Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Bredgatan 11

Visby-Innerstad

Södra Klinten - Visby innerstad

Representativ innerstadsfastighet med två fina hus, uppförda på 1800-talet, och egen parkering. Läget är lugnt och avkopplande på Södra Klinten nära det bästa Visby innerstad har att erbjuda. Huvudbyggnaden erbjuder ett stort och rymligt boende för en familj med fyra sovrum, stort kök, två toaletter, kontor, allrum, vardagsrum, badrum, balkong samt en spa-avdelning. Den mindre byggnaden, ett kulturhistoriskt bulhus, är avskiljd och insynsfri från huvudbyggnaden med egen ingång från Apgränd och ger goda hyresintäkter vid uthyrning. Innergården är fri från jobbig trädgårdsskötsel och man får tid över till familj och intressen.

Typ
Friliggande villa
Adress
Bredgatan 11
Fast.beteckning
Visby Flintan 2
Område
Visby-Innerstad
Ort
Visby
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rok, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
155/37 kvm
Tomtarea
210 kvm
Utgångspris
12 500 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Planlösning

Huvudbyggnad

Bulhus om ca 25 m².

Byggnaden är ett charmigt bulhus med enkelstugeplan som uppfördes omkring 1850. Fasaden är reveterad i ljus kulör som vackert går ihop med det tegeltäckta taket. Ingång till husets södra entré via Apgränd till mindre farstu. Nedre plan på huset disponerar ett mysigt allrum som har plats för matplats och sittgrupp, kök utrustat med spis, kyl/frys, diskmaskin och fläkt. Det finns även ett stilrent och fräscht duschrum med golvvärme och infälld belysning. Här finns WC, dusch och tvättställ. Från allrummet leder en trappa upp till den inredda vinden som fungerar som ett sovrum. Här finns plats för två sängar. Charmfaktorn är total och man kan nog inte bo mysigare än så här. Trots sin storlek så finns allt man behöver och man är självförsörjande. Huset värms upp med direktverkande elradiatorer.

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad om ca 155 m².

Entréplan

Hall
Ingång till huset från Bredgatan till rymlig hall i vinkel. Här finns gott om plats för avhängning och bra förvaring i klädkammare. Närmast entré ligger lättskött klinker som övergår till ekparkett.

Toalett I
I anslutning till entréplanets hall finns en toalett som renoverades 2017. På golvet ligger ett vackert kalkstensgolv från Gotland med golvvärme.

Kontor/bibliotek
Centralt i huset ligger ett öppet rum som förbinder hall, vardagsrum och kök. Rummet passar som kontor eller bibliotek. Rummet har en fiskbensmönstrad originalparkett och fint ljusinsläpp från stora fönster mot innergården.

Vardagsrum
Rummet är rymligt och lätt möblerat, och det finns plats för både soffa, bokhyllor och tv-möbel. Väggarna är målade och golvet belagt med fiskbensmönstrad originalparkett. Stora fönster mot öster fyller vardagsrummet med ljus under förmiddagen och en öppen spis förgyller tillvaron.

Kök
Det lyxiga köket renoverades 2009 och är perfekt för familjen som älskar att laga mat och som gärna bjuder hem släkt och vänner på stora middagar. Interiören kommer från Swenova och skåpen har skåpluckor och lådfronter i vitt samt valnöt. Arbetsbänkarna är i elegant granit och rostfritt stål. Inbyggda högtalare och infälld belysning gör det till en fröjd att laga mat. Stänkskyddet ovanför den långa arbetsbänken, med underlimmad diskho, är klätt med kakel. Vitvaror: induktionshäll (Miele), induktionsuppvärmd wokhäll (Miele), varmluftsugn (Miele), diskmaskin (Miele), fullhöjds kyl (Husqvarna/Electrolux) och fullhöjds frys (Husqvarna/Electrolux), mikrovågsugn (Gaggenau) och rostfri fläkt sattes in i samband med renoveringen. Köket har målade väggar och en fondtapet. Golvet är belagt med ett vackert golv med Gotlands furu. I köket finns även en matplats med utrymme för stort matbord och 10-12 sittande gäster.

Sovrum I
På entréplanet finns också ett rum som passar perfekt som sovrum eller kombinerat gästrum/arbetsrum. Rummet har plats för en dubbelsäng, alternativt en enkelsäng och ett stort skrivbord och utmärkt förvaring erbjuds i garderob. Golvet är belagt med ett fint furugolv.

Toalett II
Utanför sovrummet och köket på nedre plan finns praktiskt nog en toalett. Fint renoverad år 2007 med klinkergolv med golvvärme för frusna fötter.

Övre plan
Från den inre hallen leder vitmålad trappa upp till husets övre plan som disponeras med tre sovrum, allrum, hall, badrum och balkong.

Hall
Hall som förenar sovrum badrum och allrum samt trappa till nedre plan. Från hallen når man även balkongen.

Balkong
Huset erbjuder det mesta man kan efterfråga och utöver den fina innergården erbjuder balkongen ytterligare en samlingsplats för familjen och vännerna på besök. Balkongen vetter mot sydväst och är av modell större. Här kan du med fördel möblera upp med en lonungegrupp och titta ut över takåsarna.

Allrum
Trevligt allrum med plats för sittgrupp och skrivbord.

Badrum
Badrummet, totalrenoverades 2010, inrymmer tvättställ med kommod, dusch med vikväggar i klarglas och ett badkar. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med en plastmatta med struktur och golvvärme. Vädringsfönstret släpper in frisk luft och fyller badrummet med dagsljus.

Sovrum II
Ljust och fint sovrum som ligger mot öster och har en stor takkupa som skänker ljus. Rummet har plats för en enkelsäng, sängbord och bokhylla med mera.

Sovrum III
Rymligt sovrum med plats för en kontentinentalsäng och sängbord. I rummet finns en vacker kakelugn som förhöjer mysfaktorn en kall vinterkväll. Förvaring i skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en textilmatta för komfort och värme.

Sovrum IV
Husets fjärde och sista sovrum erbjuder även här en stor yta för dubbelsäng och gängse möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett målat furugolv.

Källare
I källaren kan man koppla av med bad och bastu i husets spa. Här finns ett hörnbadkar med bubbelfunktion, dusch och en torrbastu med flera sittplatser.
Husets källare består i övrigt av förråd, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och ett pannrum som numera fungerar som förråd då uppvärmning sker med fjärrvärme.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1800-talet
Fasad
Puts
Stomme
Skiftesverk
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grund
Källare under del av huset
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomten

Tomtarea 210 m² (friköpt). Husen avskiljs av en förrådsbyggnad och respektive hus har en egen trivsam uteplats. Här inryms utemöbler och grill för dagens och kvällens aktiviteter. Trädgårdsskötseln är minimal och du får istället tid över till annat.

Bilplats

P-plats med plats för 1 bil finns med infart från Apgränd.

TV- och internetanslutning

TV: Fastigheten är ansluten till fibernätet..

Driftskostnader

Uppvärmning
28 000 kr/år
Hushållsel
24 800 kr/år
Vatten/avlopp
9 857 kr/år
Sotning
1 650 kr/år
Försäkring
6 014 kr/år
Summa
70 321 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftskostnaderna avser ett permanent boende i båda husen. Posten vatten/avlopp avser även renhållning. Uppvärmningskostnaden avser fastighetens andel av kostnaden. Angränsande fastighet Visby Flintan 3 står för 30 % av kostnaden.

Energideklaration

Status
Beställd

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad som utöver förvaring ger inssynsskydd mellan huskropparna.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 407 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Taxeringsår
2015
Värdeår
1936
Byggnadsvärde
1 662 000 kr
Markvärde
1 745 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 2 500 000 kr.

Inskrivningar / Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Vatten- och Avloppsledning,uppstigningsanordning Till Skorsten,fjärrvärmecentral
Planbestämmelser
Fornlämning , Detaljplan (2010-02-22)
Rättigheter last
Avtalsservitut Vatten-Och Avloppsledning,uppstigningsanordning Till Skorsten,fjärrvärmecentral

Övrigt

Mitt i det lugna och fridfulla området som kallas "Djurriket" eller Södra Klinten, ligger båda dessa hus på en gemensam fastighet. En ny ägare har möjlighet att disponera husen var för sig då husen har separata ingångar från Bredgatan respektive apgränd. Husen avskiljs med en förrådsbyggnad och placeringen gör att det passar utmärkt som generationsboende eller att använda ett av husen som ett attraktivt uthyrningsobjekt med extra intäkter eller en fristad för vänner och släkt på besök.

Fastighetens läge i innerstan är lugnt och man ligger ett stenkast från Södertorg, Adelsgatan och hamnen. I grannskapet myllrar det av mysiga caféer, restauranger, shopping och allt det härliga innerstan har att erbjuda.

Större delen av inventareierna är möjlig att förvärva i samband med köpet av fastigheten.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Intresseanmälan

Lugnt läge på södra klinten Bredgatan 11
Lugnt läge på södra klinten
Huvudbyggnaden är uppförd på 1800-talet Bredgatan 11
Huvudbyggnaden är uppförd på 1800-talet
Parkering och separat ingång till bulhuset från Apgränd Bredgatan 11
Parkering och separat ingång till bulhuset från Apgränd
Separat ingång till Bulhus respekitve innergård för huvudbyggnad Bredgatan 11
Separat ingång till Bulhus respekitve innergård för huvudbyggnad
 Bredgatan 11
Lyxigt kök från 2009 Bredgatan 11
Lyxigt kök från 2009
Plats för stort matbord Bredgatan 11
Plats för stort matbord
Köksö med bänkskiva i granit Bredgatan 11
Köksö med bänkskiva i granit
Wokhäll från Miele Bredgatan 11
Wokhäll från Miele
Skåpsinteriör i valnöt samt vitt Bredgatan 11
Skåpsinteriör i valnöt samt vitt
Vitvaror i rostfritt Bredgatan 11
Vitvaror i rostfritt
Social matlagning Bredgatan 11
Social matlagning
Kontor förbinder hall, vardagsrum och kök Bredgatan 11
Kontor förbinder hall, vardagsrum och kök
Vy mot vardagsrum Bredgatan 11
Vy mot vardagsrum
Vardagsrum med plats för sittgrupp Bredgatan 11
Vardagsrum med plats för sittgrupp
Öppen spis i vardagsrum Bredgatan 11
Öppen spis i vardagsrum
Hall och huvudingång Bredgatan 11
Hall och huvudingång
Hallen går i vinkel Bredgatan 11
Hallen går i vinkel
WC i hallen. Renoverad 2017 med gotländsk kalksten Bredgatan 11
WC i hallen. Renoverad 2017 med gotländsk kalksten
 Bredgatan 11
Sovrum nedre plan Bredgatan 11
Sovrum nedre plan
Fönster mot innergården Bredgatan 11
Fönster mot innergården
Inre hall med vy mot kök Bredgatan 11
Inre hall med vy mot kök
WC i inre hallen Bredgatan 11
WC i inre hallen
Inre hall med utgång till innergården och trappa till övre/nedre plan Bredgatan 11
Inre hall med utgång till innergården och trappa till övre/nedre plan
Hall övre plan med utgång till balkong Bredgatan 11
Hall övre plan med utgång till balkong
Trivsam balkong med plats för större sittgrupp Bredgatan 11
Trivsam balkong med plats för större sittgrupp
Badrum renoverat 2010 Bredgatan 11
Badrum renoverat 2010
Både badkar och dusch Bredgatan 11
Både badkar och dusch
Ljusa och fina färger Bredgatan 11
Ljusa och fina färger
 Bredgatan 11
Allrum Bredgatan 11
Allrum
Allrum med vy mot sovrum Bredgatan 11
Allrum med vy mot sovrum
 Bredgatan 11
Trivsamt sovrum med fönster mot Apgränd Bredgatan 11
Trivsamt sovrum med fönster mot Apgränd
Bra förvaring Bredgatan 11
Bra förvaring
Kakelugn Bredgatan 11
Kakelugn
Hall med sovrum rakt fram och badrum till vänster Bredgatan 11
Hall med sovrum rakt fram och badrum till vänster
Sovrum i södra delen med plats för dubbelsäng Bredgatan 11
Sovrum i södra delen med plats för dubbelsäng
Sovrum mot Bredgatan Bredgatan 11
Sovrum mot Bredgatan
 Bredgatan 11
Trappa till källaren Bredgatan 11
Trappa till källaren
Spa-avdelning med bubbelbadkar, dusch och bastu Bredgatan 11
Spa-avdelning med bubbelbadkar, dusch och bastu
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
Tvättstuga Bredgatan 11
Tvättstuga
Utgång till innergården från den inre hallen Bredgatan 11
Utgång till innergården från den inre hallen
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
Som gjort för ljumma sommarkvällar Bredgatan 11
Som gjort för ljumma sommarkvällar
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
 Bredgatan 11
Förråd och insynsskydd från det andra huset mot Apgränd Bredgatan 11
Förråd och insynsskydd från det andra huset mot Apgränd
Parkeringsplats från Apgränd Bredgatan 11
Parkeringsplats från Apgränd
Entré till bulhus Bredgatan 11
Entré till bulhus
Bulhus med egen innergård Bredgatan 11
Bulhus med egen innergård
 Bredgatan 11
Entré Bredgatan 11
Entré
Allrum med plats för sittgrupp och matbord Bredgatan 11
Allrum med plats för sittgrupp och matbord
 Bredgatan 11
Ljust och fint kök med alla bekvämligheter Bredgatan 11
Ljust och fint kök med alla bekvämligheter
Fönster mot den egna, insynsskyddade innergården Bredgatan 11
Fönster mot den egna, insynsskyddade innergården
Duschrum Bredgatan 11
Duschrum
 Bredgatan 11
Vidare till vindsutrymmet Bredgatan 11
Vidare till vindsutrymmet
Mysig vind med plats för dubbelsäng Bredgatan 11
Mysig vind med plats för dubbelsäng
 Bredgatan 11
Fastighetskarta Bredgatan 11
Fastighetskarta
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta