Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn

Östergarn Sandviken

BRF Sandviken Strand

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Intill Sandvikens fantastiska sandstrand på Östergarnslandet uppförs inom kort 31 attraktiva uthyrningsstugor i bostadsrättsform. Uthyrningsstugorna blir 66,5 kvm stora som disponeras på 4 rum och kök. Framför uthyrningsstugorna finns ingen bebyggelse och den vackra och barnvänliga sandstranden breder ut sig.

Uthyrningsstugorna är tänkta att präglas av stilsäkra och tidlösa materialval tillsammans med en genomgående bra planlösning och stora fönsterpartier. Allt med tonvikt på att skapa ett genuint semesterboende att kunna återvända till/hyra ut, när man vill på året. Samtliga uthyrningsstugor har en altan för ljumma sommarkvällar och stranden är bara ett par steg bort via en sandgräshed och sanddynorna utan att behöva korsa någon väg. Sandvikens naturreservat gränsar till föreningens fastighet och utgör en 600 meter lång och 150 meter bred remsa på stranden. Stranden och sanddynerna har mycket stora naturvärden och naturreservatet hjälper till att bibehålla områdets karaktär av öppen strand.

Som bostadsrättshavare hyr man enkelt ut sin stuga, genom att endast lämna in sin nyckel till campingens reception. Dem handhar sedan
resterade del med städning, uthyrning och tillsyn.
Enklare kan de inte bli.

Sandviken är ett populärt och familjevänligt område som erbjuder något både för stora som små. Den största attraktionen är den långgrunda stranden som är en av Gotlands vackraste och barnvänligaste. Stranden är flera kilometer lång av finkornig sand där södra delen gränsar mot klippor och för att i norra delen gränsa mot det pittoreska fiskeläget Sysne.

Inom föreningens område så finns en restaurang vilket innebär att man inte behöver ta sig någon längre sträcka om man blir sugen på en bit mat. I närområdet finns även fiskbutiken vid Sysne, restaurang och hamn vid Herrvik, samt
livsmedelsaffär och restaurang i Katthammarsvik som är beläget ca 5 km bort där det även finns tennis och padelbana. Gillar man vandring och vacker natur erbjuder den nya Östkustleden en lätttillgänglig och naturskön kuststräcka på över 7 mil som kantas av pittoreska fiskelägen, sandstränder, raukar och mycket mer. Till Visby och övriga Gotland finns det möjligheter ta sig med kollektivtrafik från Sandviken.

Brf Sandviken strand kommer utgöras av 31 uthyrningsstugor , som uppförs i två etapper, samt en sommarrestaurang. Den första etappen innefattar 13 uthyrningsstugor som beräknas vara klara för inflyttning till sommarsäsongen 2022.
Uthyrningsstugorna uppförs med fasad av stående träpanel för att smälta in i miljön och respektive etapp sammanflätas av ett stort trädäck. Stugorna blir utrustade med luftburen golvvärme och varje stuga har en altan med markis. Smakfull interiör med bl.a. stilsäkert kvalitetskök från Ballingslöv med vitvaror från Miele, ryggåstak, stora glaspartier, helkaklat duschrum i modern tappning och en planlösning som möjliggör fler sovrum. Till varje lägenhet medföljer även ett förråd samt egen parkeringsplats.

Insatser och avgifter är preliminära tills kostnadskalkylen blivit intygsgiven och registrerad.

KÖPPROCESSEN
Nedan följer information om hur det går till att köpa en nyproducerad uthyrningsstuga i Bostadsrättsföreningen Sandviken Strand.

Anmäl ditt intresse
Ditt köp av en nyproducerad uthyrningsstuga startar med en intresseanmälan för projektet. Din intresseanmälan ger dig löpande information om status i projektet och när säljstarten kommer att hållas. Din intresseanmälan fungerar som ditt
ködatum när försäljningen startar så gör din intresseanmälan så fort som möjligt.

Förtursförsäljning
Vid denna tidpunkt presenteras ett mer omfattande säljmaterial och har du gjort en intresseanmälan så erbjuds man innan den öppna försäljningen möjlighet att lämna in köpanmälan för den uthyrningsstuga man vill köpa. Den som lämnat in en köpanmälan kontaktas i turordning, utifrån sitt ködatum, med en förfrågan om man vill fullfölja köpet. Därefter tecknas en uthyrningsstuga genom ett bokningsavtal. Uthyrningsstugorna kommer upplåtas till fasta priser.

Bokningsavtal
Ett bokningsavtal innebär att du reserverar en specifik uthyrningsstuga och syftar till att ett bindande avtal om upplåtelse ska tecknas inom en överenskommen tid. Senast en vecka från att bokningsavtalet har tecknats av alla parter ska en bokningsavgift om 20 000 kr erläggas för att garantera reservationen. Bokningsavgiften är en del av den totala insatsen som man betalar för uthyrningsstugan. Bokningsavtalet är inte bindande men väljer man att frånträda avtalet utgår en kostnad på 10 000 kr för att täcka administrativa kostnader.

Förhandsavtal
Ett förhandsavtal tecknas när bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl eller ekonomiska plan har registrerats hos bolagsverket och blivit intygsgiven samt att föreningen i övrigt erhållit alla nödvändiga tillstånd som krävs för att teckna ett förhandsavtal och ta emot förskott. Förhandsavtalet är bindande för parterna och ersätter bokningsavtalet. Förskottet som ska erläggas är 10 % av insatsen på din uthyrningsstuga (ev. tidigare erlagd bokningsavgift om 20 000 kr tillgodoräknas). Förskottet är en delbetalning för insatsen för uthyrningsstugan. Ett förhandsavtal kan vara villkorat av att ett antal bostadsrätter behöver vara sålda och att ett bygglov behöver vara beviljat.

Upplåtelseavtal
Ett upplåtelseavtal tecknas vanligen omkring 2-3 månader innan tillträdet och är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I avtalet anges vilken bostad du köper, tillträdesdag och insats.

Slutbesiktning
Innan ni kan nyttja uthyrningsstugan görs en slutbesiktning på utförda arbeten. Besiktningen utförs av en oberoende besiktningsman samtidigt som en representant från föreningens styrelse och byggherren är närvarande.

Tillträde och slutbetalning
I god tid innan tillträdet kommer du att få betalningsanvisningar samt en avräkning för den resterande delen av insatsen. Innan nycklarna till ditt nya boende delas ut på plats ska verifikation på att hela
köpeskillingen är erlagd visas. Vid tillträdet bör du ha tecknat en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Styrelse
Byggherren Gyllene Stranden AB sätter samman den första styrelsen i Bostadsrättsföreningen Sandviken strand, en så kallad interimsstyrelse. Styrelsen förvaltar föreningens intressen den första tiden. Därefter kommer alla medlemmar kallas till en ordinarie stämma där en ny styrelse bland föreningens medlemmar röstas fram av alla röstberättigade boende.
Den fortsatta förvaltningen handhas sedan av den nya styrelsen.

Garantibesiktning
En garantibesiktning utförs 2 år efter att slutbesiktningen gjordes på uppdrag av bostadsrättsföreningen. Eventuella garantifel som uppstått noteras och åtgärdas. 5 år efter slutbesiktningen görs ytterligare en garantibesiktning.
Eventuella noteringar från 2 årsbesiktningen kontrolleras extra noggrant. Besiktningarna görs av en oberoende och certifierad besiktningsman.

Färdigställandeförsäkring
Gyllene Stranden AB garanterar att en färdigställandeförsäkring är tecknad. Försäkringen innebär ett ekonomiskt skydd för bostadsrättsföreningen i händelse av att entreprenören går i konkurs och bostadsrättsföreningen måste upphandla en ny entreprenör för färdigställandet av byggnationen.

Försäljningsgaranti
Gyllene Stranden AB förbinder sig, genom bolag eller privatpersoner, att förvärva och tillträda de lägenheter som inte upplåtits med bostadsrätt senast på tillträdesdagen. Föreningen garanteras därför att samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och årsavgift för ev. osålda lägenheter betalas till bostadsrättsföreningen.

Reservation
Att bebygga en fastighet med 31 uthyrningsstugor är ett omfattande och komplicerat projekt. Alla inblandade har försökt att tänka på allt. Inte desto mindre kan man inte utesluta att mindre förändringar, i förhållande till det material som presenteras för intresserade bostadsrättsägare, kan uppstå under projektets gång. Därför måste byggherre och entreprenör reservera sig för sådana förändringar. I händelse av att material och utrustning
ändras från vad som är angivet, är du som köpare garanterad ett likvärdig material eller produkt.

Övriga villkor
Övriga villkor framgår i bokningsavtalet, förhandsavtalet, upplåtelseavtalet, bostadsrättsföreningens stadgar, kostnadskalkylen och den ekonomiska planen.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Område
Östergarn Sandviken
Ort
Katthammarsvik
Antal rum
4 rum
Boarea
66.5 kvm
Månadsavgift
3 200 kr/mån
Utgångspris
2 895 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Linus Edwardson
0739-29 99 91
linus@bertwig.se
Linus Edwardson

Planlösning

Allmän beskrivning

Uthyrningsstugorna är tänkta att präglas av stilsäkra och tidlösa materialval tillsammans med en genomgående bra planlösning och stora fönsterpartier. Allt med tonvikt på att skapa ett genuint semesterboende att kunna återvända till året runt. Samtliga uthyrningsstugor har en altan för ljumma sommarkvällar och stranden är bara ett par steg bort via en sandgräshed och sanddynorna utan att behöva korsa någon väg.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2021-2022 (Under uppförande)
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Ekonomi

Utgångspris
2 895 000 kr
Månadsavgift
3 200 kr/mån. inklusive vatten, avlopp, renhållning och parkering
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Sandviken Strand
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-2807
Allmänt om föreningen
Nybildad bostadsrättsförening i Sandviken med 31 fristående stugor under uppförande som kommer upplåtas med bostadsrätt samt en restauranglokal.
Byggnationen av stugorna kommer att utföras i 2 st. etapper med 13 st. stugor i första etappen och 18 st. stugor i etapp 2.
Föreningens friköpta fastighet Östergarn Falhammars 1:22 angränsar till den fina sandstranden i Sandviken.
Föreningens ekonomi
Föreningen är nybildad och arbetet med kostnadskalkylen är påbörjad. Kostnadskalkylen och den ekonomiska planen ligger till grund för föreningens fortsatta ekonomi.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Stugorna kommer att ha anslutning till fibernätet och respektive bostadsrättshavare tecknar egna abonnemang.
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Samtliga stugor planeras uppföras under 2021-2022 och utöver detta finns inga planerade renoveringar eller ombyggnationer.
Parkering
Parkering tillhandahålls av föreningen på området.
Övrigt
Föreningen har en liberal inställning till uthyrning i andra hand vilket innebär att medlemmarna med nuvarande stadgar har möjlighet att upplåta sin stuga i andra hand.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Linus Edwardson
0739-29 99 91
linus@bertwig.se
Linus Edwardson

Intresseanmälan

 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
vy 1 norrpil Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
vy 1 norrpil
Sandvikens badstrand Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Sandvikens badstrand
Sandvikens badstrand Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Sandvikens badstrand
Mot Sysne Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Mot Sysne
Sysne Fiskeläge Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Sysne Fiskeläge
Sysne Fiskeläge Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Sysne Fiskeläge
Fiskbutik Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Fiskbutik
Katthammarsvik Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Katthammarsvik
Herrvik (foto Harriet Cederqvist) Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Herrvik (foto Harriet Cederqvist)
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Bottenvåning Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Bottenvåning
Övervåning Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Övervåning
karta Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
karta
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
 Nyproduktion vid Sandviken - Östergarn
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta