Till salu Sälja Köpa Våra tjänster Om oss Kontakt

Vårdklockegatan 6 och 8

Visby innerstad

Visby innerstad - Ståtlig 1700-talsfastighet med bra hyresintäkter

På Vårdklockegatan mitt i Visby innerstad ligger denna fantastiska 1700-talsfastighet. Två separata bostadshus, båda uppförda i mitten av 1700-talet, ger en utmärkt möjlighet att bo i ett av innerstadens bästa lägen. Läget är centralt men ändå lugnt och från övre plan mot Vårdklockegatan erbjuds underbart västerläge med riktigt bra utsikt över havet, takåsarna och innerstadens fantastiska miljö. Idag drivs fastigheten som ett lägenhetshotell med många återkommande hyresgäster. Totalt 8 lägenheter med ungefärliga hyresintäkter på 1 miljon per år.

Hela det stora huset mot Vårdklockegatan är tillgänglig för köparen direkt efter sommaren 2021 och lägenheterna i det bakre huset är uthyrda på tillfälliga kontrakt som löper ut våren 2021 med 3 månaders uppsägningstid.

Fördelning boarea/biarea mellan byggnaderna:
Vårdklockegatan 8 (Stora huset närmast Vårdklockegatan, 4 lägenheten): Boarea 217,21 kvm och biarea 43,72 kvm

Vårdklockegatan 6 (Gårdshuset, 4 lägenheter): Boarea 100,23 kvm och biarea – 34,85 kvm.

Typ
Lägenhetshotell
Adress
Vårdklockegatan 6 och 8
Fast.beteckning
Visby Ringaren 17
Område
Visby innerstad
Ort
Visby
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
13 rok
Boarea/biarea
317.4/78.5 kvm
Tomtarea
441 kvm
Utgångspris
22 000 000 kr
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Mikael Ekström
070 342 15 00
mikael@bertwig.se
Mikael Ekström
Extra kontaktperson Hjalmar Bertwig
Fastighetsmäklare
0722-113300
hjalmar@bertwig.se
Hjalmar Bertwig

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på hela fastigheten om ca 317,4 m².

Lägenhet 1, nedre plan mot Vårdklockegatan
45,36 m² - 2 rok
Entré till lägenheten sker via Vårdklockegatan. Vardagsrum med trägolv och i detta rummet finns kakelugn. I vardagsrummet finns en kakelugn (ej i funktion). Sovrum med parkettgolv och flera garderober. Ingång till wc/duschrum från sovrummet. Duschrum med plastmatta på golvet och kaklade väggar som är utrustat med wc, dusch, handfat och handdukstork. Köket har klinkergolv och är utrustat med spis med ugn, kyl/frys, fläkt, diskänk och micro. Matplats i köket och utgång till stor egen uteplats.

Lägenhet 2, nedre plan mot Vårdklockegatan
28,56 m² - 1,5 rok
Entré till lägenheten sker från Vårdklockegatan. Vardagsrum med trägolv. I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger kök med spishäll, ugn, diskbänk, fläkt, kylskåp med frysfack och en micro. Här finns en kakelugn (ej i funktion). I en alkov in från vardagsrummet ligger en sovalkov med plats för dubbelsäng. Från alkoven nås badrum med dusch, wc, handfat och handdukstork. Badrumsgolvet har plastmatta och väggarna är klädda med kakel. Viss havsutsikt från denna lägenhet.

Lägenhet 3, nedre plan gårdshus
12,93 m² - 1 rok
Entré från passagen in mot gårdshuset. Lägenheten har klinkergolv och ett rum med plats för enkelsäng och mindre köksdel utrustad med spishäll, micro, kylskåp med frysfack och diskbänk. Duschrum med wc, dusch, handfat. Golvet och väggarna är klädda med plastmattor.

Lägenhet 4, Nedre plan gårdshus
38,64 m² - 2 rok
Entré från gårdshus. Allrum med plats för både soffa och matplats med laminatgolv. Sovrum med plastmatta. Kök med halvvägg som ger ljusinsläpp i köksdel och en sittplas med barstolar. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt, kylskåp med frysfack samt micro. Duschrum med plastmatta och kaklade väggar utrustat med wc, handfat och dusch. Möjligt att utöka lägenhetens storlek då tvättstuga och förråd ligger vägg i vägg med denna lägenheten.

Lägenhet 5, Övre plan gårdshus
20,19 m² - 1 rok
Allrum/sovrum i öppen planlösning mot köksdel med laminatgolv. Plats för dubbelsäng och soffor. Köket är utrustat med kylskåp med frysfack, spis med ugn, fläkt, diskbänk och micro. Duschrummet har plastmatta på golvet och kaklade väggar och är utrustat med wc, dusch och handfat.

Lägenhet 6, Övre plan gårdshus
28,47 m² - 1 rok
Stort öppet allrum/sovrum med plats för dubbelsäng, soffor och matplats. På golvet ligger en plastmatta och köket som ligger i öppen planlösning mot rummet är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, diskbänk, fläkt och kylskåp med frysfack.Duschrummet har plastmatta på golvet och kaklade väggar och är utrustat med dusch, wc och handfat.

Lägenhet 7, Nedre plan mot Vårdklockegatan (ingång från gården)
33,06 m² - 1 rok
Sovrum/allrum med trägolv. Plats för dubbelsäng och fåtöljer och här finns en kakelugn (ej i funktion). Kök med plastmatta på golvet och plats för matplast. Utrustning: kyl med frysfack, diskbänk, ugn med två spisplattor på samt en micro.

Lägenhet 8, Övre plan mot Vårdklockegatan och entré/hall nedre plan med ingång från gården
109,16 m² + biarea 5,69 m² - 4 rok
Entrén på nedre plan har kalkstensgolv och gott om plats för avhängning av ytterkläder. Övre plan har två sovrum, båda med fönster mot gården. I det största sovrummet finns en kakelugn (fungerande). Båda sovrummen samt hallen har massiva vitpigmenterade trägolv. Köket är stilfullt renoverat och har spis med ugn, en fungerande vedspis, kyl/frys och diskmaskin. Golvet är rutig linoleummatta. Matrummet ligger mellan köket och vardagsrummet och ligger med fönster i västerläge med fantastisk havsutsikt. Här finns plats för en stor matplats, på golvet ligger parkettgolv och här finns en kakelugn (fungerande). Vardagsrummet är ett stort rum med två fönster mot väster med mycket vacker utsikt mot havet och över Visbys takåsar. Västerläget gör att du kan njuta av vacker kvällsol och solnedgångar ned i havet. Rummet har stora ytor och en stor vacker kakelugn (fungerande). Samtliga kakelugnar är nysatta och skorstnarna renoverade vilket gör att alla dessa samt vedspisen är möjliga att elda i. Badrummet har dusch, wc, handfat och ingång till förvaringsutrymme i kattvindar längs med ytterväggarna. Här ligger plastmatta på golvet och väggarna är kaklade.

Ovanför lägenhet 8 finns en oinredd vind med ståhöjd i mitten, uppmätt till 31,27 m² (biarea).

Gårdshuset har ett utrymme som idag är tvättstuga och förråd som är uppmätt till 30,9 m² (biarea).

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1750
Fasad
Puts/Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster, kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Kalksten
Tak
Plåt
Grund
Källare/Torpargrund
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Areakälla
Areauppgifter enligt uppmätning 2018.

Tomten

Tomtarea 441 kvm. Tomten är friköpt. Vackert uppväxt och skyddad innergård. Huvudsakligen stensatt och flera uteplatser.

Bilplats

Till fastigheten hör inga bilplatser.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber finns..

Driftskostnader

Uppvärmning
26 049 kr/år
Hushållsel
31 698 kr/år
Vatten/avlopp
52 277 kr/år
Försäkring
9 774 kr/år
Summa
119 798 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 14 244 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-24)
Energiförbrukning
162 kWh/m2/år (ATEMP)
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 748 000 kr (fastställt avseende år 2019)
Taxeringsår
2019
Värdeår
1969
Byggnadsvärde
3 003 000 kr
Markvärde
1 745 000 kr
Skatt/avgift
14 244 kr
Typkod
320, Hyreshusenhet, bostäder

Pantbrev

Totalt 21 st pantbrev om 5 610 000 kr.

Inskrivningar / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Fornlämning , Detaljplan (2010-02-22)

Tillträde

Tillträde möjligt 1 sept 2021

Övrigt

Idag drivs fastigheten som ett lägenhetshotell. Ett väletablerat varumärke vid namn Ringarens lägenhetshotell med webbadressen: uthyrningvisby.se. Huvudsakligen är det återkommande kunder som återkommer år efter år med stor kundnöjdhet. Tillstånd för att bedriva befintlig verksamhet i form av bygglov och brandskydd finns. I köpet ingår övertagande av varumärket Ringarens lägenhetshotell med befintlig webbplats, kundstock och kommande bokningar.

Energideklaration och OVK har utförts 2018.

För information om hyresintäkter och pågående bokningar, vänligen kontakta ansvarig mäklare.


Allmänt om fastigheten (Källa: Länsmuseet på Gotland):
Fastigheten Ringaren 17 är belägen i kvarterets nordvästra del, gränsade till Vårdklockegatan i samma väderstreck. Den utgjordes av åkermark fram till infästet 1766, likt större delen av kvarteret. Marken ingick då i en större tomt där även nuvarande Ringaren 1 och 16 ingick. Vid tiden för husklassifikationen 1785 motsvarades fastigheten av två långsmala tomter, Klinteroten II:25 och 26. Dessa hade var sitt bostadshus, ett trähus med brädtak respektive ett stenhus med tegeltak. Tomterna var dessutom bebyggda med varsitt stall. 1883 hade tomterna mist sin inbördes avgränsning. Den sammanslagna tomten var bebyggd med ett om- och tillbyggt, nästan kvadratiskt skiftesverkshus.

Byggnaden, som till stor del sannolikt utgörs av 1700-talsträhuset, är placerad med gaveln i liv med Vårdklockegatan. Ett vinkelbyggt gårdshus är placerat vid mitten av den norra tomtgränsen. Bakom gårdshuset fanns fram till 1900-talets början även ett mindre avträde. Stenhuset från 1700-talet revs någon gång under 1800-talet. På 1930-talet styckades den sydöstra delen av tomten, bakom gårdshuset, av till nuvarande Ringaren 20. Sedan dess har fastigheten haft den nuvarande benämningen och avgränsningen.

Gårdshuset har senare byggts till i flera omgångar och sträcker sig nu utmed hela den östra gränsen med en tillbyggnad mot nordväst. Bostadshuset har behållit samma omfattning sedan 1800-talet. Sydväst om huvudbyggnaden finns en grusad gång och mellan gårdshuset och huvudbyggnaden finns det för staden typiskt slutna gårdsrummet, med några rosenbuskar och en liten trädgårdstäppa. Innergården nås från gatan via en träport med sparsam snickarglädje på överstycket. Porten har enkla panelade dörrar. Mot nordöst och sydväst avgränsas tomten av höga plank. Mot öster finns en nästan fyra meter hög silikattegelmur. Längs trädgårdslandets nordvästra sida finns en låg cementmur.

Fastigheten är en god representant för karaktäristisk 1700- och 1800-talsbebyggelse på Södra Klinten. Den har därmed ett kulturhistoriskt värde. Fastigheten har även ett miljöskapande värde för stadsdelen genom sin karaktäristiska avskärmning.
Välkommen på visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig mäklare Mikael Ekström
070 342 15 00
mikael@bertwig.se
Mikael Ekström
Extra kontaktperson Hjalmar Bertwig
Fastighetsmäklare
0722-113300
hjalmar@bertwig.se
Hjalmar Bertwig

Intresseanmälan

 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
Nedre plan närmast Vårdklockegatan Vårdklockegatan 6 och 8
Nedre plan närmast Vårdklockegatan
Övre plan närmast Vårdklockegatan Vårdklockegatan 6 och 8
Övre plan närmast Vårdklockegatan
Nedre plan gårdshus Vårdklockegatan 6 och 8
Nedre plan gårdshus
Övre plan gårdshus Vårdklockegatan 6 och 8
Övre plan gårdshus
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Vårdklockegatan 6 och 8
8
8 Övre plan Vårdklockegatan 6 och 8
8 Övre plan
8 Nedre plan Vårdklockegatan 6 och 8
8 Nedre plan
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
1 Vårdklockegatan 6 och 8
1
2 Vårdklockegatan 6 och 8
2
2 Vårdklockegatan 6 och 8
2
2 Vårdklockegatan 6 och 8
2
2 Vårdklockegatan 6 och 8
2
3 Vårdklockegatan 6 och 8
3
3 Vårdklockegatan 6 och 8
3
3 Vårdklockegatan 6 och 8
3
3 Vårdklockegatan 6 och 8
3
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
4 Vårdklockegatan 6 och 8
4
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
6 Vårdklockegatan 6 och 8
6
5 Vårdklockegatan 6 och 8
5
6 Vårdklockegatan 6 och 8
6
6 Vårdklockegatan 6 och 8
6
6 Vårdklockegatan 6 och 8
6
6 Vårdklockegatan 6 och 8
6
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
7 Vårdklockegatan 6 och 8
7
Stadskarta Vårdklockegatan 6 och 8
Stadskarta
 Vårdklockegatan 6 och 8
 Vårdklockegatan 6 och 8
Tvätt och förråd Vårdklockegatan 6 och 8
Tvätt och förråd
Bilder Planlösning Intresseanmälan Karta