Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Tofta Kroks 605

Tofta - Västra Gotland

Modern villa med flygel och två gårdsstugor i Tofta med gång- och cykelavstånd till stranden

I ett av Gotlands mest attraktiva läge, i Tofta/Gnisvärd, ligger denna fastighet med två separata och självförsörjande bostadshus i avskildhet från varandra på en 4 000 m² stor tomt. Husen erbjuder ett flexibelt boende om totalt 188 m² för den stora familjen, som ett uthyrningskoncept med bra hyresintäkter eller varför inte kunna ta emot släkt och vänner på besök. Totalt inryms upp till 22 bäddar tillsammans med de två gårdshusen.

Husen färdigställdes år 2017 och är i ett mycket bra skick utan stundande renoveringar så att man kan ha semester på riktigt. Husen är vinterbonade så ni kan ta med hela släkten hit och fira jul här! I båda husen har moderna luft/luftvärmepumpar installerats som effektivt värmer upp husen till en låg förbrukning, eller ger behaglig kyla på sommaren.

Huskropparnas placering på tomten ger privata uteplatser åt respektive hus och husen har även separata el- och fiberabonnemang för att kunna underlätta uthyrning. Utöver detta finns även två gårdsstugor på ca 15 kvm vardera med pentry och utedusch (på gårdsstuga nr 2).

Tomtens stora yta om 4 054 m² torde ge goda möjligheter till att stycka av fastigheten om så önskas även om detta är något som inte kan garanteras och måste prövas av myndigheterna av den nya ägaren.

Gnisvärd och Tofta har verkligen något för alla och i området finns padelbanor, restauranger, bageri och minigolf. Tröttnar man på det stilla och lugna omgivningarna så ligger "Tofta Beach" strax söderut med after beach, restauranger och fler aktiviteter. Området har utmärkta förbindelser till och från Visby med buss, bil och cykel.

- Hyresintäkter år 2022 uppgick till 389 000 kr. (Bara sommarsäsong)
- Hyresintäkter år 2021 uppgick till 499 000 kr. (Sommar- och lågsäsong)
- Fullt utrustade kök i huvudbyggnad och flygel. Trinettkök i gårdshusen.
- Kaklade badrum med två duschplatser i huvudbyggnaden och en duschplats i flygeln. Gårdsstuga nr 2 har utedusch.
- Två WC i huvudbyggnaden. En WC i flygeln.
- 4,5 sovrum i huvudbyggnaden. 3 sovrum i flygeln. 1 sovrum i gårdsstugan.
- Möjlighet till 11 bäddplatser i huvudbyggnad, 7 bäddplatser i flygeln och 4 bäddplatser i gårdsstugorna.
- Kommunalt V/A
- Braskamin i huvudbyggnad och flygel.
- Två separata fiberanslutningar till huvudbyggnad respektive flygel.

Typ
Fritidshus
Adress
Tofta Kroks 605
Fast.beteckning
Tofta Kroks 1:302
Område
Tofta - Västra Gotland
Ort
Gotlands Tofta
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rok, varav 7.5 sovrum
Boarea/biarea
188/10 kvm
Tomtarea
4 054 kvm
Utgångpris
4 995 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Planlösning

Rumsbeskrivning på huvudbyggnaden om 125 m²

ENTRÉPLAN

VARDAGSRUM / KÖK
Husets vardagsrum är den naturliga samlingspunkten och bjuder på en social tillvaro med öppen planlösning tillsammans med kök och matplats. Taket är öppet till nock, ca 5,5 m, vilket ger en härlig rymd och känsla. Flertalet fönster och helglasade altandörrar mot uteplatsen i söder ger rummet ett härligt och naturligt ljus hela dagen. På golvet ligger ett vackert parkettgolv med vattenburen golvvärme som är genomgående i hela huset. Inne i rummet står en braskamin som är vänd mot vardagsrumsdelen och förhöjer mysfaktorn och sprider värme. En luftvärmepump på väggen ger svalka och komfort under sommarhalvåret. Det öppna rummet inrymmer med lätthet ett stort matsalsbord, sittgrupp och TV-möbel.
Köket är modernt, stilsäkert och välplanerat. Det är rejält tilltaget med bänkyta och förvaring. Skåpen är grå och köksbänken gjord av solid ek. Kökets u-form gör att man har en bredare bänk mot matplatsen. Utrustningen ugörs av induktionshäll, ugn, kyl och frys side-by-side, vinklad fläkt samt diskmaskin.

UTEPLATS
Huset uteplats är placerad i söderläge och inrymmer utemöbler samt grill på träaltanen. Uteplatsen ligger intill en mindre skogsdunge och syrenhäck vilket delvis ger skugga för den som önskar.

BADRUM
I anslutning till hallen finns ett stort badrum som inrymmer två duschplatser, tvätställskomod med dubbla blandare och handfat, spegel, handdukstork, WC och en toppmatad tvättmaskin. Ett grått klinkergolv med golvvärme värmer frusna fötter och väggarna är klädda i vitt kakel. Ljusinsläpp från frostat fönster mot innergården.

SOVRUM I och II
De båda sovrummen på entréplanet har plats för en dubbelsäng respektive två enkelsängar. I båda rummen finns garderobsförvaring.

HALL
Hallen, varifrån man når husets alla rum på entrévåningen samt trappan till övre plan, har gott om utrymme för jackavhängning, skoställ, sittbänk med mera. I hallen skyddar ett slitstarkt klinker med golvvärme mot skornas smuts och. Elskåpet har moderna säkringar och installerades i samband med husets byggnation och det finns även fiber inkopplat.

ÖVRE PLAN

ALLRUM / SOVALKOV / WC
Allrummet på övre plan fungerar utmärkt som ett extra vardagsrum för barnen eller inhysa sovplatser för vänner på besök i en bäddsoffa och i sovalkoven. Sovalkoven inrymmer en 90 cm säng och i allrummet finns plats för bäddsoffa, bord och TV-möbel. Härifrån ser man även ner på delar av vardagsrummet på nedre plan. På toaletten finns WC, tvättställ, samt spegelskåp med inbyggda spotlights.

SOVRUM III OCH IV
Övervåningens två sovrum ligger i husets ena ände och inrymmer två enkelsängar vardera med sängbord. Rummen har snedtak och inrymmer byråer.

Rumsbeskrivning på gårdshus nr 1 om 15 m².
Gårdshuset ligger i anslutning till husets altan. Den har ett rum med plats för två sängar och det finns ett enklare pentry med diskho, två kokplattor och kylskåp.

Rumsbeskrivning på flygel om 63 m² .

Flygeln är ett 1-planshus som färdigställdes 2017 på en isolerad betongplatta med trästomme, träfasad samt tegeltak och värms upp med en luftvärmepump, braskamin och vattenburen golvvärme via en elpanna. Huset ligger väl avskilt från huvudbyggnaden utan insyn vilket gör huset lämpligt till uthyrning, generationsboende eller som sovplats till släkt och vänner som kommer på besök.

VARDAGSRUM OCH KÖK
Rummet har en avlång form och är naturligt avdelad med en sällskapsdel i ena delen och kök med matplats i den andra delen. Rummet inrymmer soffa, fåtöljer och en matgrupp. Köket är välutrustat och har moderna faciliteter så som diskmaskin, ugn, kyl/frys och induktionshäll. Här finns även en bardisk som kan användas som arbetsbänk eller för uppläggning. Hela rummet är öppet upp till taknocken, en takhöjd på upp till 3,3m. På långsidan av rummet finns fyra höga fönster och två dörrar mot den insynsskyddade uteplatsen. I rummet står också en braskamin för värme och mys.

SOVRUM I, II OCH III
Huset inrymmer totalt tre sovrum och två av sovrummen inrymmer två sängar vardera och en säng i det minsta rummet. Sängar som kan stå ihop eller stå fritt. Garderober finns i varje sovrum.

BADRUM
Intill hallen finns ett helkaklat badrum med duschkabin, tvättställ med underliggande lådor samt ett spegelskåp. I badrummet står även en toppmatadtvättmaskin och en handdukstork finns placerad på väggen.

HALL
Huvudentrén till huset finns på långsidan som vetter mot söder och hallen har klinkergolv och plats för avhängning vid hatthylla och skoställ.

UTEPLATS
Huset uteplats har plats för både utemöbler och grill på träaltanen. Uteplatsen är placerad längs en äldre stenmur vilket ger en fin inramning. Den ena delen av uteplatsen ligger i öster med sol under stora delar av förmiddagen och den andra delen ligger på gaveln mot väster med sol under eftermiddagen.

Rumsbeskrivning på gårdshus nr 2 om 15 m².
Gårdshuset ligger i anslutning till flygelns altan. Den har ett rum med plats för två sängar, hängare och sängbord. I det andra mindre rummet finns ett enklare pentry med diskho, två kokplattor och kylskåp. Bakom huset finns en insynsskyddad utedusch med varmvatten.

Husens placering och skick tillsammans med att dom är självförsörjande öppnar för ett flexibelt fritidsboende med goda möjligheter att fintrimma boendekostnaden.
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2016-2017
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Luft- vattenvärmepump, luftvärmepump och braskamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomten

Lättskött och plan trädgårdstomt med plats för både avkoppling och lek på gräsmattan. Mot väster finns en naturlig häck med buskar och mindre träd. Mot sydöst finns en mindre skogsdunge. Mot öster finns en rymlig äng med planterade fruktträd och en väl tilltagen häck i dubbla rader med tuja och cypress-plantor.

Bilplats

Flertalet parkeringsplatser finns på den grusade infarten som avskärmas med en vitkalkad stenmur. Parkeringen och gångar till husen grusades om, inklusive ny täckduk, under 2022.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber via Eskelhem Tofta Fiberförening. Bredband: Fiber via Eskelhem Tofta Fiberförening.

Driftskostnader

Hushållsel
49 630 kr/år (14 600 kWh/år)
Vatten/avlopp
14 145 kr/år
Renhållning
6 190 kr/år
Försäkring
5 600 kr/år
Övrigt
2 500 kr/år
Summa
78 065 kr/år
Posten el avser även uppvärmning Övrigt avser kostnaden för fiber. Kostnaderna avser år 2022 när husen både hyrdes ut veckovis under sommaren och under lågsäsongen

Energideklaration

Status
Behövs ej

El

Elförbrukning
14 600 kWh/år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 520 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Taxeringsår
2021
Värdeår
2016
Byggnadsvärde
2 676 000 kr
Markvärde
844 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Utökat Nybyggnadsförbud Enligt Väglagen

Övrigt

Fastigheten har två el abonnemang och två fiberanslutningar, ett på huvudbygganden och ett på flygeln, vilket gör det lättare att vidarefakturera vid ev. uthyrning.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Nicklas Ivarsson
0733-660 330
nicklas@bertwig.se
Nicklas Ivarsson

Intresseanmälan

Huvudbyggnad á 125 m² Tofta Kroks 605
Huvudbyggnad á 125 m²
Gårdsplan med flygel till vänster Tofta Kroks 605
Gårdsplan med flygel till vänster
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
Planritning entréplan huvudbyggnad Tofta Kroks 605
Planritning entréplan huvudbyggnad
Planritning övre plan huvudbyggnad Tofta Kroks 605
Planritning övre plan huvudbyggnad
Gårdsstuga 1 á 15 m² Tofta Kroks 605
Gårdsstuga 1 á 15 m²
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
Flygel á 65m² Tofta Kroks 605
Flygel á 65m²
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
Planritning gästhus Tofta Kroks 605
Planritning gästhus
Vy mot gårdshus 2 á 15 m² Tofta Kroks 605
Vy mot gårdshus 2 á 15 m²
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
Gnisvärds fiskeläge Tofta Kroks 605
Gnisvärds fiskeläge
 Tofta Kroks 605
Gnisvärds hamn Tofta Kroks 605
Gnisvärds hamn
Stranden i Gnisvärd Tofta Kroks 605
Stranden i Gnisvärd
Tofta Tofta Kroks 605
Tofta
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
 Tofta Kroks 605
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta