bertwig.se
0722-11 33 00
0722-11 33 00

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält
HitCounter