Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Hamra Skogs 140

Hamra - Södra Gotland

Gotlands vackraste gård?

Kan detta vara Gotlands vackraste gård? Ett gammalt kalkstenshus från slutet på 1800-talet som ligger otroligt vackert i Hamra socken på Storsudret, omgivet av vackra, gamla träd och åkermark. Ett gediget och varsamt renoverat hus som har genomgått all renovering som kan tänkas. En boarea som mäter omkring 300 kvm imponerar verkligen med dess luftighet och ljusinsläpp från alla 54 stycken fönster.

Även trädgården har genomgått en ordentlig upplyftning som grävts upp och ny jord anlagts med nysådd gräsmatta och planteringar i engelsk stil såsom fruktträd, trädgårdsland, häckar, snittblommor, Austin rosor i mängder samt hundratalet lavendel som ska omringa hus och grusgångar. Här finns även en äldre ruin som bidrar till den vackra trädgården och som förberetts för nybyggnation av delar eller hela ladugårdsruinen. Vatten, avlopp samt el är framdraget.

Längst ned i trädgården finns även ett orangeri/växthus med gamla, vackra fönster som inbjuder till stora, långa luncher och middagar när vädret inte till fullo räcker för att äta ute. I anslutning till orangeriet finns en uteplats anlagd på kalkstensflis

Huset ligger väl indraget från vägen med sin pampiga entré och vackra pardörrar. Kök med öppen spis, alla stenskivor i Carraramarmor. Platsbyggt
kök med beslag och kran i mässing samt exklusiv 90 cm bred spis från Lofra, inbyggd kyl & frys. Exklusivt badrum på nedervåningen samt duschrum på övre plan, helt i Carraramarmor med exklusiva kranar i gammal stil och i mässing från Sekelskifte och Österby brädgård. Även kommoder är platsbyggda med Carraramarmor, inbyggt badkar samt dusch likaså. Golvvärme i båda badrummen.

Havet finns på gång- och cykelavstånd med flertalet långa sandstränder inom räckhåll såsom Skvalpvik, Holmhällar och Vändburg, men även rakt ned från tomten finnes en vacker sandstrand.

Typ
Kalkstenshus
Adress
Hamra Skogs 140
Fast.beteckning
Hamra Skogs 1:27
Område
Hamra - Södra Gotland
Ort
Burgsvik
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rok, varav 4 sovrum
Boarea
300 kvm
Tomtarea
7 090 kvm
Utgångspris
10 900 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Planlösning

Rumsbeskrivning

Mangårdsbyggnaden är från sent 1800-tal och är byggt med pinnmursteknik vilket är en enklare variant av kalkstenshus (blandning mellan sten och korsvirkeshus). Husen blir mer graciösa och har en elegantare stil. Huset är byggt i ett plan med inredd övervåning och på hög stenfot (torpargrund/källare). Mangårdsbyggnaden har en pampig huvudentré via stentrappa på framsidan. Pardörrar leder in till hall med Italiensk marmor på golv med golvvärme. Rakt fram ligger ett stort och påkostat badrum, inbyggt badkar i carerramarmor som såväl ligger på både golv och handfat. Här finns gott om plats och bra förvaring. Till höger sett från entrén och hallen ligger en av de före detta salarna med trägolv från byggtiden och takbjälkar. Detta rum nyttjas idag som ett harmoniskt och väl tilltaget sovrum. Till vänster ligger vardagsrummet (i söderläge) med en stor öppen spis och vackra, gedigna takbjälkar samt dubbeldörrar som leder vidare in till det lyxiga köket som ligger i bakbygget. Köket är väl tilltaget med utgång till punschveranda och till tvättstuga där maskiner är väl dolt bakom specialsnickrad inredning. Köket är platsbyggt och består av en öppen spis, alla bänkytor i Carreramarmor. Beslag, spis och kran i mässing, en exklusiv 90 cm bred från Lofra samt inbyggd kyl, frys och diskmaskin.
På övervåningen finns ett allrum med takkupor åt två håll som fungerar som TV-rum åt familjen. Påkostat duschrum även här med carerramarmor och golvvärme. Två sovrum vid vardera gavel. I Bakbygget finns ytterligare sovrum/allrum om ca 50 kvm med platsbyggda garderober.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1890
Fasad
Puts
Stomme
Kalksten/Pinnmur
Fönster
2-glasfönster kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Kalksten
Tak
Enkupigt tegel
Grund
Torpargrund/källare
Uppvärmning
Luft/vatten-värmepump samt eldstäder
Vatten/avlopp
Enskilt vatten (egen borrad brunn), enskilt avlopp (egen tre-kammarbrunn och infiltration -17).
Ventilation
Självdrag

Tomten

Tomtarea 7 090 m² (friköpt). Tomten består av uppväxt trädgårdstomt som omger bostadshuset. Höga lövträd och häckar skyddar och bildar gräns mot omgivande öppna fält. Jord och gräs har bytts ut och nya planteringar gjorts.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Driftskostnader

Hushållsel
42 110 kr/år
Renhållning
5 594 kr/år
Summa
47 704 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Behövs ej

Övriga byggnader

Orangeri, förråd och ladugårdsruin.

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 666 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Taxeringsår
2018
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
814 000 kr
Markvärde
852 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Övrigt

Storsudret hör till ett av Gotlands naturskönaste områden. Landskapet har få motsvarigheter och utgör en säregen kombination av kulturlandskap och orörd natur. Bygden med kyrkor, gårdar, åkrar och fält bildar en mångskiftande väv med inslag av hedmark med låga enbuskar, myrar, skogsdungar, sandstränder, lövängar, klapperstensvallar och raukfält. Här upplever man en rymd och frihet och närheten till havet var man än befinner sig.
Inbäddad i härlig grönska i Storsudrets storslagna natur ligger detta charmiga stenhus från slutet av 1800-talet med tillhörande uthus och med ett vackert läge nära havet och fin strand vid Skvalpvik, Holmhällar och Vändburg.

Platsbyggda garderober överallt. Nya fönster i gammal stil, dubbelkopplade. 54 st nya takkupor, med månfönster som är klädda med koppar utvändigt. Taket har höjts och isolerats utåt för att de vackra, gamla bjälkarna skall vara fullt synliga. Hängrännor i teak.
Nya ytterdörrar, trappor etc.
Allt invändigt gjort av finsnickeri från företag i När.
Ny punschveranda som är tillbyggd med 15 kvm. med utgång från kök. Isolerat och med golvvärme. Fransk dörr med trappa ut till träaltan och vidare ut i trädgården.
Renoveringar är gjord av Thurgrens Byggnation & Mureri från Sanda. Trädgården är gjord av Stånga Trädgård. Utvändiga lyktor gjorda av Wickmans smide i Visby.
Köket är platsbyggt av finsnickare. All maskinell utrustning högsta klass. Nytt värmesystem med nya radiatorer och ledningar, Luft/vatten värmepump med golvvärme som är vattenburen samt el i badrum, hall samt punschveranda. Samtliga radiatorer har snickarbyggda elementskydd.
Båda badrummen helt i Carraramarmor med exklusiva kranar i gammal stil och i mässing från Sekelskifte/Österby brädgård. Även kommoder badrum platsbyggda och med Carraramarmor. Inbyggt badkar samt hel dusch i Carrera marmor.
Hallgolv i Italiensk kalksten All färg invändigt Farrow&Ball Breda golvtiljor som är lutade på gammalt vis.
Eget dressingroom med tvättavdelning. Separat sektion för tvättmaskin & torktumlare Bosch.
Kök med öppen spis, alla stenskivor i Carraramarmor. Beslag, spis och kran i mässing.Siemens diskmaskin och exklusiv 90 bred lantspis från Lofra. Inbyggd kyl, frys och diskmaskin.
Helt nydragen el i hela huset med inbyggda spotlights, ljus som belyser takbjälkar och tak ( osynliga) vägglampor.
I vardagsrum ny öppen spis. Även ny öppen spis i köket.
Källardelen har delvis fått gjuten platta. Huset har fått ny isolering underifrån. Källaren dränerad med dräneringspump. Här finns även ett maskinrum med installerat filter till vatten för att få vattenkvalitén perfekt. Nytt avlopp. Nyrenoverad brunn.
Renoverat trädgårdshus med nytt tak och bredare port. Röjt i hela ruinen och förberett för nybyggnation av delar el hela lagårdsruinen. Vatten, avlopp samt el framdraget. Även arkitekt ritat som ritat på detta. Ny parkering gjord. Grusat gångar. I trädgården har Stånga planterat fruktträd, gjort bärland, satt häckar, snittblomsland, planterat ett par hundra David Austin rosor, planterat hundratalet lavendel som ska omringa hus och grusgångar. Trädgårdsbelysning och trädbelysning.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Intresseanmälan

 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
Entré Hamra Skogs 140
Entré
Vardagsrum Hamra Skogs 140
Vardagsrum
Vardagsrum Hamra Skogs 140
Vardagsrum
Kök Hamra Skogs 140
Kök
Kök Hamra Skogs 140
Kök
Kök Hamra Skogs 140
Kök
Till veranda Hamra Skogs 140
Till veranda
Veranda Hamra Skogs 140
Veranda
Utgång till altan Hamra Skogs 140
Utgång till altan
Platsbyggd förvaring med tvättmaskin och torktumlare Hamra Skogs 140
Platsbyggd förvaring med tvättmaskin och torktumlare
Badrum Hamra Skogs 140
Badrum
Badrum Hamra Skogs 140
Badrum
Badrum Hamra Skogs 140
Badrum
Sovrum nedre plan Hamra Skogs 140
Sovrum nedre plan
Sovrum nedre plan Hamra Skogs 140
Sovrum nedre plan
Sovrum nedre plan Hamra Skogs 140
Sovrum nedre plan
Sovrum nedre plan Hamra Skogs 140
Sovrum nedre plan
Allrum övervåning Hamra Skogs 140
Allrum övervåning
Duschrum Hamra Skogs 140
Duschrum
Sovrum 2 Hamra Skogs 140
Sovrum 2
Sovrum 3 Hamra Skogs 140
Sovrum 3
Sovrum 4 Hamra Skogs 140
Sovrum 4
Sovrum 4 Hamra Skogs 140
Sovrum 4
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
Härlig altan i bästa solläge och underbar kvällssol Hamra Skogs 140
Härlig altan i bästa solläge och underbar kvällssol
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
 Hamra Skogs 140
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta