Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Östergarn falhammars 830

Östergarn Sandviken

BRF Sandviken Strand

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Intill Sandvikens fantastiska sandstrand på Östergarnslandet planeras det att uppföras 31 attraktiva uthyrningsstugor i bostadsrättsform. Som spekulant har man i dagsläget möjlighet att avisera sitt intresse med en intresseanmälan och den fortsatta processen fortlöper så snart ett bygglov vunnit lagakraft.

Uthyrningsstugorna beräknas bli ca 66,5 kvm stora som disponeras på 4 rum och kök. Framför uthyrningsstugorna finns ingen bebyggelse och den vackra och barnvänliga sandstranden breder ut sig.

Uthyrningsstugorna är tänkta att präglas av stilsäkra och tidlösa materialval tillsammans med en genomgående bra planlösning och stora fönsterpartier. Allt med tonvikt på att skapa ett genuint semesterboende att kunna återvända till/hyra ut, när man vill på året. Samtliga uthyrningsstugor har en altan för ljumma sommarkvällar och stranden är bara ett par steg bort via en sandgräshed och sanddynorna utan att behöva korsa någon väg. Sandvikens naturreservat gränsar till föreningens fastighet och utgör en 600 meter lång och 150 meter bred remsa på stranden. Stranden och sanddynerna har mycket stora naturvärden och naturreservatet hjälper till att bibehålla områdets karaktär av öppen strand.

Som bostadsrättshavare hyr man ut sin stuga, genom att endast lämna in sin nyckel till campingens reception. Dem handhar sedan
resterade del med städning, uthyrning och tillsyn.
Enklare kan de inte bli.

Sandviken är ett populärt och familjevänligt område som erbjuder något både för stora som små. Den största attraktionen är den långgrunda stranden som är en av Gotlands vackraste och barnvänligaste. Stranden är flera kilometer lång av finkornig sand där södra delen gränsar mot klippor och för att i norra delen gränsa mot det pittoreska fiskeläget Sysne.

Inom föreningens område så finns en restaurang vilket innebär att man inte behöver ta sig någon längre sträcka om man blir sugen på en bit mat. I närområdet finns även fiskbutiken vid Sysne, restaurang och hamn vid Herrvik, samt
livsmedelsaffär och restaurang i Katthammarsvik som är beläget ca 5 km bort där det även finns tennis och padelbana. Gillar man vandring och vacker natur erbjuder den nya Östkustleden en lätttillgänglig och naturskön kuststräcka på över 7 mil som kantas av pittoreska fiskelägen, sandstränder, raukar och mycket mer. Till Visby och övriga Gotland finns det möjligheter ta sig med kollektivtrafik från Sandviken.

Brf Sandviken strand planeras att utgöras av 31 uthyrningsstugor, som uppförs i två etapper, samt en sommarrestaurang. Den första etappen innefattar 13 uthyrningsstugor som beräknas vara klara för inflyttning till sommarsäsongen 2022.
Uthyrningsstugorna uppförs med fasad av stående träpanel för att smälta in i miljön och respektive etapp sammanflätas av ett stort trädäck. Stugorna blir utrustade med luftburen golvvärme och varje stuga har en altan med markis. Smakfull interiör med bl.a. stilsäkert kvalitetskök från Ballingslöv med vitvaror från Miele, ryggåstak, stora glaspartier, helkaklat duschrum i modern tappning och en planlösning som möjliggör fler sovrum. Till varje lägenhet medföljer även ett förråd samt egen parkeringsplats.

Insatser och avgifter är preliminära tills bygglov vunnit lagakraft och kostnadskalkylen blivit intygsgiven och registrerad. Detta innebär att inga bindande avtal träffas innan samtliga myndighets tillstånd erhållits.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Östergarn falhammars 830
Område
Östergarn Sandviken
Ort
Katthammarsvik
Antal rum
4 rum
Boarea
66.5 kvm
Månadsavgift
3 200 kr/mån
Utgångspris
3 195 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Linus Edwardson
0739-29 99 91
linus@bertwig.se
Linus Edwardson

Planlösning

Allmän beskrivning

Stugorna är tänkta att präglas av stilsäkra och tidlösa materialval tillsammans med en genomgående bra planlösning och stora fönsterpartier. Allt med tonvikt på att skapa ett genuint semesterboende att kunna återvända till året runt. Samtliga stugor har en altan för ljumma sommarkvällar och stranden är bara ett par steg bort via en sandgräshed och sanddynorna utan att behöva korsa någon väg.

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
2021-2022 (Under uppförande)
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Ekonomi

Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift
3 200 kr/mån. inklusive vatten, avlopp, renhållning och parkering
Bostaden är pantsatt
Nej

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV- och internetanslutning

TV: Fiber. Bredband: Fiber.

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Sandviken Strand
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-2807
Allmänt om föreningen
Nybildad bostadsrättsförening i Sandviken med 31 fristående stugor under uppförande som kommer upplåtas med bostadsrätt samt en restauranglokal.
Byggnationen av stugorna kommer att utföras i 2 st. etapper med 13 st. stugor i första etappen och 18 st. stugor i etapp 2.
Föreningens friköpta fastighet Östergarn Falhammars 1:22 angränsar till den fina sandstranden i Sandviken.
Föreningens ekonomi
Föreningen är nybildad och arbetet med kostnadskalkylen är påbörjad. Kostnadskalkylen och den ekonomiska planen ligger till grund för föreningens fortsatta ekonomi.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
31 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Stugorna kommer att ha anslutning till fibernätet och respektive bostadsrättshavare tecknar egna abonnemang.
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Samtliga stugor planeras uppföras under 2021-2022 och utöver detta finns inga planerade renoveringar eller ombyggnationer.
Parkering
Parkering tillhandahålls av föreningen på området.
Övrigt
Föreningen har en liberal inställning till uthyrning i andra hand vilket innebär att medlemmarna med nuvarande stadgar har möjlighet att upplåta sin stuga i andra hand.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Linus Edwardson
0739-29 99 91
linus@bertwig.se
Linus Edwardson

Intresseanmälan

 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
vy 1 norrpil Östergarn falhammars 830
vy 1 norrpil
Sandvikens badstrand Östergarn falhammars 830
Sandvikens badstrand
Sandvikens badstrand Östergarn falhammars 830
Sandvikens badstrand
Mot Sysne Östergarn falhammars 830
Mot Sysne
Sysne Fiskeläge Östergarn falhammars 830
Sysne Fiskeläge
Sysne Fiskeläge Östergarn falhammars 830
Sysne Fiskeläge
Fiskbutik Östergarn falhammars 830
Fiskbutik
Katthammarsvik Östergarn falhammars 830
Katthammarsvik
Herrvik (foto Harriet Cederqvist) Östergarn falhammars 830
Herrvik (foto Harriet Cederqvist)
 Östergarn falhammars 830
Bottenvåning Östergarn falhammars 830
Bottenvåning
Övervåning Östergarn falhammars 830
Övervåning
karta Östergarn falhammars 830
karta
 Östergarn falhammars 830
 Östergarn falhammars 830
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta